• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Ο Άδωνις χοροπηδάει και φωνάζει «και α και ου και ΔΑΠ – ΝουΔουΦουΚου» [βίντεο]
    • Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: Καθορίστηκε το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου – Οι χρηματοδοτήσεις και ο ρόλος των Δήμων
    • Ψαχνά:Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Τουρτουρόπουλος
    • Μακρυκάπα:Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Γκίκα
    • Κώστας Μαρκόπουλος:«Τιμή στον ένστολο,σύμβολο αυτοθυσίας και προσφοράς»
    • Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Μώρος από τα Ψαχνά
    • Μεσοποταμία και Κιαπέκος χώρισαν τους δρόμους τους
    • Άμεση η επέμβαση των εθελοντών του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών σε δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα
    • ΕΠΣ Ευβοίας:Τα αποτελέσματα της Κυριακής και η βαθμολογία
    • «Ο Βασίλης θα ζει για πάντα»:Η συγκινητική ομιλία της αδερφής του Βασίλη Μυστριώτη (video)
October 19, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Ελλάδα

Λάουρα Κοβέσι: Η αναθεώρηση του άρθρου 86 παρεμπόδισε την έρευνά μας στα Τέμπη και τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Psaxna.gr Posted On 2 Οκτωβρίου 2025
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι αναφέρθηκε στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στον νόμο περί ευθύνης υπουργών σε σχέση με τα Τέμπη, στην επιχείρηση «Καλυψώ» αλλά και στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι ένας θεσμός που ήρθε όμως για να μείνει, παρά τους εκφοβισμούς» διεμήνυσε.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε χώρο του Τελωνείου Πειραιά – έναν χώρο με ισχυρούς συμβολισμούς όσον αφορά στην εν εξελίξει έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την υπόθεση «Καλυψώ».

 

«Το οικονομικό έγκλημα και η διαφθορά μπορεί να σκοτώσει. Τα Τέμπη είναι ένα τέτοιο παράδειγμα»

«Το οικονομικό έγκλημα και η διαφθορά μπορεί να σκοτώσει. Τα Τέμπη είναι ένα τέτοιο παράδειγμα» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Κοβέσι για να σημειώσει στη συνέχεια πως η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις μαστίζει και άλλα ευρωπαϊκά κράτη και πως διαφθορά δυστυχώς υπάρχει παντού.

«Σε 2 περιπτώσεις η αναθεώρηση του άρθρου 86 (σ.σ. Περί Ευθύνης Υπουργών) παρεμπόδισε την έρευνά μας: στα Τέμπη και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και αυτό πρέπει να αλλάξει. Ελπίζω πως υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση και θα οδηγηθούμε σε διαφορετικό αποτέλεσμα» επεσήμανε.

Ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το ελληνικό Σύνταγμα». «Το Κοινοβούλιο μπορεί να τροποποιήσει το άρθρο 86. Υπάρχει πολιτική θέληση να γίνει αυτό», σημείωσε.

«Για την υπόθεση των Τεμπών, έχουμε ολοκληρώσει την έρευνά μας και έχουμε καταλήξει σε απόφαση, η οποία θα ανακοινωθεί. Φτάνουμε στο τέλος της διαδικασίας», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Για τα ευρωπαϊκά κονδύλια (σ.σ. για την υπόθεση της Σύμβασης 717), σημείωσε πως γίνεται ξεχωριστή έρευνα.

«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα ριάλιτι σόου της τηλεόρασης»

Ακόμη αναφερόμενη στην υπόθεση «Καλυψώ» τόνισε πως οι «κανόνες πλέον έχουν αλλάξει» και πως ο νόμος είναι ίδιος για όλους στην Ευρώπη.

«Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε αυτή τη κατάσταση. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα ριάλιτι σόου της τηλεόρασης. Μην βάζετε τους μάρτυρες (τέτοιων υποθέσεων) να μιλούν στην τηλεόραση. Το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελέας είναι ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει, παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού. Προειδοποιώ τους πάντες όσους έχουν τέτοιους σκοπούς να το ξανασκεφτούν. Είμαι περήφανη για το γραφείο των Ελλήνων ευρωπίων εισαγγελέων».

«Δεν θέλω να πω πολλά, γιατί υπήρχαν φήμες πως υπήρχε λαθρεμπόριο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πληροφορίες που θα μπορέσουμε να ανοίξουμε μία πλήρη έρευνα για αυτό. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια κομμάτια πληροφοριών, που δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να ανοίξουμε τέτοια έρευνα για λαθρεμπόριο. Το εξετάζουμε όμως κι αν βρούμε κάτι θα ξεκινήσουμε έρευνα. Όμως μας λείπουν πληροφορίες», είπε η κα Κοβέσι.

 

«Αν θεωρείτε ότι υπάρχει διαφθορά μόνο στην Ελλάδα δεν ισχύει, υπάρχει διαφθορά παντού. Το θέμα είναι αν έχουμε τη συνήθεια να βάζουμε ή όχι τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Λόγω του ΟΠΕΚΕ βλέπουμε ότι υπάρχει διαφθορά με τις αγροτικές επιδοτήσεις και σε άλλα κράτη – μέλη ίσως και στο ίδιο συστημικό επίπεδο. Όταν μιλάμε για απάτη στο Λιμάνι του Πειραιά όλα τα λιμάνια στην Ευρώπη είναι εκτεθειμένα στη διαφθορά. Τα ναρκωτικά δεν πέφτουν από τον ουρανό για παράδειγμα έρχονται από τα λιμάνια» σημείωσε σε ερώτηση για την διαφθορά στην Ελλάδα.

«Οι εγκληματικές οργανώσεις όπως τις βλέπουμε στην υπόθεση «Καλυψώ» τις βλέπουμε κι αλλού. Όταν μιλάμε για τη διαφθορά δεν είναι μόνο καθήκον των εισαγγελέων να το λύσουν αυτό το θέμα. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν πως συνδέεται με τις ζωές όλων. Το οικονομικό έγκλημα και η διαφθορά μπορεί να σκοτώσει. Τα Τέμπη είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Υπάρχει κριτική και σε εμάς αλλά το να λέει κάποιος ότι δεν είμαστε ανεξάρτητοι είναι fake news. Ήμαστε ανεξάρτητοι. Οι εισαγγελείς μας είναι ικανότατοι και καμία ευρωπαϊκή αρχή δεν μπορεί να τους οδηγήσει οδηγίες πώς να διαχειριστούν τις υποθέσεις. Για μένα η ανεξαρτησία είναι η κόκκινη γραμμή είναι απολύτως ανεξάρτητοι» πρόσθεσε.

Πηγή Enikos.gr

Φωτό wikipedia

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Ο Άδωνις χοροπηδάει και φωνάζει «και α και ου και ΔΑΠ – ΝουΔουΦουΚου» [βίντεο]
Psaxna.gr 19 Οκτωβρίου 2026
Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: Καθορίστηκε το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου – Οι χρηματοδοτήσεις και ο ρόλος των Δήμων
Psaxna.gr 19 Οκτωβρίου 2026
Καραμπατσώλη: Ευχάριστες εξελίξεις για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Καρύστου – Μαρμαρίου με τις Κυκλάδες
Read Next

Καραμπατσώλη: Ευχάριστες εξελίξεις για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Καρύστου – Μαρμαρίου με τις Κυκλάδες

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *






  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Βαγγέλης Καραμπίνης στο Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας
    • κουνγκ φου στο Στις πληγείσες περιοχές των ΔΕ Κηρέως και Μεσσαπίων χθες και σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης
    • θα σας εξαφανίσομεν στο Ζεμπίλης από Ψαχνά: Το «Συγκρότημα Ευρίπου» του ΕΚΠΑ πραγματοποιεί άλμα στη νέα εποχή!
    • Νικ στο Υπήρχε πρόληψη και σχεδιασμός από τον Ειδικό Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων;
    • μα που είστε στο Σοβαρά προβλήματα σε Πολιτικά,«Πεθαμένο»,και Ψαχνά, από την κακοκαιρία (Συνεχής ενημέρωση-φωτό-video)
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search