Εύβοια:Απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς μέχρι τις 31 Ιουλίου

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Ευβοίας, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας, επεκτείνει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση για το χρονικό διάστημα μέχρι 31-07-2023, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι κατηγορίας 3 και άνω.
Στη σχετική απόφαση αναφέρονται τα εξής:
” Η απαγόρευση ισχύει για όλο το 24ωρο. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών, των Ο.Τ.Α., των στρατιωτικών υπηρεσιών που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Επίσης τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων, που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή την Δασική Υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.
Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές, αποκλειστικά για την μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους.
Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Το πρόστιμο μπορεί να βεβαιωθεί από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή την Δασική Υπηρεσία.”