• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην Κεφαλονιά
    • Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (18-19/4/26)
    • Τροχαίο στα Ψαχνά:ΙΧ προσέκρουσε σε μάντρα
    • Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 14 Απριλίου 2026
    • Όταν η Πίστη γίνεται περιεχόμενο για επίδειξη....
    • Ψαχνά:Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Τσούμαρης
    • Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Γκίκας από τα Ψαχνά
    • Νεκρή ζωντάνεψε όταν το ασθενοφόρο έπεσε σε λακκούβα
    • Το «Ferto» στην πρώτη 5άδα των στοιχημάτων της Eurovision
    • Μαϊάμι: Ξενοδοχείο 23 ορόφων «εξαφανίστηκε» μέσα 20 δευτερόλεπτα
April 14, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Ελλάδα

Σήμερα η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

Psaxna.gr Posted On 24 Φεβρουαρίου 2026
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Οι νέες μειώσεις φόρων για πολίτες και επιχειρήσεις, η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης αλλά και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού με στόχο να στηριχθεί η αγοραστική δύναμη και μην να πληγεί η ανταγωνιστικότητα αναμένεται να είναι μερικά από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συενδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Ταυτόχρονα, προβλέπεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση η ολοκλήρωση εμβληματικών έργων αλλά και η παράδοση τους. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η παράδοση ολόκληρου του Ε65 και το Βόρειο Τμήμα (Τρίκαλα – Εγνατία Οδός), η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία των ηλεκτρικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η ηλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων (Νάξος, Σέριφος, Μήλος, Φολεγάνδρος, Σαντορίνη) αλλά και το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» 2025-2027.

Ακόμη εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα της ολοκλήρωσης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο περιλαμβάνει: την λειτουργία του εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης «Pharos», την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη επιχορήγηση σε 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφορικά με την απόκτηση ψηφιακών εργαλείων, την εφαρμογή του govERP για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Gov.gr Messenger για την πλήρη ηλεκτρονική επικοινωνία των πολιτών και του δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα προβλέπεται να δοθεί και στο να εφαρμοστεί οριστικά και πλήρως το νέο ψηφιακό σύστημα αγροτικών επιδοτήσεων σε συνδυασμό με τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη νέα ΚΑΠ.

Το πρόγραμμα προσιτής κατοικίας
Τέλος επισημαίνεται πως στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής πολιτικής βρίσκεταιτο πρόγραμμα προσιτής κατοικίας το οποίο αφορά τα τέσσερα ανενεργά στρατόπεδα (Κοινωνικής Κατοικίας) και τα πρώτα 10 δημόσια ακίνητα μέσω Κοινωνικής Αντιπαροχής.

Επιπλέον, θα εξεταστεί η πορεία για τη θέσπιση ειδικών χωροταξικών πλαισίων αναφορικά με τις ΑΠΕ, τη βιομηχανία και τον τουρισμό.Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για να επιταχυνθούν οι επενδύσεις και να μειωθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

 

 

Πηγή:enikonomia.gr

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
19χρονη βρέθηκε νεκρή στην Κεφαλονιά
Psaxna.gr 14 Απριλίου 2026
Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (18-19/4/26)
Psaxna.gr 14 Απριλίου 2026
Αναδρομικά: Πότε θα ανοίξει φέτος η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις τροποποιητικές δηλώσεις και ποιους θα αφορά
Read Next

Αναδρομικά: Πότε θα ανοίξει φέτος η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις τροποποιητικές δηλώσεις και ποιους θα αφορά

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


  •  


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • noname στο Νεκρή ζωντάνεψε όταν το ασθενοφόρο έπεσε σε λακκούβα
    • Μπούρας Χρήστος στο Μαθήματα εντιμότητας από εργαζόμενη καθαριότητας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων – Η σπουδαία πράξη της
    • Μπούρας Χρήστος στο 8 Απριλίου: Η παγκόσμια ημέρα των Ρομά
    • Μπούρας Χρήστος στο Ερώτηση Συμεών Κεδίκογλου στη Βουλή για τον ψηφιακό αποκλεισμό της Μακρυμάλλης
    • Μπούρας Χρήστος στο Ερώτηση Συμεών Κεδίκογλου στη Βουλή για τον ψηφιακό αποκλεισμό της Μακρυμάλλης
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search