• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Χειμώνας από τα Ψαχνά
    • Θρίλερ στα Εξάρχεια: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς στη μέση του δρόμου
    • Εκάρη Μοναχός ο Παναγιώτης Τσιάλος από τον Πούρνο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 89-85: Πρωταθλητές οι «ερυθρόλευκοι»
    • Έρευνα για τους Έλληνες οδηγούς: Το 55% βρίζει, το 66% μιλά στο κινητό
    • Ψαχνά:Νεαρός τραυματίστηκε στο κεφάλι στην οδό Αγγελή Γοβιού
    • Μουντιάλ 2026: Σκωτσέζος περπάτησε από το Λος Άντζελες έως τη Βοστώνη για να δει το Αϊτή – Σκωτία (vid)
    • Η περιουσία του Έλον Μασκ ξεπερνά το ΑΕΠ χωρών: Δείτε τι μπορεί να αγοράσει με ένα τρισ. δολάρια
    • Τροχαίο με τραυματίες στη Βόρεια Εύβοια
    • Φάνης Σπανός:«Γεώργιος Ψαθάς» θα ονομαστεί το ειδικό πρόγραμμα ύψους 12.000.000 ευρώ με το οποίο θα χρηματοδοτήσουμε τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα εσωτερικής οδοποιίας
June 14, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Εύβοια

Συμεών Κεδίκογλου: Να ενισχυθεί άμεσα η Παθολογική Κλινική του ΓΝ Χαλκίδας με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό!

Psaxna.gr Posted On 11 Ιανουαρίου 2026
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

O  Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει στη Βουλή ως Αναφορά, για τον Υπουργό Υγείας, την ανακοίνωση του «Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας» σχετικά με την κατάσταση στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, όπου οι συνθήκες εργασίας για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι οριακές, ενώ ταυτόχρονα τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια και η ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας προς τους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το νοσηλευτικό προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά λόγω παραιτήσεων και αναρρωτικών αδειών, ενώ αναμένονται και νέες αποχωρήσεις. Συνολικά υπηρετούν 17 νοσηλευτές/-τριες (εκ των οποίων οι 15 σε κυκλικό ωράριο) και 2 βοηθοί θαλάμων, για μια κλινική δυναμικότητας 48 κλινών, στις οποίες προστίθεται και πέμπτο κρεβάτι σε τετράκλινους θαλάμους, ανεβάζοντας τη συνολική δυναμικότητα σε 57 κλίνες. Επιπλέον, οι ειδικευμένοι Παθολόγοι ανέρχονται σε μόλις 6, ενώ, βάσει του Οργανισμού του 2012, θα έπρεπε να είναι 10. Σε κάθε εφημερία, ένας γιατρός καλείται να διαχειριστεί από 60 έως 100 περιστατικά, ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί αδυνατούν να λάβουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας.

Συνολικά, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται συστηματικά πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου, χωρίς την αντίστοιχη αποζημίωση υπερωριών, τα οφειλόμενα ρεπό υπερβαίνουν τα 150, ενώ δεν έχουν χορηγηθεί οι κανονικές άδειες του έτους 2024. Μάλιστα, κατά τη θερινή περίοδο χορηγήθηκαν μόλις 5 ημέρες άδειας και την περίοδο των Χριστουγέννων μόνο 2 ημέρες.

Κατόπιν τούτων, ο Σύλλογος ζητά την προκήρυξη και πρόσληψη μόνιμων ειδικευμένων Παθολόγων στο ΓΝ Χαλκίδας, ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον άμεσα οι προβλεπόμενες θέσεις του Οργανισμού του 2012. Επίσης, ζητά την ουσιαστική ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής, ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια και βιώσιμους ρυθμούς, αλλά και τη διαφανή και ουσιαστική διαβούλευση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Χειμώνας από τα Ψαχνά
Psaxna.gr 14 Ιουνίου 2026
Θρίλερ στα Εξάρχεια: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς στη μέση του δρόμου
Psaxna.gr 13 Ιουνίου 2026
Κοντοδεσπότι:Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Πριόνας
Read Next

Κοντοδεσπότι:Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Πριόνας

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Χρήστος Ιωάννου στο Φωτιά στον Κολοβρέχτη
    • Νόμος 4830/2021 στο Οι φιλόζωοι εθελοντές του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ευχαριστούν τον Αντώνη Γεωργίου και τον Κώστα Τσοκάνη από τα Ψαχνά για την οικονομική τους προσφορά
    • noname στο Κοτζιάς:«Οι πέντε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού είναι οι μόνες, σε ολόκληρη την Εύβοια, που δεν περιλαμβάνονται στις περιοχές Αιολικής Καταλληλότητας»
    • υπολειμματα καθαρισμου στο Ανακοίνωση Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων και Δήλωση Καθαρισμού έως την 15 Ιουνίου 2026
    • Μπούρας Χρήστος στο Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στην Ερέτρια
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search