• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Γεμάτη με σκουπίδια η παιδική χαρά στα Ψαχνά - Έσπασαν την τραμπάλα (φωτό)
    • Επιχείρηση «Θερισμός»: 1.151 κατηγορούμενοι και ζημιά άνω των 17 εκατ. ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ
    • Τροχαίο ατύχημα στην Έξω Παναγίτσα
    • Σχολικό πρωτάθλημα: Πρωταθλητής το 3ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών
    • Βρετανία: Συνελήφθη 46χρονος Έλληνας για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν
    • Προσκυνητές Οσίου Ιωάννου Ρώσσου: Απαράδεκτο ο Ναός να είναι κλειστός την νύχτα τις ημέρες της γιορτής του
    • Πολιτικά:Απόφαση Δημοτικού συμβουλίου με την οποία δεν θα συμφωνεί στη συρρίκνωση των οικισμών ζήτησε η Τζοβάννα Γκόγκου στην συζήτηση του ΤΠΣ στα Πολιτικά
    • Αναπτυξιακή Ευβοίας:Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για έργα στην Κεντρική & Βόρεια Εύβοια
    • Υποβλήθηκε η μήνυση για τον τραυματισμό από το αδέσποτο ζώο - Εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Αντώνης Σπυρόπουλος
    • Αλλάζουν τα παράβολα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές
May 30, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Ψαχνά

Ανοικτή επιστολή στα νέα μέλη του νέου Δημοτικού συμβουλίου

Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος Posted On 13 Δεκεμβρίου 2023
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

 

Σε λίγες  μέρες ορκίζεται το νέο Δημοτικό συμβούλιο για μια πενταετή θητεία, φίλες και φίλοι του PSAXNA.GR

 

Θα ήθελα να απευθυνθώ στα νεοεκλεγέντα μέλη του συμβουλίου κάνοντας κάποιες προτάσεις  από αυτές που έχουν ξαναγίνει μέσα από το PSAXNA. GR χωρίς ποτέ – ΠΟΤΕ – να γίνουν κατανοητές.

Ίσως να είμαστε ο μόνος Δήμος πανελλαδικά που την έχει δει στραβά όσον αφορά το λόγο ύπαρξης,  αποστολής  και ρόλου του Δημοτικού συμβουλίου.

 

Σκοπός  του ΔΣ  δεν είναι να απαντά στα τηλέφωνα για να αλλάξει μια λάμπα ή για να κόψει κάνα δέντρο που έχει γείρει ή να βάζει πλακάκια.

Σκοπός του ΔΣ δεν είναι να βγάλουμε ένα πιστοποιητικό γρήγορα ή να κάνουμε μικρο – εξυπηρετήσεις  με τη λογική της Τουρκοκρατίας που ακόμα μας διακατέχει.

Σκοπός του ΔΣ δεν είναι να ευνοεί όσους συνδημότες ή κοινότητες τους ψήφισαν και να αδιαφορεί για τους υπόλοιπους.

Σκοπός του ΔΣ δεν είναι να γίνουν όλοι αντιδήμαρχοι για να πάρουν το χιλιάρικο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όλα αυτά είναι  ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ Καθήκον των μόνιμων Υπαλλήλων στα γραφεία του δημαρχείου,  ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ!

Δεν χρειάζεται οι δημότες να παρακαλάνε το σύμβουλο που ψήφισαν για την διεκπεραίωση κάποιου δικαιολογημένου  αιτήματος. Ο σύμβουλος στον οποίο απευθύνεστε θα θεωρήσει ότι του έχετε και υποχρέωση.

Μια επίσκεψη στο  καθ΄ ύλην αρμόδιο γραφείο ή ένα τηλεφώνημα είναι αρκετό.

Αν αδιαφορήσουν υπάρχει τρόπος να δημοσιευτεί και θα διαπιστώσετε ότι η δουλειά θα γίνει.

Ετσι απλά. Και μάλιστα γρήγορα.

Αγαπητοί νέοι σύμβουλοι, ο τόπος έχει πάθει καθίζηση τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο πληθυσμός μειώνεται δραματικά.  15% μέσα σε μια δεκαετία. Αν συμβεί το ίδιο σε 5-6 χρόνια ο ευρύτερος δήμος δεν θα έχει περισσότερους από 12-13 000 μόνιμους κατοίκους από 20 000 σχεδόν που είχε στην απογραφή του 2011.

Η οικονομία στα τάρταρα. Πάει  10-15  ο μήνας  και οι περισσότεροι αρχίζουν και φεσώνουν  τους άλλους για να επιβιώσουν. Οι ντόπιοι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο αγροτικός τομέας έχει βαρέσει διάλυση. Την ώρα που άλλοι δήμοι οργανώνονται και αντιμετωπίζουν  τις προκλήσεις  με επιτυχία, εμείς εδώ έχουμε παραδώσει τα όπλα.

 Εξακολουθούν να ασχολούνται με σχετική επιτυχία  5-10 μεγαλοαγρότες όλοι κι όλοι.

Οι υπόλοιποι μόνο για χαρτζιλίκι του πόνου μια φορά στις πέντε.

Επενδύσεις μηδέν.

Οι μόνες επενδύσεις που χτύπησαν την πόρτα μας ήταν μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στον Πισσώνα που θα κουβάλαγε όλη τη βρόμα της κεντρικής Ελλάδας στην πόρτα μας  και οι ανεμογεννήτριες που θα μας δώσουν τη χαριστική βολή.

Νερό. Ο κόσμος έχει πάψει πια να το εμπιστεύεται. Είναι καλό, δεν είναι; Κανένας δεν λέει με σιγουριά.

Τα έχουμε ξαναπεί  δεκάδες φορές.

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ !

Τι έργο ανάπτυξης άφησαν πίσω τόσα δημοτικά συμβούλια εδώ και δεκαπέντε χρόνια;

Δώστε την απάντηση μόνοι σας.

Στο δια ταύτα.

Σκοπός  και προορισμός του Δημοτικού συμβουλίου είναι να συσκέπτεται και να χαράσσει καινούριες πολιτικές και στρατηγικές  σε σοβαρά ζητήματα.

Να αναζητήσουν και να απορροφήσουν  ό,τι  επενδυτικά προγράμματα  υπάρχουν (ΕΣΠΑ, κλπ) ή να φτιάξουν δικά τους και να τα προωθήσουν.

Να αναζητήσουν ιδιώτες επενδυτές παντού σε όλο τον κόσμο προβάλλοντας  τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, δηλαδή ό,τι καλύτερο  έχει να επιδείξει και να παράγει ο τόπος.

Όπως κάνουν όλοι οι κανονικοί Δήμοι.

Να οργανώσουν με διάφορες πρωτοβουλίες τον άλλοτε πανίσχυρο και τώρα πια χρεοκοπημένο αγροτικό τομέα.

Να δρομολογήσουν επί τέλους μια ριμάδα συνεργασία στους επιστημονικούς τομείς που καλλιεργεί το Πανεπιστήμιο το οποίο μετά από 35 χρόνια εξακολουθεί να είναι ένα ξένο σώμα προς την τοπική κοινωνία.

Να επιμεληθούν κάποια στιγμή  σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα που  βρίσκονται στα συρτάρια από το 1975!!!

Να θυμηθούν και τις ξεχασμένες περιφερειακές κοινότητες του δήμου, όχι μόνο τα Ψαχνά.

Να συμβουλευτούν επιστήμονες και πετυχημένους εμπειρογνώμονες. Να ανοίξουν οι ορίζοντες.

 

Και τόσα άλλα που έχουν προταθεί με συγκεκριμένα παραδείγματα εδώ και δέκα χρόνια από αυτήν εδώ  τη στήλη.

 

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν νέα μέλη στο ΔΣ με αυξημένο αίσθημα ευθύνης που αντιλαμβάνονται αυτά που γράφονται.

Από τα παλιά μέλη ότι ήταν να δούμε το είδαμε. Το αποτέλεσμα μιλάει μόνο του…. 

Όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στους νέους.

Να έχουν πάντα στο μυαλό τους την πεμπτουσία της αποστολής τους που ορίζεται από μια άγνωστη  στους παλιούς λέξη: ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να τους στηρίξουμε με ό,τι διαθέτουμε μέσα από το PSAXNA. GR χωρίς  κανένα αντάλλαγμα.

 

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους και ελπίζουμε η ερχόμενη πενταετία να μην ΕΊΝΑΙ σαν τις προηγούμενες  γιατί τότε θα σηκωθούν να φύγουν όλοι σε αναζήτηση κάποιας προοπτικής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους  σε  άλλα μέρη όπου επικρατεί η απλή λογική.

 

 Β. Παπαμιχαήλ

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος

Ο Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος είναι Ιδιοκτήτης, Νόμιμος Εκπρόσωπος και Διαχειριστής της Ιστοσελίδας Psaxna.gr. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού τύπου Μακεδονίας-Θράκης με Αριθμό Μητρώου 0533.

Trending Now
Γεμάτη με σκουπίδια η παιδική χαρά στα Ψαχνά - Έσπασαν την τραμπάλα (φωτό)
Psaxna.gr 30 Μαΐου 2026
Επιχείρηση «Θερισμός»: 1.151 κατηγορούμενοι και ζημιά άνω των 17 εκατ. ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Psaxna.gr 30 Μαΐου 2026
You may also like
Σοφία Ζαχαράκη: Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, θα αγοραστούν νέα όργανα και εξοπλισμός για τα Μουσικά Σχολεία της χώρας- Μέσω διεθνούς διαγωνισμού και προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ
6 Αυγούστου 2025
1810:Ο Γεώργιος Σαχτούρης και ο Άγγλος καπετάνιος
20 Μαρτίου 2024
Ο Σόλων, ο Θαλής, και η οικογένεια…
5 Μαρτίου 2024
Αγνοείται άνδρας  στον «Κούτο»
Read Next

Αγνοείται άνδρας στον «Κούτο»

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Μπούρας Χρήστος στο Υποβλήθηκε η μήνυση για τον τραυματισμό από το αδέσποτο ζώο – Εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Αντώνης Σπυρόπουλος
    • Μπούρας Χρήστος στο Μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Νέας Αρτάκης καθάρισαν την παραλία του Κολοβρέχτη
    • Μπούρας Χρήστος στο Υποβλήθηκε η μήνυση για τον τραυματισμό από το αδέσποτο ζώο – Εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Αντώνης Σπυρόπουλος
    • s. στο Υποβλήθηκε η μήνυση για τον τραυματισμό από το αδέσποτο ζώο – Εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Αντώνης Σπυρόπουλος
    • s. στο Υποβλήθηκε η μήνυση για τον τραυματισμό από το αδέσποτο ζώο – Εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Αντώνης Σπυρόπουλος
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search