Δροσιά Χαλκίδας: Νέα λεηλασία κεραίας κινητής τηλεφωνίας από κλέφτες χαλκού
Posted On 3 Σεπτεμβρίου 2025
0

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 Αυγούστου δύο δράστες εντοπίστηκαν να λεηλατούν κεραία κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE στη Δροσιά Χαλκίδας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και υλικό από κάμερες καταστημάτων, ο ένας εκ των δραστών ξεκίνησε να πετάει αντικείμενα στον εξοπλισμό, προκαλώντας φθορές, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε και ξήλωσε καλώδια. Επιπλέον, αφαίρεσε τις μπαταρίες της κεραίας, τις οποίες όμως δεν πήρε μαζί του.
Καθώς ξημέρωνε, οι δράστες αποχώρησαν, αφήνοντας την κεραία εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα ήταν οι κάτοικοι να διαπιστώσουν μηδενικό σήμα εντός εσωτερικών χώρων, ενώ ακόμα και σε εξωτερικούς οι κλήσεις γίνονταν με δυσκολία μέσω γειτονικών σταθμών.
Η COSMOTE προχώρησε άμεσα σε νομικές ενέργειες. Ο βασικός δράστης εντοπίστηκε στη Σκύρο πρόκειται για άνδρα πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, συνεργείο της εταιρείας έσπευσε για την έκτακτη αποκατάσταση της κεραίας.
Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε εκείνο της Νέας Αρτάκης λίγες ημέρες πριν, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους του Δήμου Χαλκιδέων. Αν και τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα είχαν μειωθεί, στο παρελθόν έχουν καταγραφεί αντίστοιχες κλοπές μπαταριών από κεραίες σε περιοχές της Εύβοιας.
Trending Now
Στην τελετή λήξης του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη
3 Σεπτεμβρίου 2025
Ασφαλτοστρώσεις στο δρόμο Κοντοδεσποτίου - Αγίας Σοφίας
3 Σεπτεμβρίου 2025