• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Ατρόμητος Βασιλικών-Ηρακλής Ψαχνών 0-3
    • Χαλκίδα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικες για κλοπή σε εμπορικό κατάστημα και οι μητέρες τους για παραμέληση ανηλίκων
    • Αλιβέρι:48χρονος άρπαξε 6.000 ευρώ από τις τσέπες 92χρονου
    • Νέα κλοπή στη Χαλκίδα:Έσκισαν τέντες από περίπτερο και έκλεψαν προϊόντα αξίας 500 ευρώ
    • Δόξα Διρφύων Μεσσαπίων - Αθλόπολις 2-1
    • Αποτελέσματα Σαββάτου (24/10/26)
    • Δήμος Κιαπέκος και Διαμαντής Σουρτζής τοποθέτησαν ταμπέλα στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στα Πηγάδια του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής επισκέφθηκε τα Ψαχνά (φωτό)
    • Χαλκίδα:Διαρρήκτης μπήκε σε μαγαζί και άρπαξε χρήματα από το ταμείο
    • Θύμα απάτης 30χρονος στη Χαλκίδα:Εξαφανίστηκαν από το λογαριασμό του 682 ευρώ
October 25, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Ελλάδα

Άδωνις: Θα ξαναπάω στη Νίκαια

Psaxna.gr Posted On 24 Φεβρουαρίου 2026
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Η ένταση που ξέσπασε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας την Πέμπτη συνεχίζει να προκαλεί πολιτικό και συνδικαλιστικό σεισμό. Μερικά 24ωρα μετά το περιστατικό, οι καταγγελίες για χρήση χημικών και βίας από αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών έχουν ανοίξει έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης, με τον υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι θα επιστρέψει στο νοσοκομείο «τις επόμενες ημέρες», ενώ οι συνδικαλιστές επιμένουν ότι υπήρξε απρόκλητη καταστολή.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών και άσκηση βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών που συμμετείχαν σε «αγωνιστική υποδοχή» προς τον υπουργό Υγείας. Η κινητοποίηση είχε αποφασιστεί από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για ζητήματα υποστελέχωσης και λειτουργίας του  νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η σύλληψη του γιατρού Δημήτρη Ζιαζιά, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, ο γιατρός κρατήθηκε με χειροπέδες εντός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, εικόνα που χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής» για δημόσιο νοσοκομείο.
Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής» και καταγγέλλει ότι η σύλληψη αποτελεί «πράξη εκφοβισμού» απέναντι σε υγειονομικούς που εργάζονται «υπό συνθήκες εξάντλησης και υποστελέχωσης». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν» και ότι «η φωνή των υγειονομικών δεν θα φιμωθεί».

Η αντίδραση του υπουργού Υγείας – «Κάπου ώπα»

Ο υπουργός Υγείας, σε σειρά αναρτήσεων, απάντησε στις καταγγελίες, απορρίπτοντας τις αναφορές περί αστυνομικής βίας. Χαρακτήρισε  ο υπουργός «αίσχος» τα επεισόδια και υποστήριξε ότι «προσπαθούσαν να εισβάλουν στο κτίριο ακόμη και κατά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου».
Σε άλλη ανάρτηση ανέφερε: «Και να με κτυπούν και να μην τους κάνω μήνυση και να τους ζητήσω και συγγνώμη… κάπου ώπα! Αλλά με έχουν μετρήσει λάθος».
Ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα επιστρέψει στο νοσοκομείο, σημειώνοντας: «Ας οργανώσουν ό,τι θέλουν, ας φωνάξουν όσο θέλουν, αλλά ο πρώτος που θα μπει μπροστά μου για να μου απαγορεύσει την είσοδο θα υποστεί όλες τις συνέπειες του Νόμου». Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης  συνόδευσε τις αναρτήσεις του με φωτογραφία που δείχνει τον γιατρό Ζιαζιά με υψωμένη γροθιά την ώρα της εισόδου του στο νοσοκομείο.

Η απάντηση των συνδικαλιστών – «Εισβολή σαν ρωμαϊκή λεγεώνα»

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, περιέγραψε τα γεγονότα ως «απρόκλητη επίθεση», κάνοντας λόγο για «ορδή πάνοπλων αστυνομικών» που εισέβαλε στους χώρους του νοσοκομείου «σαν ρωμαϊκή λεγεώνα».  Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπήρξαν τέσσερις τραυματίες γιατροί. Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου κατηγόρησε τον υπουργό ότι «έκλεψε στα μουλωχτά δεκάδες οργανικές θέσεις ειδικευομένων», γεγονός που –όπως είπε– απειλεί με διάλυση τις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου.

Το επόμενο διάστημα

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη πολιτική και συνδικαλιστική αντιπαράθεση, με επίκεντρο τόσο τη σύλληψη του γιατρού όσο και τη συνολική παρουσία της αστυνομίας σε χώρο δημόσιας υγείας. Ο υπουργός δηλώνει αποφασισμένος να επιστρέψει στο νοσοκομείο, ενώ οι υγειονομικοί προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποιήσεων.

 

 

virus.com

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Ατρόμητος Βασιλικών-Ηρακλής Ψαχνών 0-3
Psaxna.gr 24 Οκτωβρίου 2026
Χαλκίδα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικες για κλοπή σε εμπορικό κατάστημα και οι μητέρες τους για παραμέληση ανηλίκων
Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος 24 Οκτωβρίου 2026
Νέα δεδομένα στο στεγαστικό επίδομα για σπουδαστές – Όλα όσα αλλάζουν
Read Next

Νέα δεδομένα στο στεγαστικό επίδομα για σπουδαστές – Όλα όσα αλλάζουν

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *






  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • για τον ρεφερι στο Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής επισκέφθηκε τα Ψαχνά (φωτό)
    • Ο Ρέφερι στο Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής επισκέφθηκε τα Ψαχνά (φωτό)
    • s. στο Σε βαθμό Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ψαχνών προάγεται η Σοφία Αφένδρα Αντιδήμαρχος Υγείας και Επιμελήτρια Ά Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής του Περιφερειακού Ιατρείου Στροπώνων
    • Χρήστος Μπούρας στο Ο 78χρονος ρεπόρτερ Χρήστος Μπούρας
    • s. στο Σε βαθμό Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ψαχνών προάγεται η Σοφία Αφένδρα Αντιδήμαρχος Υγείας και Επιμελήτρια Ά Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής του Περιφερειακού Ιατρείου Στροπώνων
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search