Ένταση μεταξύ Δημάρχου και αντιπολίτευσης στη λογοδοσία της Δημοτικής αρχής
Με ένταση και αντιπαλότητα ξεκίνησε το 2026 για το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας του Δημάρχου το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου
Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Δήμαρχος Αντώνης Σπυρόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς την αντιπολίτευση επειδή η παράταξη του Γιάννη Μπουροδήμου έβαλε θέματα προς συζήτηση σε μια τέτοια μεταβατική περίοδο.
Ο Γιάννης Μπουροδήμος απάντησε από την πλευρά του ότι «το συμβούλιο δεν το κάλεσα εγώ Δήμαρχε αλλά εσύ, και εγώ είχα πει πως έπρεπε να γίνει αργότερα».
Ο Αντώνης Σπυρόπουλος απάντησε ότι όφειλε να στείλει την πρόσκληση βάση κανονισμού και πως η αντιπολίτευση αν δεν ήθελε να γίνει η συνεδρίαση τότε δεν έπρεπε να βάλει θέματα.
Την πρότασή της να αναβληθεί η συνεδρίαση υπέβαλλε η Τζοβάννα Γκόγκου, καθώς όπως είπε δεν μπορεί ο κύριος Σπυρόπουλος να τηρεί τον νόμο και την τυπικότητα κατά τα άλλα, όπως όταν έτρεξε τη διαδικασία των διαβουλεύσεων από την επόμενη ημέρα της απώλειας του Γιώργου Ψαθά.
Ο Δήμαρχος Αντώνης Σπυρόπουλος σε απάντηση στην τοποθέτηση του Ανδρέα Κουλοχέρη για την παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Ψαχνών στο Αιγάλεω (δείτε το video), δήλωσε πως η λογοδοσία αφορά το δίμηνο Νοέμβριο – Δεκέμβριο που Δήμαρχος ήταν ο Γιώργος Ψαθάς και πως ο ίδιος ανέλαβε στις 5/1/26.
Φυσικά αυτό δεν έχει βάση καθώς ο Αντώνης Σπυρόπουλος ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη, διαδέχθηκε τον Γιώργο Ψαθά καθώς και όλες τις θεσμικές και νομικές υποχρεώσεις του.
Δείτε τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση λογοδοσίας στο video:
































