• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ζώδια
  • Αγγελίες
  • Καταγγελίες
  • Άρθρογραφία
  • Iατρική
  • Ιστορία
  • Φορολογικά
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Νέα διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα σε Ψαχνά, Μακρυμάλλη και Πλατάνα
    • Τον Γιώργο Ρουμπιέ από τον Πανθρακικό απέκτησε η Αρτάκη
    • Τον Σάντο Αμπντέλ από τον Παναργειακό απέκτησε η Αρτάκη
    • Τον Γιάννη Τσιώλη από τον Παναργειακό απέκτησε η Αρτάκη
    • Τροχαίο ατύχημα έξω από τα Ψαχνά
    • Τροχαίο στη Βόρεια Εύβοια
    • Ανακοίνωση ΑΟΝΑ
    • Live η τελετή παράδοσης 164 νέων οχημάτων στην Πυροσβεστική - Σε λίγο η ομιλία Μητσοτάκη
    • ΑΟ Καρύστου:Απέκτησε τους Χρήστο Ταχματζίδη και Χάρη Σαχπατζίδη
    • ΙΧ τούμπαρε στην Κήρινθο-Το εγκατέλειψε ο οδηγός
July 19, 2025
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ζώδια
  • Αγγελίες
  • Καταγγελίες
  • Άρθρογραφία
  • Iατρική
  • Ιστορία
  • Φορολογικά
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
Home » slider Κόσμος

Λίβερπουλ: Τουλάχιστον 27 τραυματίες στην παρέλαση της ομάδας όταν αυτοκίνητο έπεσε σε οπαδούς – Πώς το εορταστικό κλίμα μετατράπηκε σε τραγωδία

Psaxna.gr Posted On 27 Μαΐου 2025
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Μια μέρα εορτασμού μετατράπηκε σε σκηνή τρόμου στο Λίβερπουλ, όταν ένα αυτοκίνητο εισέβαλε με ταχύτητα στο πλήθος που συμμετείχε στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «Reds», τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο τέλος μιας μέρας που είχε ξεκινήσει με ενθουσιασμό και συγκίνηση, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της Λίβερπουλ είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης για να γιορτάσουν την κατάκτηση του 20ού πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου – ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η επιτυχία της Λίβερπουλ ήταν απρόσμενη, καθώς ήρθε στην πρώτη σεζόν του νέου προπονητή της, Άρνε Σλοτ.

 

Τραυματίες

Το εορταστικό κλίμα διακόπηκε βίαια όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω πάνω στους οπαδούς που πανηγύριζαν.

Όπως δήλωσαν οι αρχές, σχεδόν 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν -εκ των οποίων οι 27 διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία-, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, ενώ ένα παιδί και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο Νικ Σερλ, αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Merseyside, δήλωσε: «Τρεις ενήλικες και ένα παιδί απεγκλωβίστηκαν από κάτω από το όχημα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λίβερπουλ μετέφερε 27 ανθρώπους σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι 20 έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου. Επιπλέον, περισσότεροι τραυματίες εμφανίστηκαν αργότερα σε τοπικά επείγοντα περιστατικά.

 

Κανένα από τα θύματα δεν έχει ταυτοποιηθεί δημόσια.

Η στιγμή της σύγκρουσης

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα σκούρο όχημα να επιταχύνει μέσα στο πλήθος, εκτοξεύοντας τουλάχιστον ένα άτομο στον αέρα, ενώ άλλοι πέφτουν στο έδαφος κάτω από το ΙΧ.

 

Το όχημα σταμάτησε τελικά, και ο οδηγός, ένας 53χρονος Βρετανός από την περιοχή του Λίβερπουλ, συνελήφθη επί τόπου.

 

🚨 GRAPHIC WARNING

A car has ploughed into Liverpool’s Premier League Parade this evening, injuring many. pic.twitter.com/FSoRY1ONmj

— Sydney Jones 🇬🇧 (POB) 🟣 (@JournoJones05) May 26, 2025

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται η στιγμή που το οργισμένο πλήθος προσπαθεί να λιντσάρει τον συλληφθέντα που φέρεται ότι προκάλεσε το ατύχημα.

 

Λίβερπουλ: Οργισμένο πλήθος επιχειρεί να λιντσάρει τον δολοφόνο που έπεσε στο αυτοκίνητο επάνω στο πλήθος – τα στοιχεία του ακόμα δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα pic.twitter.com/JoeeIT1DZV

— olympiaGR (@olympiada) May 26, 2025

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια, ενώ δεν αναζητείται άλλος ύποπτος.

Η υποδιευθύντρια της αστυνομίας, Τζένι Σιμς, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι «διεξάγεται εκτενής έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της σύγκρουσης».

«Παρακαλούμε τους πολίτες να μην κοινοποιούν υλικό με περιεχόμενο σοκ στο διαδίκτυο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες βρίσκονταν ήδη στο σημείο της παρέλασης όταν συνέβη το περιστατικό, γεγονός που συνέβαλε στην άμεση αντίδραση των αρχών.

 

POV: You're celebrating #️⃣2️⃣0️⃣ with the Reds 🔴#TeamPixel | #Ad pic.twitter.com/XwhCPxgBkv

— Liverpool FC (@LFC) May 26, 2025

 

Η αντίδραση του Στάρμερ και της ομάδα της Λίβερπουλ

«Οι σκηνές στο Λίβερπουλ είναι αποτρόπαιες – οι σκέψεις μου είναι με όλους τους τραυματίες και όσους επηρεάστηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση και συνεχιζόμενη ανταπόκρισή τους σε αυτό το περιστατικό. Ενημερώνομαι διαρκώς για τις εξελίξεις και ζητώ να δοθεί στην αστυνομία ο απαραίτητος χώρος για να διερευνήσει [το περιστατικό]», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ.

 

Η Λίβερπουλ εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας αναφέροντας: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όσους έχουν επηρεαστεί από αυτό το σοβαρό περιστατικό. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και στις τοπικές αρχές που διαχειρίζονται την κατάσταση».

Ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας

Το πώς το όχημα κατάφερε να εισέλθει στον κεντρικό άξονα της παρέλασης παραμένει αδιευκρίνιστο. Η Σιμς δήλωσε ότι ήταν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλείσιμο κάποιων δρόμων, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ώρες πριν από την τραγωδία, η αστυνομία είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες μέσω social media.

«Παρακαλούμε να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια της σημερινής Παρέλασης Νίκης της #LFC, αποφεύγοντας να ανεβαίνετε σε κτίρια, κατασκευές, σκαλωσιές ή αστικό εξοπλισμό. Η διαδρομή της παρέλασης εκτείνεται σε 10 μίλια και υπάρχουν πολλά ασφαλή σημεία για να δείτε το λεωφορείο της Λίβερπουλ. Ελπίζουμε να έχετε όλοι μια υπέροχη μέρα!», ανέφερε η ανακοίνωση.

enikos.gr

 

 

 

 

 

 

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Νέα διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα σε Ψαχνά, Μακρυμάλλη και Πλατάνα
Psaxna.gr 18 Ιουλίου 2025
Τον Γιώργο Ρουμπιέ από τον Πανθρακικό απέκτησε η Αρτάκη
Psaxna.gr 18 Ιουλίου 2025
Σεισμός 4,8 ρίχτερ ταρακούνησε τη Στερεά
Read Next

Σεισμός 4,8 ρίχτερ ταρακούνησε τη Στερεά

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



  •  

     

     

     









- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Facebook Pagelike Widget
  • - Advertisement -
  • Recent Posts

    • Νέα διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα σε Ψαχνά, Μακρυμάλλη και Πλατάνα
    • Τον Γιώργο Ρουμπιέ από τον Πανθρακικό απέκτησε η Αρτάκη
    • Τον Σάντο Αμπντέλ από τον Παναργειακό απέκτησε η Αρτάκη
    • Τον Γιάννη Τσιώλη από τον Παναργειακό απέκτησε η Αρτάκη
    • Τροχαίο ατύχημα έξω από τα Ψαχνά
    • Τροχαίο στη Βόρεια Εύβοια
    • Ανακοίνωση ΑΟΝΑ
    • Live η τελετή παράδοσης 164 νέων οχημάτων στην Πυροσβεστική - Σε λίγο η ομιλία Μητσοτάκη
    • ΑΟ Καρύστου:Απέκτησε τους Χρήστο Ταχματζίδη και Χάρη Σαχπατζίδη
    • ΙΧ τούμπαρε στην Κήρινθο-Το εγκατέλειψε ο οδηγός
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Μπούρας Χρήστος στο Με ασθενοφόρο και πέντε διασώστες επανδρώνεται το Κέντρο Υγείας Ψαχνών-Σημαντική η συμβολή Γιώργου Ψαθά και Νίκου Δήμου (video)
    • Μπούρας Χρήστος στο Ο Ευβοιώτης Νίκος Σέρρας εξελέγη μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
    • Μπούρας Χρήστος στο Όρθρος και Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλης
    • Μπούρας Χρήστος στο Πέντε οδηγούς-πλήρωμα ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Ψαχνών προσλαμβάνει η 5η ΥΠΕ
    • Μπούρας Χρήστος στο Ψαχνά:Ξεκίνησε η αποκατάσταση των κάθετων τομών διασύνδεσης
    • Μπούρας Χρήστος στο Δύο ταυτόχρονες φωτιές σε ξερά χόρτα στα Ψαχνά – Τις πρόλαβαν οι εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών
    • Μπούρας Χρήστος στο Αναπτυξιακή Εύβοιας: Διαχειριστικός έλεγχος, μετά την παραίτηση «βόμβα»
    • Μπούρας Χρήστος στο Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο διαγωνισμό για την διαχείριση του νερού
    • Πολυχρονης στο Μιχάλης Ψαριανός:«Τα Ψαχνά είναι κομμάτι της καρδιάς μας – Στηρίξτε τους εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών, χωρίς αυτούς τα Ψαχνά θα ήταν φτωχότερα»
    • Μπούρας Χρήστος στο Live η συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής αρχής

Press enter/return to begin your search