• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Χαλκίδα: Συνελήφθη με πέντε δενδρύλλια κάνναβης στο μπαλκόνι
    • Ψαχνά:Αδέσποτα σκίζουν σακούλες απορριμμάτων και διασκορπίζονται σκουπίδια - Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκου της περιοχής
    • Κώστας Κατσανάς:Μια εκδήλωση που μπορεί να γίνει θεσμός
    • Τίμησαν τους Ήρωες Εθελοντές του Μίστρου και τον Αείμνηστο Γιώργο Ψαθά
    • Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών
    • Χαλκίδα:Αυτοκίνητο έπεσε στα βράχια μια ανάσα από τη θάλασσα
    • Ο Δήμος Ερέτριας εξασφάλισε 500.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας
    • Άνδρος: Έκοψαν κλήση 700 ευρώ επειδή καβάλησε άλογο μεθυσμένος
    • Προσλήψεις 7 ατόμων στο Δήμο Χαλκιδέων
    • Μελέτη Εκτίμησης Αντικτύπου: Το αναλυτικό μοντέλο του ΥΠΕΣ που οφείλουν να ακολουθήσουν οι Δήμοι
August 25, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Ψαχνά

Λύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών των Νηπιαγωγείων Πάλιουρα και Καθενών

Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος Posted On 14 Νοεμβρίου 2023
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Εύβοιας δίνει λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών των Νηπιαγωγείων Πάλιουρα και Καθενών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από σειρά απρόβλεπτων αλλαγών στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, οι οποίες ανέτρεψαν τον αρχικό προγραμματισμό μεταφοράς μαθητών.

Συγκεκριμένα:

  1. Την Άνοιξη του 2023, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δρομολόγησε τη μεταφορά των μαθητών στα υπάρχοντα Νηπιαγωγεία Άνω Στενής και Πάλιουρα, τα οποία ήταν τότε σε λειτουργία.
  2. Στις 16-05-2023, με έγγραφο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, η υπηρεσία της Περιφέρειας ενημερώθηκε για την αναστολή λειτουργίας των δυο σχολικών μονάδων (Νηπ. Άνω Στενής & Νηπ. Πάλιουρα) και την έναρξη λειτουργίας Νηπιαγωγείου Καθενών, οπότε ακυρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών. Ακολού-θησε νέος προγραμματισμός για τη μεταφορά μαθητών προς τους Καθενούς.
  3. Στις 13-09-2023, όμως, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ενημερώθηκε για την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Πάλιουρα, αλλά και για τη διαφοροποίηση του δυναμικού του Νηπιαγωγείου των Καθενών. Κατά συνέπεια, ακυρώθηκε και πάλι η διαδικασία μεταφοράς μαθητών, αφού προέκυψαν νέες ανάγκες μεταφοράς από τα γύρω χωριά.

Κατόπιν αυτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κλήθηκαν να ακυρώσουν τις ήδη προγραμματισμένες μεταφορές και να επιλύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μικρών μαθητών με νέο διαγωνισμό. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί μήνες.

Παράλληλα, κλήθηκαν να συνεργαστούν με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Εύβοιας και να εξετάσουν πιθανές τροποποιήσεις των υπαρχόντων δρομολογίων στην περιοχή της Δίρφυς. Κατάφεραν έτσι, να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στις νέες μονάδες των Νηπιαγωγείων Καθενών και Πάλιουρα.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας Κώστας Γαλάνης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε ενημερώσει τους υπεύθυνους φορείς και τους γονείς ότι απαιτείται νέος διαγω-νισμός μεταφοράς για τους μαθητές των νέων νηπιαγωγείων και πως μέχρι τότε η μετα-φορά καλύπτεται με το γονεϊκό επίδομα.

Ταυτόχρονα, είχα δηλώσει πως θα προσπαθήσουμε με επανασχεδιασμό των σε εξέλιξη δρομολογίων της περιοχής να καλύψουμε τις νέες απρόβλεπτες μεταφορές, ώστε να επιταχύνουμε την λύση του προβλήματος.

Πράγματι, σε συνεργασία με τους υπευθύνους του ΚΤΕΛ και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο κ. Σμπιλίρη καταφέραμε να βρούμε λύση, σχεδιάζοντας νέα διαδρομές και προσθέτοντας ένα νέο μικρό λεωφορείο σε ήδη υπάρχον δρομολόγιο. Έτσι από σήμερα, Τρίτη 14 Νοεμβρίου, οι μικροί μας μαθητές μεταφέρονται πλέον κανονικά.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση με τους γονείς των μαθητών στο δημοτικό διαμέρισμα του Παλιούρα, παρουσία φορέων, τους ενημερώσαμε για όλα ακριβώς τα προβλήματα, τις δυσκολίες που υπήρχαν και για τη λύση που βρέθηκε. Τους ευχαριστώ για την κατανόηση και παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να έχουν πληρέστερη επικοινωνία και ενημέρωση από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

 

 

Lamiastar.gr

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος

Ο Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος είναι Ιδιοκτήτης και Νόμιμος Εκπρόσωπος της Ιστοσελίδας Psaxna.gr. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού τύπου Μακεδονίας-Θράκης με Αριθμό Μητρώου 0533.

Trending Now
Χαλκίδα: Συνελήφθη με πέντε δενδρύλλια κάνναβης στο μπαλκόνι
Psaxna.gr 25 Αυγούστου 2026
Ψαχνά:Αδέσποτα σκίζουν σακούλες απορριμμάτων και διασκορπίζονται σκουπίδια - Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκου της περιοχής
Psaxna.gr 25 Αυγούστου 2026
Νίκος Φραντζής, ένας αγωνιστής του «βάλτου» και της Μεσσαπίας
Read Next

Νίκος Φραντζής, ένας αγωνιστής του «βάλτου» και της Μεσσαπίας

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *







  •  

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Πολυχρονης στο Τίμησαν τους Ήρωες Εθελοντές του Μίστρου και τον Αείμνηστο Γιώργο Ψαθά
    • Χρήστος Μπούρας στο Αδέσποτα ζώα: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των Δήμων σύμφωνα με τον Ν. 4830/2021
    • s. στο Η ευθύνη του Σπυρόπουλου και ο λόγος που κρίνεται
    • s. στο Η ευθύνη του Σπυρόπουλου και ο λόγος που κρίνεται
    • Βαγγέλης Καραμπίνης στο Live το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search