Νίκος Αλμπάνης για Γιώργο Ψαθά:«Ο πρώτος Δήμαρχος που εγκατέστησε ράμπες ΑΜΕΑ σε παραλίες»
Η αγάπη και το μεγάλο ενδιαφέρον του Γιώργου Ψαθά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες ήταν λίγο πολύ σε όλους μας γνωστά…
Αυτό το υπενθυμίζει με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό και ο Χαλκίδεος Νίκος Αλμπάνης,ο οποίος είναι πατέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες και μάχεται διαχρονικά για τα δικαιώματα τους.
Διαβάστε την ανάρτηση του:
Από το 2019 όταν πήγαμε εγώ και ο Νίκος ο Μαργαρίτης τα παιδια μας στα ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας και με την συνδρομή της Maria Stoupa και με την αμέριστη συμπαράσταση αρχικά της Argurw Tsotsou και στην συνέχεια του αειμνηστου Κώστα Θανόπουλου ,της Manage Al ,της Σοφία Ρουμελιώτη και της Αθανασία Ζήκου είχαμε πολλές φορές συνεργασία μαζί του.
Όσες φορές δημιουργήθηκε θέμα με τα δρομολόγια των μαθητών ΑΜΕΑ του Σχολείου μας που έρχονταν από την περιοχή του Δήμου Αρμοδιότητας του άμεσα και σε ανοιχτή γραμμή κυρίως με έμενα που είχα πιο ελεύθερο χρόνο έλυνε το θέμα.
Το 2020 ήταν ο Πρώτος Δήμαρχος σε όλη την Εύβοια που εγκατέστησε σε δύο παραλίες του Δήμου του ράμπες sea truck για τους ΑΜΕΑ με κόστος από ίδια έσοδα του Δήμου.
Του είπαμε πόσο αναγκαίο ήταν η ίδρυση ενός Ειδικού Δημοτικού στην περιοχή του πράγμα που το έπραξε σχεδόν άμεσα.
Μέχρι το 2023 είχε τεθεί σε λειτουργία και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου και είχε αγοραστεί και Ειδικό Πουλμανακι για τους ΑΜΕΑ για μεταφορά τους πράγμα που μεχρι σήμερα το αντίστοιχο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων ενός 6πλασιου σε πληθυσμό Δήμου δεν έχει προμηθευτεί παρά τον στόχο του Δήμου από τον Μάιο του 2022 και μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί(Εκτός και αν το πήρανε οπότε έστω και με καθυστέρηση κάτι είναι και αυτό).
Ήταν πρόθυμος να ανοίξει ΚΔΗΦ στον Δήμο του από την πρώτη στιγμή μέσω του Συλλόγου Οριζόντων και είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες ίδρυσης του,ενώ αντίστοιχα η Δήμαρχος Χαλκιδέων όταν της τέθηκε αίτημα τον Οκτώβριο του 2024 από τον ιδιο Σύλλογο και με την συμπαράσταση των Συλλόγων ΑΜΕΑ της Χαλκίδας επί ένα χρόνο έμεινε μόνο στα λόγια κλείνοντας στην ουσία την πόρτα του Δήμου για την ίδρυση ΚΔΗΦ μέσω του Συλλόγου Οριζόντων το οποίο ήδη θα είχε τεθεί σε λειτουργία εδώ και αρκετό καιρό.
Αξίζει να αναφέρω ότι ο ίδιος με αυτοκίνητο του Δήμου μετέφερε μαθητές ΑΜΕΑ αλλά και μαθητές Γενικής Αγωγής στα σχολεία τους και σε δύσκολες συνθήκες.
Δυστυχώς η ασθένεια και ο πρόωρος θάνατος του Υπαλλήλου Βοργιά που ήταν αρμόδιος του φακέλου αρχικά και στην συνέχεια του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά πάγωσε προς το παρών τις διαδικασίες ίδρυσης ΚΔΗΦ στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων όμως σε συνάντηση που είχαμε με τον Νέο Δήμαρχο Αντώνης Σ. Σπυρόπουλος το Συντονιστικό των Φορέων ΑΜΕΑ της Χαλκίδας μας διαβεβαίωσε ρητά ότι θα κάνει ότι μπορεί για να υλοποιηθεί το όραμα του αείμνηστου Γιώργου Ψαθά και θα παρέχει κάθε διευκόλυνση στους συλλόγους μας.
Αυτός ήταν ο αείμνηστος Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς με την αποδεδειγμένη ευαισθησία μέσα από πράξεις για τους συμπολίτες του ΑΜΕΑ και όχι μόνο.
Αιώνια η μνήμη σου Γιώργο Ψαθά δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ….

















