• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών στο Νηπιαγωγείο Πολιτικών
    • «Μένω σπουδάζω εξελίσσομαι»:Εκδήλωση γνωριμίας μαθητών και μαθητριών Λυκείων με τα Πανεπιστημιακά τμήματα του ΕΚΠΑ Ευρίπου (Δευτέρα 27/4/26 10:00)
    • Διακοπή νερού στην Τριάδα λόγω βλάβης
    • Κελαϊδίτης: Κανονικά στη Σχολή Πεζικού ο Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων για τον Άγιο Γεώργιο
    • Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967
    • Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027:Αρχίζουν σήμερα οι αιτήσεις
    • Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου 2026
    • Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που αυτοκίνητο πέφτει στο κενό από την κατάρρευση τοιχίου
    • ΔΕΗ Tour of Hellas 2026:Παρουσιάστηκε η μεγάλη διεθνής διοργάνωση και τα περάσματά της στη Στερεά Ελλάδα
    • Πρόσκληση Δημάρχου σε δημόσια συζήτηση για το ΤΠΣ
April 21, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Ελλάδα

«E – Drugs»: Ντελίβερι ναρκωτικών με τη χρηση QR Code

Psaxna.gr Posted On 5 Μαΐου 2025
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Γονείς από την Αγία Παρασκευή κατήγγειλαν τους «ντελιβεράδες» – Τι βρήκε η Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ.

 

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν στα παγκάκια και στις κολώνες που είναι σε πάρκα και πλατείες, κυρίως των βορείων προαστίων, αυτοκόλλητα QR Code που έχουν ένα χαρακτηριστικό σήμα, ένα ανάποδο φύλλο κάνναβης. Μπορεί να φαίνεται ένα αθώο αυτοκόλλητο, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για σούπερ μάρκετ ναρκωτικών, που κάθε περαστικός και κάθε ανήλικος και έφηβος μπορεί να αποκτήσει απλά σκανάροντας το QR Code.

Συγκεκριμένα, γονείς που ήταν μαζί με τα παιδιά τους, που έπαιζαν σε πλατεία της Αγίας Παρασκευής, είδαν αυτά τα αυτοκόλλητα και προς έκπληξη τους, όταν τα σκάναραν με το κινητό τους τηλέφωνο, μεταφέρθηκαν σε μια ομάδα της εφαρμογής τελεγκραμ που εκεί είχε μια πλούσια γκάμα με τις παράνομες ουσίες. Μάλιστα, υπήρχαν και οδηγίες πώς να κάνουν την παραγγελία που θα τους έρθει στο σπίτι τους ταχυδρομικώς. Αμέσως ενημέρωσαν τις Αρχές και η Δίωξη Ναρκωτικών.

Τα στελέχη της Δίωξης αστραπιαία άρχισαν να χτενίζουν πάρκα και πλατείες για τον εντοπισμό και άλλων αυτοκόλλητων ενώ, ταυτόχρονα, επιχειρούν να δώσουν τέλος σε αυτόν τον νέο τρόπο διακίνησης ναρκωτικών που είναι επικίνδυνος, καθώς υπάρχει εύκολη πρόσβαση ακόμα και σε ανήλικα.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που έχει εξασφαλίσει το iEidiseis, η λίστα των ναρκωτικών που πουλούν μέσω του QR code είναι πλούσια. Παραισθησιογόνα μανιτάρια, κεταμίνη, κοκαΐνη, ΜDMA και κάνναβη ανάμεσα στην γκάμα του «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών.

Κάνουν ακόμη και προσφορές

Οι διακινητές που πιθανόν βρίσκονται στο εξωτερικό και διαχειρίζονται την παράνομη διακίνηση από εκεί (για αυτόν τον λόγο έχει ενημερωθεί και η Εuropol), εκμεταλλεύονται την τεχνολογία και το σκοτεινό διαδίκτυο για να δυσκολέψουν τις Αρχές στο να εντοπιστούν, στήνοντας ένα οργανωμένο σύστημα πώλησης και προώθησης των ναρκωτικών.

Μάλιστα, λειτουργεί σε πρότυπα οποιουδήποτε ηλεκτρονικού καταστήματος. Έχει ελάχιστη παραγγελία τα 20 ευρώ και κάνει και προσφορές – όπως για παράδειγμα – στην κάνναβη με την επισήμανση ποιότητας ΑΑΑ+ που την πουλάει στα 10 ευρώ το γραμμάριο. Aν πάρει κάποιος 5 γραμμάρια, υπάρχει προσφορά και θα πάρει άλλο ένα γραμμάριο δώρο!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, αν και ο τρόπος πληρωμής είναι με κρυπτονομίσματα για να χάνεται η πορεία του χρήματος που θα μπορούσε να αποκαλύψει ποιοι «παίζουν» με τις ζωές των ανήλικων και όχι μόνο, τα έμπειρα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του «ελληνικού FΒΙ», έχουν κάνει πολύ σημαντικά βήματα στον εντοπισμό των υπεύθυνων και στον φραγμό της νέας αυτής μεθόδου διακίνησης.

 

 

iEidiseis

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών στο Νηπιαγωγείο Πολιτικών
Psaxna.gr 21 Απριλίου 2026
«Μένω σπουδάζω εξελίσσομαι»:Εκδήλωση γνωριμίας μαθητών και μαθητριών Λυκείων με τα Πανεπιστημιακά τμήματα του ΕΚΠΑ Ευρίπου (Δευτέρα 27/4/26 10:00)
Psaxna.gr 21 Απριλίου 2026
Εκδήλωση για τη μητέρα στην κεντρική πλατεία Ψαχνών τη Δευτέρα 12 Μαΐου
Read Next

Εκδήλωση για τη μητέρα στην κεντρική πλατεία Ψαχνών τη Δευτέρα 12 Μαΐου

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Μπούρας Χρήστος στο Την Τρίτη 21 Απριλίου συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • Μπούρας Χρήστος στο Την Τρίτη 21 Απριλίου συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • Μπούρας Χρήστος στο Πρόσκληση Δημάρχου σε δημόσια συζήτηση για το ΤΠΣ
    • Μπούρας Χρήστος στο Φωτιά στο Εργοτάξιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • Μπούρας Χρήστος στο Φωτιά στο Εργοτάξιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search