• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ζώδια
  • Αγγελίες
  • Καταγγελίες
  • Άρθρογραφία
  • Iατρική
  • Ιστορία
  • Φορολογικά
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Τροχαίο ατύχημα στο Πανόραμα - Τραυματίστηκαν ελαφρώς οι δύο επιβαίνοντες μετά από εκτροπή
    • Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κύμη: «Πράσινο φως» από το Υπουργείο Παιδείας μετά τη συνάντηση Μπαράκου – Ζαχαράκη
    • Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για την φωτιά στον Κολοβρέχτη την Πέμπτη 7 Αυγούστου
    • Τροχαίο στη Λάμψακο
    • Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η γυναίκα η οποία συνελήφθη ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε Κολοβρέχτη και Αγία Παρασκευή
    • Live το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • Φωτιά τώρα στην Κερατέα - Μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Δροσιά και Χάρβαλο
    • Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλλονιά
    • Φωτιά στη Στροφυλιά
    • Παρελήφθη το τραυματισμένο γεράκι στη Νέα Αρτάκη από τη Θηροφυλακή Ψαχνών - Μεταφέρεται στην Αθήνα για περίθαλψη και νοσηλεία
August 10, 2025
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ζώδια
  • Αγγελίες
  • Καταγγελίες
  • Άρθρογραφία
  • Iατρική
  • Ιστορία
  • Φορολογικά
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
Home » Βαγγέλης Παπαμιχαήλ

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Σταμάτη

Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος Posted On 17 Δεκεμβρίου 2016
5


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Αν γινόταν μια σφυγμομέτρηση, φίλοι  αναγνώστες, στην περιοχή μας με βασικό ερώτημα ποιο είναι το όνομα που έχει μπει περισσότερο  απ΄ όλα μέσα στη λαϊκή ψυχή και έχει καταλάβει ένα μικρό χώρο εμπιστοσύνης και αποδοχής,  ξέρετε καλά ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα…

Δεν θα αναφέρουν κανένα όνομα πολιτικού ή καλλιτέχνη ή αθλητή ή οτιδήποτε. Η λαϊκή ψυχή κουράστηκε, βαρέθηκε , σιχάθηκε όλους τους «δήθεν», όλους τους φελλούς, τους ψεύτες της φτήνιας και της βλακείας,  όλους τους αμόρφωτους αρχοντοχωριάτες του Μολιέρου,  όλους τους συμπλεγματικούς, απαίδευτους, χθεσινούς και όψιμους μικροεπώνυμους των οποίων το βεληνεκές  δεν ξεπερνάει τα μικρά όρια του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Κάποτε το πρότυπο ήταν η φάτσα και η κουλτούρα του κάθε Κωστόπουλου. Πετυχημένος, μάγκας, υπερόπτης, αγροίκος, χυδαίος, φαφλατάς. Σύνολο: Ένα μεγάλο, ηχηρό τίποτα.

Δεν κάνει λάθος η διαίσθηση της λαϊκής ψυχής (τι όμορφη λέξη!), φίλοι αναγνώστες. Ήξερε ότι αυτή η μικρή γωνίτσα επικοινωνίας δεν θα χανόταν.  Ήξερε ότι είχε σταθερό, στέρεο έρεισμα που πατάει πάνω σε μικρές (μεγάλες) αξίες, διαχρονικές μαζί και προσωπικές, ανθρώπινες:  Σεμνότητα, διακριτικότητα, απλότητα, τιμιότητα, ειλικρίνεια, προσφορά και, κυρίως, ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ.  Είναι ακριβώς το αντίβαρο του Κωστοπούλειου άγους που μας κατέστρεψε και γκρέμισε τις τόσο πρόσκαιρες, υλιστικές αξίες που λίγο-πολύ όλοι είχαμε υιοθετήσει και ασπασθεί.

Υπάρχει  όμως και αρκετή ανοησία και κακία στον τόπο μας. Χαρακτηριστικό κάθε επαρχιακής κοινωνίας. Πολλοί βιάστηκαν να πανηγυρίσουν μετά την ανακοίνωση στον Ψαχνιώτη ότι η ιστοσελίδα αναστέλλει την λειτουργία της –τουλάχιστον όσοι αγνοούσαν τις προθέσεις και τις προοπτικές.  Και ποιοι ήταν αυτοί;  Αυτοί που ενοχλούνται, φυσικά. Εύκολο να τους φανταστεί κανείς. Οι αντιδράσεις όμως των απλών ανθρώπων και των μαθητών ήταν συγκινητικές: « Βαγγέλη, τι έγινε;  Θα φύγει ο Σταμάτης στο εξωτερικό; Γιατί;  Κρίμα».  Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και μερικά σκυλάδικα σχόλια. Αναμενόμενο ήταν.

Είναι σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η συνεργασία με το Σταμάτη. Εντελώς τυχαία. Χωρίς καμιά ιδιοτέλεια και χωρίς κανένα όφελος ούτε για τον ίδιο ούτε και για τον γράφοντα. Και μοναδικός λόγος που συνεχίζεται είναι η  παρηγοριά και χαρά ότι κάπου αυτός ο λόγος περνάει. Και πάει μακριά. Στη Γερμανία, στο Στέλιο, τη Μιμή, το Βαγγέλη, το Γιώργο, το Γιαννάκη, το φίλο μου και γείτονα, το Βασιλάκη που μου στέλνει αόρατα μηνύματα αλλά τα πιάνω. Στη Μαριάννα στο Erlangen, τον Κωστή και το μικρό Αλέξανδρο.  Στην Αγγλία, στη Μαρία, στον Αλμπέρτο, το Θάνο, τον Άρη, τη Λίτσα. Και αλλού, στη Γαλλία στον Καναδά όπου υπάρχουν ντόπιοι ξενιτεμένοι και θέλουν να μάθουν κάτι για τον τόπο τους που τόσο πρόστυχα τους έδιωξε.

Παράξενο πράγμα η επικοινωνία, Σταμάτη. Δεν την ορίζεις, δεν την κουμαντάρεις, δεν την κατευθύνεις. Έχει τη δική της πορεία και δυναμική. Δεν πάει εκεί που θέλεις. Σε πάει αυτή εκεί που θέλει. Μπορεί να σε απορρίψει  αλλά μπορεί και να σε λατρέψει χωρίς ποτέ να σου το πει. Και ακόμα πιο ανεξέλεγκτη η άτιμη διαίσθηση. Αυτή που σε κάνει να επικοινωνείς  με κλειστά μάτια, χωρίς να λες κουβέντα, χωρίς κινητά, χωρίς μηνύματα και email. Δεν τα χρειάζεται. Και δεν κάνει λάθος.

Καλή συνέχεια, φίλε.  Μαζί σε μια παράλληλη πορεία με την Έφη και το Νίκο και όποιον άλλο θέλει να ακολουθήσει. Κι αν κάποτε μπουχτίσεις με την γκρίνια τη  δική μου πέταξέ με έξω. Αρκετοί θα χαίρονταν γι αυτό.  Άλλωστε, δεν υπάρχουν Ιθάκες ούτε τελικοί προορισμοί. Μόνο το ταξίδι αξίζει.

Δεν προσκυνούμε κανένα. Δεν παρακαλάμε κανένα. Δεν χαριζόμαστε σε κανένα. Πρώτοι στην κριτική, πρώτοι και στον έπαινο.

Η λαϊκή ψυχή του τόπου είναι μαζί σου…

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος

Ο Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος είναι Ιδιοκτήτης, Νόμιμος Εκπρόσωπος και Διαχειριστής της Ιστοσελίδας Psaxna.gr. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού τύπου Μακεδονίας-Θράκης με Αριθμό Μητρώου 0533.

Trending Now
Τροχαίο ατύχημα στο Πανόραμα - Τραυματίστηκαν ελαφρώς οι δύο επιβαίνοντες μετά από εκτροπή
Psaxna.gr 9 Αυγούστου 2025
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κύμη: «Πράσινο φως» από το Υπουργείο Παιδείας μετά τη συνάντηση Μπαράκου – Ζαχαράκη
Psaxna.gr 9 Αυγούστου 2025
«Μεγάλη η χάρη του».... Έφτασε στα Ψαχνά  η Ιερά εικόνα του Αη-Γιάννη του «Κατουνιώτη» !
Read Next

«Μεγάλη η χάρη του».... Έφτασε στα Ψαχνά η Ιερά εικόνα του Αη-Γιάννη του «Κατουνιώτη» !

5 Comments

16 Δεκεμβρίου 2016 at 13:14
Reply

Βαγγέλη ωραίο άρθρο και συγκινητικό 🙂 .Είναι πολύ σημαντικό που στηρίζεις ένα νέο παιδί και μπράβο σου.Όντως ο συγκεκριμένος κατάφερε να μας αναστατώσει λίγο τις προηγούμενες ημέρες,καθώς έχουμε συνηθίσει πλέον όλο αυτό που συμβαίνει 🙂 Αγαπητέ Σταμάτη αν και δεν σε γνωρίζω προσωπικά συγχαρητήρια για ότι κάνεις,συγχαρητήρια για το site σου και συνέχισε την πορεία που έχεις χαράξει.Θα συμφωνήσω με την φράση του φίλου Βαγγέλη “Η λαϊκή ψυχή του τόπου είναι μαζί σου…”,προχώρα.

“too tough to die” τελικά όπως είπε προχθές και ο Παπαμιχαήλ 🙂

Προχώρα και είμαστε μαζί σου.

ΥΓ: Δες λίγο το θέμα με τα σχόλια των χρηστών γιατί προσπαθώ από προχθές να σου γράψω και δεν τα καταφέρνω.Το παίρνει μόνο αν δεν συμπληρώσεις κανένα από τα πεδία (Όνομα-διεύθυνση-ιστότοπος)

Ένας fun σου


18 Δεκεμβρίου 2016 at 01:29
Reply

Βαγγελη σου προτεινω να δινεις περισσοτερο βαρος στα τοπικα παρα στην πολιτικη,και μακαρι να τολμησουν κι αλλοι να μιλησουν και να γραψουν την γνωμη τους οπως και εσυ και θα κανουμε ενα βημα μπροστα.Ο τοπος σε χρειαζεται και εσενα.


Β. Παπαμιχαήλ
19 Δεκεμβρίου 2016 at 23:44
Reply

Όλα τα σοβαρά σχόλια και οι σοβαρές προτάσεις λαμβάνονται υπ΄όψη. Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση και τη συμμετοχή.


αληθινος
20 Δεκεμβρίου 2016 at 00:17
Reply

Και εγώ δεν μπορώ να κάνω καταχώρηση , για να κάνω τώρα μια δοκιμή


αληθινος
20 Δεκεμβρίου 2016 at 00:19
Reply

ok. Τα κατάφερα
ΑΛΗΘΙΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


  •  

     

     





- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Facebook Pagelike Widget
  • - Advertisement -
  • Recent Posts

    • Τροχαίο ατύχημα στο Πανόραμα - Τραυματίστηκαν ελαφρώς οι δύο επιβαίνοντες μετά από εκτροπή
    • Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κύμη: «Πράσινο φως» από το Υπουργείο Παιδείας μετά τη συνάντηση Μπαράκου – Ζαχαράκη
    • Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για την φωτιά στον Κολοβρέχτη την Πέμπτη 7 Αυγούστου
    • Τροχαίο στη Λάμψακο
    • Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η γυναίκα η οποία συνελήφθη ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε Κολοβρέχτη και Αγία Παρασκευή
    • Live το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • Φωτιά τώρα στην Κερατέα - Μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Δροσιά και Χάρβαλο
    • Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλλονιά
    • Φωτιά στη Στροφυλιά
    • Παρελήφθη το τραυματισμένο γεράκι στη Νέα Αρτάκη από τη Θηροφυλακή Ψαχνών - Μεταφέρεται στην Αθήνα για περίθαλψη και νοσηλεία
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Μπούρας Χρήστος στο Εικόνες μεγάλης καταστροφής με το πρώτο φως της ημέρας μετά τη μεγάλη φωτιά
    • Μπούρας Χρήστος στο Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η γυναίκα η οποία συνελήφθη ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε Κολοβρέχτη και Αγία Παρασκευή
    • Μπούρας Χρήστος στο Συνελήφθη γυναίκα ως υπαίτια πρόκλησης των δύο πυρκαγιών σε Κολοβρέχτη και Αγία Παρασκευή
    • Μπούρας Χρήστος στο Συνεχίζονται τα έργα για τον Περιφερειακό Χαλκίδας – Ψαχνών στην Αγία Παρασκευή
    • Meindgiot στο Ευχαριστήριο Σ.Ε.Δ.Δ.Δ. Ψαχνών προς την Βουλευτή Νομού Ευβοίας Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη
    • Ξενος στο Απομάκρυνση περιπτέρου στα Πολιτικά
    • Μπούρας Χρήστος στο Ψαθάς στην συνεδρίαση της ΠΕΔ:«Δεν πρέπει να μηδενίζουμε τα Πανεπιστήμια τα οποία έχουμε αυτή τη στιγμή όπως το ΕΚΠΑ» (video)
    • Μπούρας Χρήστος στο Μεγάλη φωτιά στο Παραγάλι-Κάηκαν Πυροσβεστικά – Τραυματίστηκαν Πυροσβέστες (Φωτογραφίες – Video- Συνεχής ενημέρωση)
    • Μπούρας Χρήστος στο Εικόνες μεγάλης καταστροφής με το πρώτο φως της ημέρας μετά τη μεγάλη φωτιά
    • Μπούρας Χρήστος στο Εικόνες μεγάλης καταστροφής με το πρώτο φως της ημέρας μετά τη μεγάλη φωτιά

Press enter/return to begin your search