ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ; (μέρος 3ο – γάμος και τεκνοθεσία )

Είπαμε στα δυο προηγούμενα άρθρα, φίλες και φίλοι του psaxna.gr , ότι η διαφορετικότητα έχει γίνει πια αποδεκτή από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Είναι αποδεκτή στο βαθμό που δεν προκαλεί. Όταν γίνεται επιθετική ή ανατρεπτική τότε παίρνει τις ανάλογες αντιδράσεις. Σ΄ αυτή την περίπτωση φταίει αυτός που προκαλεί, όχι αυτός που προκαλείται.
Ας πάρουμε το θεσμό του γάμου.
Φίλοι “διαφορετικοί” , αφού είστε και δηλώνετε διαφορετικοί, γιατί θέλετε να κάνετε το ίδιο με τους “κανονικούς” ; Γιατί δεν κάνετε κάτι διαφορετικό ; Έτσι δεν θ άπρεπε ;
Για την ιστορία:
Ο θεσμός του γάμου είναι ένας πανάρχαιος θεσμός με ιερό σκοπό. Ένας θεσμός αυτονόητος από όλες τις θρησκείες και κοινωνίες του κόσμου εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Ο ιερός σκοπός και ορισμός του γάμου έγκειται στο νόημά του. Σκοπός του γάμου ήταν πάντα η νομική προστασία της οικογένειας ως βασικού κυττάρου της κοινωνίας. Η νομική προστασία της γυναίκας λόγω της φυσικής της αδυναμίας απέναντι στον άνδρα με συγκεκριμένα δικαιώματα οικογενειακού δικαίου κλπ. Επίσης η νομική προστασία των παιδιών με συγκεκριμένα δικαιώματα και αντίστοιχες υποχρεώσεις των γονιών καθώς και η προστασία τους από κάθε εξωτερική επιβουλή.
Και, τέλος, η ιερότητα της συνέχισης της ίδιας της ζωής. Από αυτή την ιερότητα βγήκαμε όλοι.
Κι εσείς κι εγώ και όλοι οι διαφορετικοί. Επαναλαμβάνω: σε όλες τις θρησκείες, σε όλες τις κοινωνίες. Φυσικά υπήρξαν εκατομμύρια εκτροπές και παραβιάσεις. Αυτό όμως δεν αναιρεί την ιερότητα του θεσμού αυτού καθεαυτού.
Ποιος ο λόγος να νοθεύσουμε ένα θεσμό στον οποίο οφείλουμε την ύπαρξή μας;
Φίλοι διαφορετικοί, κανένας δεν αρνείται το γεγονός ότι άτομα του ίδιου φύλου μπορεί να έχουν αγάπη μεταξύ τους και θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους κλπ. Οκ, κανένα πρόβλημα.
Κάνετε ό,τι θέλετε. Φτιάξτε για παράδειγμα ένα διαφορετικό θεσμό και ονομάστε τον όπως θέλετε: Σύμφωνο συμβίωσης κλπ, κλπ, για να κατοχυρώσετε συνταξιοδοτικά και κληρονομικά δικαιώματα. Μην το ονομάζετε όμως γάμο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Είναι μια παρωδία με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Δεν πληροί τα κριτήρια και τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε ο θεσμός του γάμου.
Διαφορετικά επιτίθεστε και διαστρεβλώνετε έναν πανάρχαιο θεσμό που δεν σας φταίει σε τίποτα.
Επαναλαμβάνω: αφού δηλώνετε διαφορετικοί, κάντε κάτι διαφορετικό. Είναι τόσο απλό.
Και πάμε στο πιο σοβαρό θέμα, της τεκνοθεσίας.
Βλέπουμε αφίσες και διαφημιστικά μηνύματα παντού με δυο άντρες ή δυο γυναίκες να κρατούν από το χέρι ένα μικρό παιδί σαν να είναι κάτι το απόλυτα φυσικό.
Αγαπητοί διαφορετικοί,
δεν μπορεί ένας άντρας να έχει το φυσικό ένστικτο και φίλτρο μιας συνειδητοποιημένης μητέρας. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Δεν μπορεί μια γυναίκα να έχει το φυσικό ένστικτο και φίλτρο ενός συνειδητοποιημένου πατέρα.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Αγαπητοί διαφορετικοί,
δεν έχετε κανένα δικαίωμα για δικό σας καπρίτσιο να βιάζετε μια άγραφη και αγνή παιδική ψυχή και να της μεταδίδετε την δική σας διαφορετικότητα από την κούνια. ΚΑΝΕΝΑ!
Θέλετε να ενώσετε τις ζωές σας; Δικαίωμά σας.
Θέλετε να υιοθετήσετε ένα παιδί; Δικαίωμά σας.
ΠΌΤΕ ΟΜΩΣ ;
ΌΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟ !
Πριν την ενηλικίωσή του δεν έχει κανένας από εσάς δικαίωμα να παίζει με την παιδική ψυχή. ΚΑΝΕΝΑΣ!
Αφήστε τα παιδιά να μεγαλώσουν, να περάσουν την κρίση ταυτότητάς τους, να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους και να κάνουν τους προσανατολισμούς τους. Από εκεί και πέρα θα αποφασίσουν μόνα τους τι πορεία θα ακολουθήσουν. Δεν τα εμποδίζει κανένας. Πλήρης ελευθερία αυτοδιάθεσης.
Και οι ίδιοι οι διαφορετικοί φυσιολογικά ανατράφηκαν και έκαναν τις επιλογές τους.
Θα σας θυμίσω εδώ τα λόγια ενός δικού σας, του Λάκη Γαβαλά:
“Δεν θέλω να υιοθετήσω ένα παιδί και να με λέει μαμά. Δεν είμαι η μαμά του”.
Εν πάση περιπτώσει δεν γνωρίζω τι γίνεται σε άλλες χώρες, στην Ελλάδα δεν υπάρχει οριστικό νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει περιπτώσεις γάμου και τεκνοθεσίας από ζευγάρια του ίδιου φύλου.
Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον.
Δεν ξέρουμε τι θα επικρατήσει και προσωπικά δεν θέλω να μάθω.
Αναρωτιέμαι όμως : δεν θα τρέμει το χέρι του δικαστή όταν θα βάζει υπογραφές ;
Φίλες και φίλοι, κλείνω εδώ αυτή την τριλογία σχετικά με τη διαφορετικότητα και όλα τα συνακόλουθά της που μαγειρεύονται στο παρασκήνιο.
ΈΝΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά: όποιος έχει αντίρρηση μπορεί να προβάλει τις θέσεις του
με λόγο και επιχειρήματα. Το βήμα είναι ανοικτό, ελεύθερο και δημοκρατικό.
Συγγνώμη αν σας κούρασα. Από βδομάδα έχουμε άλλα θέματα.
Β. Παπαμιχαήλ