Ηράκλειο: Η γιαγιά του 3χρονου Άγγελου δωρίζει τα όργανά του, «να δώσει ζωή σε άλλο παιδί»
Το πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί με την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης του μικρού Άγγελου από το Ηράκλειο, ο οποίος βασανίστηκε από την 26χρονη μητέρα του και τον 44χρονο σύντροφό της.
Τελικά το θαύμα δεν έγινε, αφού χθες (02.02.2025) διαπιστώθηκε ότι ο 3χρονος είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρός.
Από το πρωί που έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση για την κατάσταση της υγείας του άτυχου Αγγέλου που είναι εγκεφαλικά νεκρός. Τόσο η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου όσο και η κοινή γνώμη, ήλπιζαν ο 3χρονος να δώσει τη μάχη για τη ζωή του και να βγει νικητής, πράγμα που τελικά δεν συνέβη. Στο άκουσμα της κατάστασης, η αντίδραση της 26χρονης μητέρας του, που κατηγορείται για την άγρια κακοποίηση του παιδιού, προκαλεί αντιδράσεις. Από την άλλη μεριά γενναία θεωρήθηκε η απόφαση που πήρε η γιαγιά και ο παππούς του Άγγελου, για δωρεά οργάνων.
Η εξέλιξη που έχει σοκάρει όλη την Ελλάδα, με τον 3χρονο να είναι εγκεφαλικά νεκρός, δε συγκίνησε τη μητέρα του. «Ρωτούσε τη μαμά της για το τι κάνει το παιδί ενώ η μητέρα της της έλεγε ότι το παιδί έχει τελειώσει, πάει ο Άγγελος. Σαν να μην αντιλαμβανόταν αυτό που της λέει», είπε μιλώντας στο Star η δικηγόρος της 26χρονης, Αριστέα Καλαϊτζάκη.
«Η καρδούλα του Άγγελου να δώσει ζωή σε άλλο παιδί»
Η γιαγιά του Άγγελου, που πλέον έχει την πλήρη κηδεμονία του παιδιού, δεν έχει φύγει ούτε λεπτό έξω από την ΜΕΘ, που είναι διασωληνωμένος ο 3χρονος. Η γυναίκα ενημερώθηκε για την τραγική εξέλιξη της υγείας του εγγονού της και πήρε την θαρραλέα απόφαση να δωρίσει τα όργανά του.
«Η γιαγιά του παιδιού είναι στη δυσάρεστη θέση να αποφασίσει για την δωρεά των οργάνων. Θα το κάνει. Αυτό που θέλει είναι να συνεχίσει η καρδούλα του Άγγελου να χτυπάει σε ένα άλλο παιδάκι. Και να βοηθήσει όσα παιδιά το έχουν ανάγκη», τόνισε η δικηγόρος της 26χρονης μητέρας.
Μετά την τραγική εξέλιξη και τον εγκεφαλικό θάνατο του παιδιού, αμφιβολίες για τη συνέχιση της υπεράσπισης του 44χρονου φερόμενου βασανιστή εξέφρασε ο δικηγόρος του.
«Εάν με την συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση, αποδειχθεί με σαφήνεια, αδιαμφισβήτητα ότι ο εντολέας μου είναι εκείνος που κατάφερε το πλήγμα θα παραιτηθώ της υπερασπίσεως», λέει ο δικηγόρος του 44χρονου, Βασίλης Νουλέζας.
dnews