• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Μητσοτάκης για το Μετρό προς Καλαμαριά: «Το είπαμε και το κάναμε, η Θεσσαλονίκη δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πόσο θα αλλάξει»
    • Παραλία Πολιτικών:Αναζητείται οδηγός που χτύπησε αυτοκίνητο και το εγκατέλειψε
    • Εντοπίστηκε νεκρό δελφίνι στη Φτελιά:Με ενέργειες του πρώην Προέδρου Νίκου Ματράκα η ταφή του (φωτό)
    • Άτομο παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία πριν τον Σταθμό της Λάρισας
    • Καστέλλα:Ετοιμασίες για τον εορτασμό στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη
    • Εκατόμβη νεκρών στο Νεπάλ: Ολόκληρα χωριά σβήστηκαν από τον χάρτη – Εκατοντάδες αγνοούμενοι και κίνδυνος για νέες πλημμύρες
    • Παρολίγον ατύχημα με πατίνια στα Ψαχνά
    • Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου
    • ΑΕΚ: Σκόρπισε τη Λέφσκι στους… 4 ανέμους και προκρίθηκε πανηγυρικά στα αστέρια του Champions League
    • Ψαχνά:Παρουσία πλήθους κόσμου ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου
August 27, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Ελλάδα

Βιολάντα- Vitafree: «Πράσινο φως» από την Π. Θεσσαλίας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου

Psaxna.gr Posted On 17 Ιουνίου 2026
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας άναψε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Vitafree στα Τρίκαλα, τέσσερις μήνες μετά την απόφαση προσωρινής διακοπής της λειτουργίας του που είχε ληφθεί στον απόηχο της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο της Βιολάντα, η οποία κόστισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπογράφηκε στις 16 Ιουνίου 2026, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην άρση της απόφασης αναστολής λειτουργίας της βιομηχανίας παραγωγής μπισκότων της εταιρείας «Vitafree Ελληνική Μπισκοτοποιία Α.Ε.» στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, κρίνοντας ότι έχουν πλέον εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή του μέτρου.

Όπως υπενθυμίζει το newmoney.gr, η μονάδα της είχε διακόψει τη λειτουργία της από τις 16 Φεβρουαρίου 2026, με την εταιρεία να επικαλείται τότε την ανάγκη πραγματοποίησης τεχνικών εργασιών. Η εξέλιξη ήρθε λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύνεκρη έκρηξη που σημειώθηκε σε άλλη μονάδα του ομίλου στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν σε ισχύ πιστοποιητικά ελέγχου δεξαμενών, ενώ έλειπε και πιστοποιητικό πυροπροστασίας ή αποδεικτικό αρχειοθέτησης της σχετικής μελέτης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας, προηγήθηκε σειρά τεχνικών και διοικητικών ενεργειών προκειμένου να αποκατασταθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας της εγκατάστασης. Μεταξύ άλλων, κατατέθηκαν πιστοποιητικά συμμόρφωσης για τις δεξαμενές υγραερίου, ολοκληρώθηκαν εργασίες αδρανοποίησης παλαιών δεξαμενών, υποβλήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες πυροπροστασίας και πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολεοδομίας και πυροσβεστικής.

aftodioikisi.gr

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Μητσοτάκης για το Μετρό προς Καλαμαριά: «Το είπαμε και το κάναμε, η Θεσσαλονίκη δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πόσο θα αλλάξει»
Psaxna.gr 27 Αυγούστου 2026
Παραλία Πολιτικών:Αναζητείται οδηγός που χτύπησε αυτοκίνητο και το εγκατέλειψε
Psaxna.gr 27 Αυγούστου 2026
Ημέρα Υιοθεσίας στη Χαλκίδα, από τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Ζωόφιλο Σύλλογο Χαλκίδας
Read Next

Ημέρα Υιοθεσίας στη Χαλκίδα, από τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Ζωόφιλο Σύλλογο Χαλκίδας

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *







  •  

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Πολυχρονης στο Τίμησαν τους Ήρωες Εθελοντές του Μίστρου και τον Αείμνηστο Γιώργο Ψαθά
    • Χρήστος Μπούρας στο Αδέσποτα ζώα: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των Δήμων σύμφωνα με τον Ν. 4830/2021
    • s. στο Η ευθύνη του Σπυρόπουλου και ο λόγος που κρίνεται
    • s. στο Η ευθύνη του Σπυρόπουλου και ο λόγος που κρίνεται
    • Βαγγέλης Καραμπίνης στο Live το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search