Σχηματάρι:Συνελήφθη ο απατεώνας που εξαπάτησε ηλικιωμένη ως δήθεν «Ασφαλιστής»
Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, με το πρόσχημα του δήθεν «ασφαλιστή»
Η εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας Βοιωτίας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δύο (2) περιπτώσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, με το πρόσχημα του δήθεν «ασφαλιστή».
Έπειτα από μεθοδική αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, διακρίβωσαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός ημεδαπού και ακολούθως συνεργάστηκαν με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν και συλλάβουν αυτόν χθες (08-05-2026) το πρωί, σε περιοχή της Αττικής.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς ενέχεται σε δύο περιπτώσεις απάτης, όπου προσέγγιζε τα θύματα καιμε το πρόσχημα του «ασφαλιστή», προκειμένου να εξοφλήσουν υποτιθέμενο χρέος συγγενικών τους προσώπων σε ασφαλιστική εταιρεία, πείστηκαν να παραδώσουν κοσμήματα και να καταβάλουν χρηματικό ποσό, κατά περίπτωση.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας προτρέπει τους πολίτες:
• να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
• σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
• σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
• να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
















