Παναθηναϊκός-Εφές 87-83: Ο νόμος του ΟΑΚΑ και του Χουάντσο!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης “έλιωσαν” τους Τούρκους στην “καυτή” έδρα τους, με τριπλό ρεκόρ καριέρας του Ερνανγκόμεθ, “ήρωες” τους Γκέιμπριελ και Γκραντ και… άστοχο τον Κέντρικ Ναν.
Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο η «λάμψη» του φετινού MVP της Ευρωλίγκας. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν καρδιά, ένα «κάστρο» που «εγκλωβίζει» τον αντίπαλο και λύσεις εκτός του Κέντρικ Ναν.
Οι «πράσινοι» κατάφεραν να «λιώσουν» την Εφές το βράδυ της Τρίτης (22/4) στο ΟΑΚΑ, να την νικήσουν με 87-83, να βάλουν τέλος στο σερί των οκτώ νικών των Τούρκων και να πετύχουν το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών!
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν «γύρισε» από το -12 του 28΄, είχε άστοχο τον Ναν (15π., 4/15 σουτ), τον Γκέιμπριελ να παίζει με ενοχλήσεις στο γόνατο, όμως ο Χουάντσο Ερνάνγκόμεθ ήταν εκεί για όλους.
Ο Ισπανός πέτυχε τριπλό ρεκόρ καριέρας με 20π., 16ριμπ. και 40 PIR και «υπέγραψε» το πρώτο «γκολ» του «τριφυλλιού» στη σειρά. Σπουδαίο φινάλε από τον Γκέιμπριελ, με 2/2βολ. για το 80-78 κι ένα κλέψιμο, αλλά και clutch Τζέριαν Γκραντ με τρίποντο στα 30,6΄ που έγραψε το 85-80 και «κλείδωσε» το ματς.
eurohoops