Live η συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής αρχής του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

Παρακολουθήστε στο video ζωντανά την 1η συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής αρχής του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για το έτος 2025
Παρακολουθήστε στο video ζωντανά την 1η συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής αρχής του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για το έτος 2025
Δέκα χρόνια η δημοτική αρχή ΨΑΘΑ επιδεικνύει εγκληματική αμέλεια στη φροντίδα του νερού ύδρευσης , δέκα χρόνια ψεύδεται ασύστολα και του το έχει πει και το έντυπο ………. που εκείνο το καιρό δεν …………………………………………………………………
Ακούστε για εννέα λεπτά τι του καταλογίζει ο κύριος ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ ( από το 1 ; 02 : 35 έως το 01 : 11 : 20 του βίντεο ) και που οι χουλιγκάνοι των γηπέδων που οι συνδημότες μας τους έφεραν στα έδρανα του δημοτικού συμβούλου δεν άφησαν να ακουστούν .
Έχουμε μεγάλη συνέχεια για το διαρκές έγκλημα του ΨΑΘΑ , όπου με τις παραλείψεις των υπευθύνων στη διαχείριση του νερού , οι παραλείψεις του …………….. που μας οδήγησαν στα ΤΕΜΠΗ ………………………………..
Δέκα χρόνια δημοτικής αρχής ΨΑΘΑ , δέκα χρόνια εγκληματικής αμέλειας όλων των εμπλεκομένων στη φροντίδα του νερού ύδρευσης .
Εγκληματικές αμέλειες και όχι μόνο έφεραν τη τραγωδία στα ΤΕΜΠΗ , εγκληματικές αμέλειες της δημοτικής αρχής ΨΑΘΑ , πιθανόν να είναι υπεύθυνες για μέρος των επισκέψεων δημοτών στο κέντρο υγείας και όχι μόνο , με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και όχι μόνο .
Η μείζων αντιπολίτευση ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΥ κρούει το κώδωνα του κινδύνου αλλά η δημοτική αρχή με τους …………………………αντιδρά με αλητεία γηπέδου .
Αν δεν έχετε χρόνο να δείτε όλη τη συνεδρίαση δέστε από το 01 : 02 : 35 έως το τέλος της παρέμβασης ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΥ
Πιο κάτω ακολουθούν δικές μου παρεμβάσεις για ίδια θέματα , έχουν περάσει δέκα χρόνια και η κατάσταση παραμένει σα να μη πέρασε μια μέρα
ΘΈΜΑ : ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
Hristos Bouras
Προς:
messapia@otenet.gr
11 Αυγ 2016 στις 5:59 π.μ.
Προς κύριο δήμαρχο
Κύριε δήμαρχε περιμένω ενεργειές σας
Μπούρας Χρήστος δ.σ.
Κύριε Δήμαρχε ,επιβάλλεται να συνταχθεί έκθεση σχετική με την χλωρίωση του νερού από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου μας , που είναι υπεύθυνη για το όλο δίκτυο ύδρευσης του δήμου μας ( καθαρισμός δεξαμενών νερού και χλωρίωση του )
Σας παραθέτω πιο κάτω διάφορα έγγραφα – δημοσιεύματα που επιβάλουν την ενημέρωση των πολιτών για την ποιότητα του νερού ύδρευσης.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΕΣΤΑΛΜΈΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΟΥ
7/3/16 Αποτελέσματα αναλύσεων νερού
Υπόψη κυρίου Δημάρχου Βαθμός : ΑΠΟΡΡΗΤΟ
Κύριε Δήμαρχε τα δείγματα νερού ύδρευσης ( το ένα από το Γυμνάσιο Ψαχνών και το άλλο το εμφιαλωμένο ’’ ύάς ‘’ ) ένα & δύο ( 1 & 2 ) με δική μου πρωτοβουλία ( και έξοδα )τα έστειλα για ανάλυση , απομένει ο επανέλεγχος σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο με αδιάβλητες διαδικασίες .
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
ΜΠΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Υ.Γ. Είμαι στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνηση θέλετε
Στα πιο πάνω αποσταλμένα αποτελέσματα, οι παρατηρήσεις του εργαστηρίου αναφέρουν μόλυνση του νερού της πόλης μας ( Γυμνάσιο Ψαχνών ) που πιθανόν να οφείλεται σε έλλειψη κατάλληλης χλωρίωσης
Πιο κάτω μεταφέρω αποσπάσματα σχετικά με την χλωρίωση του νερού ύδρευσης από αναρτήσεις σε δύο ιστοσελίδες που ασχολούνται και με δρώμενα του δήμου μας .
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ PSAXNIWTHS
Ο κος Μπούρας ο οποίος είχε θέσει και σχετικό ερώτημα μέσω της ιστοσελίδας Psaxniwths στον Γιάννη Μπουροδήμο και όπως είπε απάντηση δεν πήρε ποτέ,ανέφερε χαρακτηριστικά:”Οταν έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων,ο Γιάννης Μπουροδήμος ανέφερε κάτι και έφυγε.Εγραψα στο διαδίκτυο για το νερό και κατέθεσα ερώτηση αλλά απάντηση δεν πήρα.Καλώ λοιπόν τον Γιάννη Μπουροδήμο να μας πει τι σημαίνει “ρίχνουμε χλώριο με τον κουβά”.”
Ο Γιάννης Μπουροδήμος απάντησε στον Χρήστο Μπούρα,εξηγώντας του πως σε πολλά σημεία του Δήμου οι χλωριωτές δεν λειτουργούν οπότε και δεν γίνεται χλωρίωση,ενώ σε κάποια άλλα υπάρχει υπερχλωρίωση αφού “πέφτει” το χλώριο με τον κουβά.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ EVIAWELLE
Ψαθάς: «Ποιοτικά πολύ καλό το νερό σε Ψαχνά και Καστέλλα». Μπουροδήμος: «Συμφωνούμε δικός μας έργο και αυτό. Η υπερχλωρίωση όμως του νερού είναι ισχυρό δηλητήριο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Φτιάχτε το σύστημα χλωρίωσης».
Ιούλ 01, 2016
από Γιώργος Πρατζίκος
Ενα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει ο Δήμος μας εδώ και πολλά χρόνια είναι η καταλληλότητα του πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης. Ειδικότερα στα τοπικά διαμερίσματα που παλαιότερα ανιχνεύτηκαν νιτρικά (περίοδο Σπυρόπουλου) και εξασθενούς χρωμίου. Τα διαμερίσματα αυτά έγκεινται στα Ψαχνά και στην Καστέλλα και σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στον απολογισμό, σήμερα που μιλάμε κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πλέον
.Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι έχουν γίνει τέσσερις μετρήσεις κατά το 2015 οι οποίες δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο και ότι το νερό της πόλης των Ψαχνών αλλά και του διαμερίσματος της Καστέλλας είναι καθαρό και ποιοτικά σε αρκετό υψηλό επίπεδο ώστε να το καταναλώνουν οι πολίτες.Με την παρατήρηση αυτή του κου Ψαθά συμφώνησε και ο κος Μπουροδήμος, ο οποίος επισήμανε, ότι αυτή η εξέλιξη είναι προϊόν των δημοσίων επενδύσεων της δικής του δημοτικής αρχής με άξονα τις γεωτρήσεις που έγιναν, οι οποίες απέδωσαν, όπως χαρακτηριστικά είπε, καθαρό νεράκι. Και έχουν λύσει το πρόβλημα της ποιότητας του νερού.Επισήμανε όμως έναν μεγάλο κίνδυνο, όπως τον χαρακτήρισε, ο οποίος ακούει στο όνομα υπερχλωρίωση, η οποία παρατηρείται σε όλο το δίκτυο ύδρευσης Ψαχνών και Καστέλλας.
Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά ο κος Μπουροδήμος «…. Το χλώριο όσο απαραίτητο είναι σε κανονική ποσότητα για την καθαρότητα και την απαλλαγή από μικρόβια του πόσιμου νερού, μπορεί να μετατραπεί σε ένα ισχυρό δηλητήριο για τον ανθρώπινο οργανισμό με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, όταν υπερχλωριώνεται. Δυστυχώς για εσάς, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, αυτό συμβαίνει κατά κόρον στο νερό που πίνουν οι πολίτες. Χρειάζεται άμεση επισκευή του συστήματος χλωρίωσης του νερού και όχι αυτό που κάνετε σήμερα να ρίχνετε χλώριο σε αυτό με τον κουβά. Ετσι ούτε μετρήσεις γίνονται για την ποσότητα του χλωρίου που πρέπει να υπάρχει στο νερό, και ταυτόχρονα λειτουργείτε με ανευθυνότητα σε ότι αφορά την υγεία των πολιτών».
Ο κος Ψαθάς φανερά αμήχανος και δίχως να απαντήσει επί της ουσίας για το γεγονός ότι τοσύστημα χλωρίωσης του νερού είναι εκτός λειτουργίας εδώ και δύο χρόνια, δεν αντέταξε κάτι ουσιαστικό απέναντι στα όσα του είπε ο πρώην Δήμαρχος. Εμεινε μόνο σε γενικολογίες, ότι γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα!Ενα πρόβλημα όμως που συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και τώρα καθώς κάποιες ημέρες της εβδομάδας, τις περισσότερες, όποιος ανοίξει τις βρύσες του θα δει το νερό να παίρνει εντελώς άσπρο χρώμα, γεγονός το οποίο οφείλεται στην υπερχλωρίωση που παρατηρείται. Και η οποία δυστυχώς δικαιολογείται (ως προς το χρώμα του νερού) ως υψηλή πίεση στο δίκτυο.