• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών – Ο πρώτος Έλληνας σόουμαν
    • Κατώτατος μισθός: Στη σκιά του πολέμου η απόφαση για αύξηση από την 1η Απριλίου
    • Ήρα Διρφύων Μεσσαπίων - Νίκη Γαλατσίου (Δημοτικό στάδιο Ψαχνών Κυριακή 15/03 15:00)
    • Χρήστος Βαλαβανίδης: Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον ηθοποιό
    • Ξεκίνησε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στο τμήμα επειγόντων Nοσοκομείου Χαλκίδας
    • Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο αστυνομικός που ενημερώθηκε με έναν χρόνο καθυστέρηση ότι είχε καρκίνο
    • Την Παρασκευή η κλήρωση των play offs και play out για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας
    • Champions League:Τα αποτελέσματα της Τρίτης και το πρόγραμμα της Τετάρτης
    • Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026- Η ημέρα φέρνει σημαντικές αλλαγές
    • Στην εκδήλωση του Πολιτιστικού συλλόγου γυναικών «Η Έκφραση» στα Ψαχνά η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη
March 11, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Ελλάδα Εύβοια

Συνάντηση Θανάση Ζεμπίλη με την Σοφία Ζαχαράκη – Η στήριξη της οικογένειας, των πολυτέκνων και τριτέκνων και ο κοινωνικός τουρισμός της Β. Εύβοιας στο επίκεντρο 

Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος Posted On 29 Απριλίου 2024
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

 

Συνάντηση είχε στη Βουλή με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης. Κατ´αρχάς ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε τη συνέχιση και κατά τη νέα περίοδο (2024-2025) του ειδικού πακέτου του ΟΠΕΚΑ και της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ/ΛΑΕ για κοινωνικό τουρισμό 11ημερων/10 διανυκτερεύσεων στη Βόρεια Εύβοια, έναντι των 6 ημερών /5 διανυκτερεύσεων για την υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης, προβλέπονται 10 απλές λούσεις στη Β. Εύβοια, έναντι 5 απλών λούσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού και υδροθεραπευτηρίων. Η κ. Ζαχαράκη διαβεβαίωσε τον κ. Ζεμπίλη ότι εξετάζει θετικά την συνέχιση και για τη νέα περίοδο, του ειδικού καθεστώτος για τους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, που λήγει στις 20 Μαΐου, προκειμένου να στηριχτούν οι επαγγελματίες της περιοχής, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της περιοχής. Ως προς τα γενικότερα ζητήματα, στη συζήτησή τους κυριάρχησε το υπό εκπόνηση στρατηγικό σχέδιο δράσης για το κορυφαίο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, το δημογραφικό. Ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την με κάθε τρόπο στήριξη της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας. Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη ανέλυσε τις καίριες παρεμβάσεις του κράτους στην στεγαστική πολιτική με τα προγράμματα «Σπίτι μου» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» και το πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής, αλλά και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αύξηση και επέκταση του επιδόματος γέννας. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης αξίωσε την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη των ευάλωτων πολιτών, την ενδυνάμωση των νέων, των γυναικών αλλά και των ηλικιωμένων. Επιπλέον, στη συζήτηση έγινα αναφορά και στο πιλοτικό πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού (Β´ φάση) μια καινοτόμα δράση, που την έχει αγκαλιάσει η κοινωνία και που θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση στους συμπολίτες μας με αναπηρία, με τον Βουλευτή Εύβοιας, να αιτείται την επέκτασή του, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι. 

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος

Ο Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος είναι Ιδιοκτήτης, Νόμιμος Εκπρόσωπος και Διαχειριστής της Ιστοσελίδας Psaxna.gr. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού τύπου Μακεδονίας-Θράκης με Αριθμό Μητρώου 0533.

Trending Now
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών – Ο πρώτος Έλληνας σόουμαν
Psaxna.gr 11 Μαρτίου 2026
Κατώτατος μισθός: Στη σκιά του πολέμου η απόφαση για αύξηση από την 1η Απριλίου
Psaxna.gr 11 Μαρτίου 2026
Ξεκινάει ο καθαρισμός του δάσους της εθνικής οδού προς Βόρεια Εύβοια
Read Next

Ξεκινάει ο καθαρισμός του δάσους της εθνικής οδού προς Βόρεια Εύβοια

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • - Advertisement -
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search