Γιώργος Παπαδημητρίου: Ο νέος Αρχηγός της Αγέλης Λυκοπούλων στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων– Μια νέα χρονιά γεμάτη περιπέτειες, αξίες και χαμόγελα!
Posted On 26 Οκτωβρίου 2026
0
Ο Προσκοπισμός ανοίγει την αγκαλιά του σε ακόμη μικρότερες ηλικίες, καθώς πλέον στην Αγέλη μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από την Α΄ Δημοτικού!
Με ανανεωμένη διάθεση, ενθουσιασμό και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες ξεκίνησε η νέα προσκοπική χρονιά για την Αγέλη Λυκοπούλων, η οποία υποδέχεται τα παιδιά σε έναν κόσμο γεμάτο παιχνίδι, περιπέτεια, φιλίες και πολύτιμες εμπειρίες ζωής.
Νέος Αρχηγός της Αγέλης αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπαδημητρίου, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά ένα περιβάλλον όπου θα μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και, πάνω απ’ όλα, να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις που θα τα συνοδεύουν για μια ζωή.
Προσκοπισμός: Κάτι πολύ περισσότερο από μια δραστηριότητα!
Σε μια εποχή όπου οι οθόνες και η τεχνολογία καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας των παιδιών, ο Προσκοπισμός προσφέρει μια διαφορετική διέξοδο.
Μια ευκαιρία να βγουν από το σπίτι, να ανακαλύψουν τη φύση, να παίξουν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν πραγματικές φιλίες.
Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα Λυκόπουλα μαθαίνουν βιωματικά σημαντικές αξίες, όπως:
🌿 Αγάπη και σεβασμός στη φύση: Τα παιδιά γνωρίζουν το φυσικό περιβάλλον και μαθαίνουν να το προστατεύουν.
🤝 Συνεργασία και ομαδικότητα: Ανακαλύπτουν τη δύναμη της ομάδας, μαθαίνουν να βοηθούν και να σέβονται τους άλλους.
💪 Αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα: Μέσα από μικρές προκλήσεις και πρωτοβουλίες, ενισχύουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.
❤️ Προσφορά και αλληλεγγύη: Κατανοούν την αξία της καλής πράξης και τη χαρά τού να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.
🎨 Δημιουργικότητα και φαντασία: Συμμετέχουν σε θεματικά παιχνίδια, κατασκευές, εξερευνήσεις και δραστηριότητες που καλλιεργούν τη σκέψη και τη φαντασία τους.
🏕️ Περιπέτεια και νέες εμπειρίες: Εκδρομές, παιχνίδια στη φύση και ομαδικές δράσεις δημιουργούν εμπειρίες που δύσκολα ξεχνιούνται.
Μια σημαντική αλλαγή: Στην Αγέλη πλέον από την Α΄ Δημοτικού!
Μια ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη για τις οικογένειες είναι ότι πλέον μπορούν να συμμετέχουν στην Αγέλη Λυκοπούλων παιδιά από την πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου.
Έτσι, ακόμη περισσότερα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από μικρή ηλικία τον μαγικό κόσμο του Προσκοπισμού, μέσα από δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους.
Η Αγέλη αποτελεί έναν χώρο όπου κάθε παιδί έχει τη δική του θέση, τη δική του αξία και την ευκαιρία να εξελιχθεί μέσα από το παιχνίδι και τη συλλογική προσπάθεια.
Γιώργος Παπαδημητρίου: «Δεν θέλουμε απλώς να γεμίζουμε τα Σάββατα των παιδιών. Θέλουμε να γεμίζουμε τη ζωή τους με αξίες!»
Με αφορμή την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς, ο νέος Αρχηγός της Αγέλης, Γιώργος Παπαδημητρίου, στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους γονείς:
«Για εμένα, ο Προσκοπισμός δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα του Σαββάτου. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, συναισθήματα και μαθήματα ζωής.
Κάθε παιδί που έρχεται στην Αγέλη φέρνει μαζί του έναν ολόκληρο κόσμο από όνειρα, δυνατότητες και ταλέντα.
Δική μας ευθύνη είναι να του δώσουμε τον χώρο να τα ανακαλύψει.
Θέλουμε τα παιδιά να γελούν, να παίζουν, να εξερευνούν, να κάνουν λάθη, να προσπαθούν ξανά και να μαθαίνουν πως η πραγματική δύναμη δεν βρίσκεται στο να είσαι καλύτερος από τους άλλους, αλλά στο να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος από τον χθεσινό σου εαυτό.
Αν στο τέλος κάθε προσκοπικής χρονιάς έχουμε καταφέρει να κάνουμε τα παιδιά λίγο πιο ανεξάρτητα, λίγο πιο υπεύθυνα, λίγο πιο ευαισθητοποιημένα και περισσότερο πρόθυμα να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους, τότε έχουμε πετύχει κάτι πραγματικά σημαντικό.
Γιατί στον Προσκοπισμό δεν δημιουργούμε απλώς αναμνήσεις. Συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών.
Και αυτό είναι για εμένα η μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη ως Αρχηγός της Αγέλης».
Η Αγέλη περιμένει νέους μικρούς εξερευνητές!
Η νέα προσκοπική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, όμως η παρέα των Λυκοπούλων παραμένει ανοιχτή σε νέα μέλη!
Οι γονείς που επιθυμούν να προσφέρουν στα παιδιά τους μια δημιουργική δραστηριότητα, γεμάτη παιχνίδι, περιπέτεια και ουσιαστικές αξίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Αρχηγό της Αγέλης για περισσότερες πληροφορίες.
🐺 Συγκεντρώσεις Αγέλης Λυκοπούλων
📅 Κάθε Σάββατο
🕒 Ώρες: 15:00 – 16:30
👧👦 Συμμετοχή: Από την Α΄ Δημοτικού
📞 Πληροφορίες και εγγραφές: 6947808348
⚜️ Αρχηγός Αγέλης: Γιώργος Παπαδημητρίου
Γιατί κάθε παιδί αξίζει μια παιδική ηλικία γεμάτη παιχνίδι, φίλους, ανακαλύψεις και περιπέτειες!
Η Αγέλη Λυκοπούλων σάς περιμένει! 🐺⚜️
1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων



















