• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ζώδια
  • Αγγελίες
  • Καταγγελίες
  • Άρθρογραφία
  • Iατρική
  • Ιστορία
  • Φορολογικά
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Καλοκαίρι 2025 στη Χαλκίδα | Αύγουστος στο Δημοτικό Θέατρο «Ορέστης Μακρής» :Πρόγραμμα παραστάσεων και συναυλιών
    • Το σύνδρομο του Λαζάρου: Επανήλθε στη ζωή 78χρονος μισή ώρα αφότου οι γιατροί διαπίστωσαν επίσημα τον θάνατό του
    • Φωτιά σε δασική έκταση στον Φενεό Κορινθίας - Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, μήνυμα 112 για εκκένωση προς Στυμφαλία
    • Έπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Ελευσίνα - Καλά στην υγεία τους οι χειριστές
    • Η Ζύμη Ψαχνών προχώρησε σε δωρεά δεξαμενών πυρόσβεσης προς το Σώμα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ψαχνών
    • Δεκαεννιά σχολικές καθαρίστριες προσλαμβάνει ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων
    • Δήμος Χαλκιδέων:Απάντηση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, σχετικά με τις ανυπόστατες δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Σπύρου
    • Σήμερα η κηδεία του άτυχου 30χρονου που έχασε τη ζωή του με τη μηχανή του στο Σχηματάρι
    • Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 22 Ιουλίου
    • Παραχωρείται στην ΚΑΕ Ολυμπιακός το ΣΕΦ για 49 χρόνια - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία, η ανακοίνωση της κυβέρνησης
July 22, 2025
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ζώδια
  • Αγγελίες
  • Καταγγελίες
  • Άρθρογραφία
  • Iατρική
  • Ιστορία
  • Φορολογικά
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
Home » slider Αθλητικά

Μίλησαν η ποιότητα και ο… Πάλμερ: Ο Άγγλος φόρεσε στην Τσέλσι το στέμμα του Conference

Psaxna.gr Posted On 29 Μαΐου 2025
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Πάλεψε και μόχθησε η Μπέτις, όμως βρήκε απέναντι της τον καυτό Κόουλ Πάλμερ, ο οποίος έκανε τα πάντα για την Τσέλσι και της χάρισε εν τέλει το τρόπαιο του Conference League με ανατροπή (4-1).

 

Με κατάθεση σώματος και ψυχής η Μπέτις έκανε τα πάντα για να κατακτήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, όμως η ομαδάρα του Ένζο Μαρέσκα δεν της επέτρεψε να πανηγυρίσει και με τον Κόουλ Πάλμερ σε μαγική βραδιά, η Τσέλσι επικρατώντας με 4-1 έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κατακτά όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους της UEFA, μετά το Champions League, το Europa League και το Κύπελλο Κυπελλούχων (από τη δεκαετία του ’90).

Δυσκολεύτηκε αισθητά στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι, με τους Ισπανούς να έχουν καλύτερη εικόνα στην αναμέτρηση, μαζί και με το προβάδισμα, χάρη στο υπέροχο τέρμα του Άμντε (9′), οι αλλαγές όμως του Μαρέσκα άλλαξαν τα δεδομένα και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πάλμερ ήρθε η ανατροπή με έξαλλους πανηγυρισμούς από τους Άγγλους στις κερκίδες στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, όπου και πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός.

Ο 23χρονος έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης για την ομάδας του, καθώς μετά από δικές του ενέργειες ήρθε η ανατροπή στο ματς με τα γκολ των Φερντάντεζ (65′) και Τζάκσον (70′), από δικές του ασίστ, μέχρι οι Σάντσο (83′) και Καϊσέδο (90+2′) βάλλουν ταφόπλακα στα όποια όνειρα είχαν απομείνει στους Ανδαλουσιανούς για τον τίτλο.

Στην πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία της αναμέτρησης η Μπέτις κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα στον μεγάλο τελικό. Στο 9ο λεπτό μετά από κλέψιμο, λίγο έξω από την περιοχή των «μπλε», ο Ίσκο με περίσσια ψυχραιμία, πάσαρε στον Αμπντέ και αυτός, αφού πρώτα κοντρόλαρε την μπάλα, εκτέλεσε άψογα τον Γιόργκενσεν, που όσο και αν τεντώθηκε, δεν κατάφερε να φτάσει στην μπάλα, με το 1-0 να προκαλεί έκρηξη στις κερκίδες των Ισπανών φιλάθλων.

Η Μπέτις δεν βολεύτηκε με το προβάδισμα αυτό και συνέχιζε να απειλεί. Στο 14′ ο Μπάρτρα, αν και κεντρικός αμυντικός, δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του από απόσταση. Η μπάλα κατευθυνόταν στο παραθυράκι με τρομερή ταχύτητα, όμως ο τερματοφύλακας της Τσέλσι αντέδρασε υποδειγματικά διώχνοντας σε κόρνερ.

Άλλη μία απίθανη χαμένη ευκαιρία ήρθε από πλευράς Μπέτις στο 21ο λεπτό. Ο Αμπντέ μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και αφού ευνοήθηκε από μία κόντρα, πάσαρε στον Καρντόσο. Αυτός όμως δεν κατάφερε να στοχεύσει σωστά και μετά από παρέμβαση του Μπαντγιασίλ, η μπάλα βγήκε κόρνερ, με τον Πελεγκρίνι στον πάγκο να χτυπιέται, που η ομάδα του δεν μπόρεσε να βρει ένα δεύτερο τέρμα.

 

Η Τσέλσι πραγματικά απειλητική κατάφερε να γίνει στο 39′ όταν και ο Καϊσέδο με μία υπέροχη μπαλιά επιχείρησε να βρει τον Πάλμερ στον κενό χώρο. Ο Άγγλος προσπάθησε να εκτελέσει τον Άντριαν με κεφαλιά, όμως δεν είχε την απαραίτητη ισορροπία, με αποτέλεσμα η άμυνα των Ισπανών να διώξει χωρίς δυσκολία.

Η μεγάλη ανατροπή για την Τσέλσι ξεκίνησε από το 65ο λεπτό. Ο Πάλμερ από τα δεξιά έκανε μία εκπληκτική σέντρα ακριβείας, που βρήκε άψογα τον Φερνάντες στην κίνηση, μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί ο Αργεντινός με μία καλοζυγισμένη κεφαλιά νίκησε τον Άντριαν που δεν κατάφερε να διώξει με επιτυχία την μπάλα, γράφοντας το 1-1.

Πριν ακόμη προλάβει να συνέλθει η Μπέτις από την ισοφάριση, ήρθε η ολική ανατροπή. Με ακόμη μία υπέροχη ενέργεια, ο Πάλμερ ξεμαρκαρίστηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και έβγαλε την τέλεια πάσα στον Τζάκσον. Ο Σενεγαλέζος απέναντι από τον αντίπαλο κίπερ δεν δυσκολεύτηκε για να φέρει τα πάνω κάτω πετυχαίνοντας το 2-1.

Ο ίδιος παίκτης έφτασε πολύ κοντά στο να κλειδώσει μία και καλή το τρόπαιο στο 78ο λεπτό. Ο Τζάκσον έφυγε στην κόντρα και ήταν ολομόναχος με τον Άντριαν. Όμως με ένα τραγικό κοντρόλ έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Η Τσέλσι παρ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκε και στο 83′ πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Σάντσο με υπέροχη κίνηση βρήκε λίγο χώρο για τον εαυτό του και με τρομερό τελείωμα, έστειλε την μπάλα σε ένα σημείο που ο Άντριαν δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, για το 3-1.

Το κερασάκι σε αυτή την θριαμβευτική τούρτα για την Τσέλσι πέτυχε ο Καϊσέδο, ο οποίος αφού κουβάλησε για αρκετά μέτρα την μπάλα, βρέθηκε έξω από την περιοχή της Μπέτις και με έναν κεραυνό έγραψε το τελικό 4-1, βάζοντας και την δική του υπογραφή στο ευρωπαϊκό τρόπαιο των «μπλε».

 

 

sport fm

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Καλοκαίρι 2025 στη Χαλκίδα | Αύγουστος στο Δημοτικό Θέατρο «Ορέστης Μακρής» :Πρόγραμμα παραστάσεων και συναυλιών
Psaxna.gr 22 Ιουλίου 2025
Το σύνδρομο του Λαζάρου: Επανήλθε στη ζωή 78χρονος μισή ώρα αφότου οι γιατροί διαπίστωσαν επίσημα τον θάνατό του
Psaxna.gr 22 Ιουλίου 2025
Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 29 Μαΐου
Read Next

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 29 Μαΐου

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


  •  

     

     

     









- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Facebook Pagelike Widget
  • - Advertisement -
  • Recent Posts

    • Καλοκαίρι 2025 στη Χαλκίδα | Αύγουστος στο Δημοτικό Θέατρο «Ορέστης Μακρής» :Πρόγραμμα παραστάσεων και συναυλιών
    • Το σύνδρομο του Λαζάρου: Επανήλθε στη ζωή 78χρονος μισή ώρα αφότου οι γιατροί διαπίστωσαν επίσημα τον θάνατό του
    • Φωτιά σε δασική έκταση στον Φενεό Κορινθίας - Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, μήνυμα 112 για εκκένωση προς Στυμφαλία
    • Έπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Ελευσίνα - Καλά στην υγεία τους οι χειριστές
    • Η Ζύμη Ψαχνών προχώρησε σε δωρεά δεξαμενών πυρόσβεσης προς το Σώμα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ψαχνών
    • Δεκαεννιά σχολικές καθαρίστριες προσλαμβάνει ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων
    • Δήμος Χαλκιδέων:Απάντηση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, σχετικά με τις ανυπόστατες δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Σπύρου
    • Σήμερα η κηδεία του άτυχου 30χρονου που έχασε τη ζωή του με τη μηχανή του στο Σχηματάρι
    • Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 22 Ιουλίου
    • Παραχωρείται στην ΚΑΕ Ολυμπιακός το ΣΕΦ για 49 χρόνια - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία, η ανακοίνωση της κυβέρνησης
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Μπούρας Χρήστος στο Έργα συνολικού μήκους 6 χλμ στον οδικό άξονα Ψαχνά-Πολιτικά-Νεροτριβιά-Δάφνη ανακοίνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ στο Επιστολή κατοίκου Μακρυμάλλης για τις διακοπές ρεύματος εν μέσω Καύσωνα:«Εδώ κατοικούν άνθρωποι και όχι ζώα»
    • Μπούρας Χρήστος στο Με ασθενοφόρο και πέντε διασώστες επανδρώνεται το Κέντρο Υγείας Ψαχνών-Σημαντική η συμβολή Γιώργου Ψαθά και Νίκου Δήμου (video)
    • Μπούρας Χρήστος στο Ο Ευβοιώτης Νίκος Σέρρας εξελέγη μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
    • Μπούρας Χρήστος στο Όρθρος και Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλης
    • Μπούρας Χρήστος στο Πέντε οδηγούς-πλήρωμα ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Ψαχνών προσλαμβάνει η 5η ΥΠΕ
    • Μπούρας Χρήστος στο Ψαχνά:Ξεκίνησε η αποκατάσταση των κάθετων τομών διασύνδεσης
    • Μπούρας Χρήστος στο Δύο ταυτόχρονες φωτιές σε ξερά χόρτα στα Ψαχνά – Τις πρόλαβαν οι εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών
    • Μπούρας Χρήστος στο Αναπτυξιακή Εύβοιας: Διαχειριστικός έλεγχος, μετά την παραίτηση «βόμβα»
    • Μπούρας Χρήστος στο Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο διαγωνισμό για την διαχείριση του νερού

Press enter/return to begin your search