• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Πλήθος κόσμου στο Athens Pride 2026, ποιοι πολιτικοί έδωσαν το «παρών» (φωτό)
    • Κηδεία Γιώργου Χειμώνα:Η επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων και λουλουδιών
    • Φωτιά σε ξερά χόρτα στους Καθενούς
    • Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Χειμώνας από τα Ψαχνά
    • Θρίλερ στα Εξάρχεια: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς στη μέση του δρόμου
    • Εκάρη Μοναχός ο Παναγιώτης Τσιάλος από τον Πούρνο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 89-85: Πρωταθλητές οι «ερυθρόλευκοι»
    • Έρευνα για τους Έλληνες οδηγούς: Το 55% βρίζει, το 66% μιλά στο κινητό
    • Ψαχνά:Νεαρός τραυματίστηκε στο κεφάλι στην οδό Αγγελή Γοβιού
    • Μουντιάλ 2026: Σκωτσέζος περπάτησε από το Λος Άντζελες έως τη Βοστώνη για να δει το Αϊτή – Σκωτία (vid)
June 14, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Κόσμος

Βίντεο που σου κόβει την ανάσα: Αναρριχητής σκαρφάλωσε πύργο 508 μέτρων χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό

Psaxna.gr Posted On 26 Ιανουαρίου 2026
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Αναρριχητής ανέβηκε χωρίς προστασία κτίριο 508 μέτρων και 101 ορόφων και έγινε viral. Παράλληλα, το θέαμα μετέδιδε live στο Netflix

Με ένα βίντεο που σου κόβει την ανάσα, ένας αναρριχητής βράχων στην Ταιβάν, ο Άλεξ Χόνολντ έγινε viral – με την άποψη πολλών να λέει για λάθος λόγους – καθώς σκαρφάλωσε σήμερα (25/1) Κυριακή τον ουρανοξύστη Taipei 101 χωρίς κανένα σχοινί ή προστατευτικό εξοπλισμό.

Το κοινό έκανε λόγο για επικινδυνότητα, όταν είδε τον αναρριχητή να ανεβαίνει τον πύργο ύψους 508 μέτρων. Χρησιμοποίησε  τις οριζόντιες μεταλλικές δοκούς για να τραβιέται προς τα πάνω μόνο με τα γυμνά του χέρια. Οι θεατές ξέσπασαν ξανά σε χειροκροτήματα όταν σε κάποιο σημείο σταμάτησε και γύρισε προς το μέρος τους, φορώντας ένα κόκκινο κοντομάνικο μπλουζάκι που ξεχώριζε καθώς έκανε την ανάβαση.

 

Η «free solo» ανάβαση του Χόνολντ στο εμβληματικό κτίριο της πρωτεύουσας της Ταϊβάν μεταδιδόταν ζωντανά στο Netflix με καθυστέρηση 10 δευτερολέπτων. Η άνοδος, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, καθυστέρησε κατά 24 ώρες λόγω βροχής.

Η ανάβαση προκάλεσε τόσο ενθουσιασμό όσο και ανησυχία σχετικά με τις ηθικές προεκτάσεις της μετάδοσης ζωντανά ενός τόσο υψηλού ρίσκου εγχειρήματος.

Ο Χόνολντ, σύμφωνα με τον Guardian, γνωστός για την ανάβασή του χωρίς σχοινί στο Ελ Καπιτάν του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι, ανέβηκε από μία γωνία του Taipei 101 χρησιμοποιώντας μικρές προεξοχές σε σχήμα L ως πατήματα. Κατά διαστήματα έπρεπε να ελιχθεί και να σκαρφαλώσει γύρω και πάνω από τα πλαϊνά μεγάλων διακοσμητικών κατασκευών που προεξέχουν από τον πύργο.

Η παρουσία ενός πλήθους που τον επευφημούσε ήταν ασυνήθιστη και αρχικά λίγο αγχωτική για τον Χόνολντ, καθώς οι αναβάσεις του γίνονται συνήθως σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Όταν ξεκινούσα από το έδαφος, σκέφτεσαι “α, είναι κάπως έντονο, τόσοι πολλοί άνθρωποι με παρακολουθούν”», είπε. «Αλλά μετά, ειλικρινά, όλοι μου εύχονταν το καλό. Ουσιαστικά αυτό κάνει όλη την εμπειρία να μοιάζει σχεδόν πιο γιορτινή — όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι είναι εκεί, με υποστηρίζουν και περνούν καλά».

Το κτίριο έχει 101 ορόφους, με το δυσκολότερο κομμάτι να είναι οι 64 όροφοι που αποτελούν το μεσαίο τμήμα — τα λεγόμενα «κουτιά μπαμπού» που δίνουν στο κτίριο τη χαρακτηριστική του όψη. Χωρισμένο σε οκτώ τμήματα, το καθένα έχει οκτώ ορόφους απότομης, προεξέχουσας αναρρίχησης, ακολουθούμενους από μπαλκόνια, όπου έκανε σύντομες στάσεις για ξεκούραση καθώς ανέβαινε.

Ο Χόνολντ δεν είναι ο πρώτος αναρριχητής που ανέβηκε τον ουρανοξύστη, αλλά είναι ο πρώτος που το έκανε χωρίς σχοινί. Ο Γάλλος αναρριχητής Αλέν Ρομπέρ σκαρφάλωσε το κτίριο ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2004, στο πλαίσιο των επίσημων εγκαινίων του τότε ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο.

 

reader.gr

video euro news

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Πλήθος κόσμου στο Athens Pride 2026, ποιοι πολιτικοί έδωσαν το «παρών» (φωτό)
Psaxna.gr 14 Ιουνίου 2026
Κηδεία Γιώργου Χειμώνα:Η επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων και λουλουδιών
Psaxna.gr 14 Ιουνίου 2026
Ο Εξωραιστικός σύλλογος Νεροτριβιάς αποχαιρετά το Χρήστο Μπέκο
Read Next

Ο Εξωραιστικός σύλλογος Νεροτριβιάς αποχαιρετά το Χρήστο Μπέκο

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Χρήστος Ιωάννου στο Φωτιά στον Κολοβρέχτη
    • Νόμος 4830/2021 στο Οι φιλόζωοι εθελοντές του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ευχαριστούν τον Αντώνη Γεωργίου και τον Κώστα Τσοκάνη από τα Ψαχνά για την οικονομική τους προσφορά
    • noname στο Κοτζιάς:«Οι πέντε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού είναι οι μόνες, σε ολόκληρη την Εύβοια, που δεν περιλαμβάνονται στις περιοχές Αιολικής Καταλληλότητας»
    • υπολειμματα καθαρισμου στο Ανακοίνωση Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων και Δήλωση Καθαρισμού έως την 15 Ιουνίου 2026
    • Μπούρας Χρήστος στο Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στην Ερέτρια
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search