• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Πολιτική Προστασία Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων:Διαθέτει ο Ειδικός σύμβουλος τα προσόντα;
    • Στο ΤΑΙΠΕΔ σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης με τους Γιώργο Κελαϊδίτη και Γιώργο Τσαπουρνιώτη
    • Φωτιά στα Ψαχνά
    • Φωτιά τώρα στην Πάρνηθα: Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και 4 αεροσκάφη, δείτε βίντεο
    • Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά στα Ήλια Ευβοίας
    • Μη πόσιμο το νερό στη Σκύρο - Διαρροή πετρελαίου σε αντλία υδροδότησης
    • Σοβαρός τραυματισμός ναυτικού στην Αλόννησο: Έπεσε από ύψος 6 μέτρων
    • Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου
    • «Ταξίδι στην παράδοση: επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο από τους μαθητές/τριες του Γυμνασίου Καθενών»
    • Ηλεία:13χρονος νεκρός μετά από ατύχημα με πατίνι
April 30, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Ψαχνά

Έρια Καθενών:Εθελοντής μάζεψε τα σκουπίδια που ξέχασε η Δημοτική αρχή

Psaxna.gr Posted On 14 Νοεμβρίου 2025
1


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Η περιοχή Έρια είναι ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς  κοντά στο χωριό Καθενοί του Δήμου Διρφύων Μεσαπίων, με εκκλησάκι, τρεχούμενα νερά, ποτάμια, καταρράκτες,καθώς και ένα  μοναδικό πλατανόδασος.

Αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, ενώ στην περιοχή πραγματοποιούνται συχνά και αρκετές  εκδηλώσεις την καλοκαιρινή περίοδο.

Παρόλα αυτά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες ένα από τα ομορφότερα σημεία του Δήμου τείνει να γίνει σκουπιδότοπος, καθώς η Δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι καθαριότητας έχουν ξεχάσει για αρκετό καιρό να αδειάσουν τους κάδους,και σαν να μην φτάνει αυτό ασυνείδητοι  που επισκέπτονται το σημείο πετούν κάτω τα σκουπίδια τους από τα φαγητά τους και τα ποτά τους και φεύγουν.

Από το σημείο ωστόσο πέρασε ευτυχώς τυχαία ο Γιώργος Ράζος Εθελοντής της Ομάδας «The Human wave project» o οποίος προς τιμήν του κάθησε και έκανε ότι θα έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα η Δημοτική αρχή.

Ο Γιώργος Ράζος μάζεψε όλα τα σκουπίδια από την περιοχή, τα τοποθέτησε σε σακούλες, και πλέον αυτό που απομένει είναι η αποκομιδή τους από την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας  του Δήμου.


(Στη φώτο ο εθελοντής  Γιώργος Ράζος) 

Η ομάδα «The human wave project» είναι μία ανιδιοτελής εθελοντική ομάδα με περιβαλλοντικό προσανατολισμό και πλούσια δράση.

Τα μέλη της ασχολούνται κυρίως με δράσεις καθαρισμού τοπίων και γενικότερα του περιβάλλοντoς, και μοναδικός τους σκοπός είναι  να συμβάλλουν στο να γίνονται τα χωριά και οι πόλεις ομορφότερες.

Πολυ συχνά δημιουργούν κάδους – έργα τέχνης και τους τοποθετούν σε σημεία που δεν υπάρχουν, βοηθούν εθελοντικά  σε διεξαγωγή εκδηλώσεων και αθλητικών αγώνων, ενώ ταυτόχρονα κάποια από τα μέλη της ομάδας είναι και εθελοντές στην Εθελοντική Κουζίνα Χακίδας όπου καθε Δευτέρα ετοιμάζονται γεύματα για άπορους συνανθρώπους μας.

 

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Πολιτική Προστασία Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων:Διαθέτει ο Ειδικός σύμβουλος τα προσόντα;
Psaxna.gr 30 Απριλίου 2026
Στο ΤΑΙΠΕΔ σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης με τους Γιώργο Κελαϊδίτη και Γιώργο Τσαπουρνιώτη
Psaxna.gr 30 Απριλίου 2026
Δίκη Βαλυράκη: «Ο Σήφης σκοτώθηκε από κάποια εντολή» κατέθεσε ο αδελφός της συζύγου του
Read Next

Δίκη Βαλυράκη: «Ο Σήφης σκοτώθηκε από κάποια εντολή» κατέθεσε ο αδελφός της συζύγου του

1 Comment

Βαγγέλης Καραμπίνης
14 Νοεμβρίου 2025 at 17:16
Reply

Αγαπητέ Γιώργο Ράζο, δεν σε γνωρίζω αλλά νιώθω την ανάγκη να πω, πως η κίνησή σου είναι αξιοθαύμαστη. Συγχαρητήρια! Όχι μόνο επειδή καθάρισες ένα μέρος που κάποιοι ασυνείδητοι βολεψάκηδες βρομίσανε, αλλά αυτό που έκανες εκθέτει ανεπανόρθωτα αυτούς που οι συμπολίτες μας ψήφισαν να τους εκπροσωπούν. Οι αιρετοί την εποχή που ζούμε είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας που ζούμε. Βόλεμα, ωχ αδερφέ δεν βαριέσαι, Facebook, tik tok και να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, δεν φταίω εγώ.
Τώρα για τον εθελοντισμό που προσπαθεί το άρθρο να εστιάσει… Εθελοντισμός δεν είναι ξυπνάω ένα πρωί, αποφασίζω να πάω να βάψω μια εκκλησία πχ επειδή θέλω να βγάλω μερικές φωτογραφίες. Ο εθελοντισμός έχει στόχο, πρόγραμμα και κανόνες, όχι ό,τι του φανεί του λωλοΣτεφανή! Ο εθελοντισμός είναι ακριβώς αυτό που κάνει η ομάδα σας.
Αυτό που έκανες ίσως χτυπήσει κανένα καμπανάκι και ξυπνήσει ο μηχανισμός που βρίσκεται σε ύπνο βαθύ και ονειρεύεται πως όλα λειτουργούν ομαλά.


Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Μπούρας Χρήστος στο «Μαζί για τα παιδιά μας,Kατανοούμε,Προλαμβάνουμε,Παρεμβαίνουμε» (Τετάρτη 29/4/26 18:30 Γυμνάσιο Ψαχνών)
    • Μπούρας Χρήστος στο Live το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσαπίων
    • Μπούρας Χρήστος στο Χωρίς μεγάλη συμμετοχή η Ημερίδα – Διαβούλευση για την διαχείριση των αδέσποτων στα Ψαχνά
    • Μπούρας Χρήστος στο Live το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσαπίων
    • Μπούρας Χρήστος στο Γιάννης Μπουροδήμος για ΤΠΣ:«Συρρικνώνονται τα όρια και οικόπεδα γίνονται αγροτεμάχια»
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search