• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ζώδια
  • Αγγελίες
  • Καταγγελίες
  • Άρθρογραφία
  • Iατρική
  • Ιστορία
  • Φορολογικά
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
June 10, 2023
  • Κεντρική
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ζώδια
  • Αγγελίες
  • Καταγγελίες
  • Άρθρογραφία
  • Iατρική
  • Ιστορία
  • Φορολογικά
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
Home » Άρθρογραφία

Τι και ποιον να ψηφίσουμε;

Βαγγέλης Παπαμιχαήλ Posted On 19 Απριλίου 2023
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

 

Ξεκινώ παραθέτοντας μια παράγραφο  από το Ευαγγέλιο  του Ματθαίου, φίλες και φίλοι του psaxna.gr.  :   Ματθαίος,  κγ, 13 :

 “Ουαί δε υμίν , γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κατεσθίετε τας οικίας των χηρών και προφάσει μακρά προσευχόμενοι. Δια τούτο λήψεσθε περισσότερον κρίμα”.

 

Αποδίδω: “Αλίμονό σας γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, διότι κατατρώγετε τα σπίτια των χηρών ενώ ταυτόχρονα κάνετε  μεγάλες προσευχές.  Γι αυτό θα λάβετε  μεγαλύτερη καταδίκη”.

 

Το πρώτο σίγουρα θα γίνει, φίλες και φίλοι.   Ο λαός είναι ανυπεράσπιστος μπροστά στις παγίδες που του στήνει το σύγχρονο κράτος- μπαγαπόντης .

Θα χαθούν περιουσίες γενεών.

Πάρτε δάνεια για πρώτη κατοικία, πάρτε για διακοπές κλπ, κλπ.

Τα είδαμε, τα ζήσαμε και τώρα θα τα υποστούμε ξανά.

Οι δόσεις των δανείων ( κατασκευαστικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών κλπ) έχουν πάρει τον ανήφορο καθιστώντας την αποπληρωμή σχεδόν αδύνατη.

Ελάτε να σας κάνουμε ρυθμίσεις, λένε. Δηλαδή, να σας βάλουμε τη θηλιά στο λαιμό της οικογενειακής και  επιχειρηματικής  σας οικονομίας  για  πολύ  περισσότερα χρόνια.

 

Από τη μια ο παράνομος ΕΝΦΙΑ και από την άλλη οι λωποδύτικες αυξήσεις των επιτοκίων από την  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φανερώνουν ότι ζούμε σε ένα νομικό  πλαίσιο άκρατου, σαρκοβόρου  καπιταλισμού από  τα νύχια του οποίου δεν πρόκειται να ξεφύγουμε ποτέ.

Τα ταμεία του κράτους είναι και πάλι άδεια λόγω των ακατάσχετων  και ανεξήγητων παροχών με vouchers κλπ. Αυτό  σημαίνει υπογραφή νέων μνημονίων από οποιονδήποτε  κυβερνά.

Είτε  λέγεται ΝΔ, είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Οικουμενική και πάει λέγοντας.

Όλοι τους έχουν υπογράψει μνημόνια και είναι αυτονόητο ότι θα το ξανακάνουν.

Μην τρέφετε αυταπάτες.

Στο δια ταύτα.

Τι να ψηφίσουμε, Βαγγέλη;

Φίλες και φίλοι, πέρα από τις ξένες γλώσσες που ήταν το μεράκι, ο γράφων  αφιέρωσε πολλά χρόνια στα θρανία σπουδάζοντας Πολτικές Επιστήμες, Δημόσια   Διοίκηση, Νομικά κλπ.

Από προσωπική επιλογή προτίμησα να  μην κάνω πολιτική ή νομική καριέρα και να ασχοληθώ με τα παιδιά. Με νέους ανθρώπους. Με άφθαρτες , καθαρές ψυχές πριν προλάβει να τις διαφθείρει το πολιτικό σύστημα. Πριν προλάβει να τις αναλώσει   ο οικονομικός ανταγωνισμός και η θρησκεία του χρήματος.

Πιστέψτε με ότι αν υπάρχουν ακόμα κάποιες κοινωνικές αξίες και ευαισθησίες, αυτές  μόνο από νέους ανθρώπους μπορούν να πραγματωθούν.

Στο ζητούμενο.

Αυτή τη φορά πολιτεύονται για πρώτη φορά δυο νέοι άνθρωποι από τον τόπο μας:

Ο Στέλιος Καρβελάς και ο  Γιάννης Καλαβρής.

Είναι νέοι άνθρωποι και δικά μας παιδιά και προς τιμή τους κανένας δεν παρακάλεσε για στήριξη.

Η πρωτοβουλία είναι καθαρά του γράφοντος.

Ο Στέλιος είναι γιος του καθηγητή και γυμναστή  Γιάννη Καρβελά και η μητέρα του με καταγωγή από την Καμαρίτσα (πατριωτάκι). Πολιτεύεται με τη ΝΔ.

Ο Γιάννης  είναι γιος του Θανάση που πάντα έδειχνε ενδιαφέρον για τον τόπο. Πολιτεύεται με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ψηφίστε ότι θεωρείτε καλύτερο απλά θα παρακαλούσα όποιον φίλο της στήλης ψηφίζει ΝΔ να προσέξει λίγο την παρουσία του Στέλιου  και όποιον  φίλο  ψηφίζει ΠΑΣΟΚ να   στηρίξει τον Γιάννη.

Τους παλιούς τους είδαμε, ας δώσουμε μια ευκαιρία στα νέα, άφθαρτα παιδιά.  Μόνο νέοι άνθρωποι μπορούν να προβάλλουν αντίσταση στην καταιγίδα που έρχεται.

Από τους άλλους  υποψήφιους  των κομμάτων δεν γνωρίζω προσωπικά κανένα.

 

Αυτά για σήμερα.

 

Β. Παπαμιχαήλ

 

ΥΓ Όποιος πολιτικός έχει αντιρρήσεις είναι ευπρόσδεκτος. Απλά θα τους συνιστούσα να είναι καλά διαβασμένοι και να το σκεφτούν δυο φορές.

 

Share

Share
Tweet
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Βαγγέλης Παπαμιχαήλ

Ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ είναι πτυχιούχος της Νομικής σχολής (πολιτικό-νομικό). Επαγγελματικά ασχολείται με την Ιδιωτική εκπαίδευση.

Trending Now
«Παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι του Σπύρου Πνευματικού
Σταμάτης Ρουσόδημος 10 Ιουνίου 2023
Ψαχνά:Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Τσάλας
Σταμάτης Ρουσόδημος 10 Ιουνίου 2023
Τα ζώδια σήμερα, Τετάρτη 19 Απριλίου
Read Next

Τα ζώδια σήμερα, Τετάρτη 19 Απριλίου

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  


- Advertisement -
  • Psaxna.gr

  • Popular Posts

    • 1
      «Παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι του Σπύρου Πνευματικού
    • 2
      Ψαχνά:Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Τσάλας
    • 3
      Στενή Ευβοίας: Ο 15χρονος που Δoλοφόνησε τον πατέρα του επειδή βίαζε την αδερφή του. Έβαλε ποντικοφάρμακο στο χάπι για την καρδιά
    • 4
      Εξαδάκτυλος για Σπύρο Πνευματικό: Θα κληθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για εξηγήσεις
    • 5
      Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Αταλάντη
    • 6
      Χαλκίδα:Πέθανε στα 75 της η γνωστή «Τσίου»
    • 7
      Θερμή υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη με ελληνικές σημαίες στην Βόρεια Εύβοια
    • 8
      Χωρίς νερό μέχρι την Δευτέρα ο Θεολόγος-Θα μοιραστούν εμφιαλωμένα
    • 9
      Καθαρισμός δρόμων σε τοπικά διαμερίσματα του Δήμου (φωτό - video)
    • 10
      Ανακοίνωση ΣΚΑΪ για εμπλοκή οχήματος στην δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό: «Δεν ξέρουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος»




Press enter/return to begin your search