• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Νίκου (Κυριακή 18/10/26)
    • Ανακοίνωση για θεατρικά μαθήματα ΔΗΠΕΘΕ στα Ψαχνά
    • Εποχική γρίπη 2026-2027: Οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τον αντιγριπικό εμβολιασμό – Τι προβλέπεται για τους Δήμους
    • Επιστολή παραίτησης Αντώνη Αυλωνίτη από την Προποντίδα
    • Αυλώνας: Νεκρός ηλικιωμένος – Καταπλακώθηκε από ΙΧ ημιφορτηγό
    • Ο 78χρονος ρεπόρτερ Χρήστος Μπούρας
    • 14 χρόνια Psaxna.gr,και η διαδρομή συνεχίζεται....
    • Η πολλή αυτοπροβολή κουράζει και δεν προσφέρει έργο
    • Αναστάτωση σε πτήση για Θεσσαλονίκη: 57χρονος έβαλε πορνό στο κινητό του και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά στους επιβάτες
    • Ερημώνει η Ελλάδα: Κλείνουν τα σχολεία στα μικρά νησιά – 75 λουκέτα & 400 σε αναστολή
October 7, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Εύβοια Ψαχνά

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση της Νότιας και Κεντρικής Εύβοιας – Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες

Χριστίνα Στυλιανού Posted On 19 Ιουλίου 2023
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου (φωτό κάτω) που ισχύει για την Τετάρτη 19 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, στις περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου και Χαλκίδας.

Σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση των περιοχών αυτών.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 12 το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου έως τις 12 το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουλίου. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι:

«Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία  ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα  σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται επίσης τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών,  των Ο.Τ.Α, των Στρατιωτικών Υπηρεσιών, που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή τη Δασική Υπηρεσία ή τον οικείο Δήμο, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3235/τ.Β΄/23-06-2023, σε κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ από τις αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της εν λόγω απόφασης και τη βεβαίωση του προστίμου, που είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Δασική Υπηρεσία και η Δημοτική Αστυνομία.

Καλούμε τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού, που θα ισχύσει το ανωτέρω μέτρο απαγόρευσης, σε συνεργασία με τους διοργανωτές υπαίθριων εκδηλώσεων κλπ , όπου ισχύει, να μεριμνήσουν για την ακύρωση ή αναβολή τους μέχρι νεωτέρας.

Οι κατά τόπου αρμόδιες Αρχές επιτήρησης του μέτρου της απαγόρευσης (Δασαρχείο, Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, Πυροσβεστικές Υπηρεσίες/Πυροσβεστικά Κλιμάκια, Στρατιωτικές Υπηρεσίες Ευβοίας) να μεριμνήσουν για την αυστηρή εφαρμογή του μέτρου.»

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Χριστίνα Στυλιανού

Η Χριστίνα Στυλιανού είναι απόφοιτος του Ενιαίου Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού (πρώην κλασσικό), με σπουδές στα Οικονομικά, τα Παιδαγωγικά, και την Συμβουλευτική. Έχει παρακολουθήσει προγράμματα συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων και life coaching πιστοποιημένα από τον IAOTH. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Έχει εργαστεί ως ιδιωτική υπάλληλος σε εταιρίες, παράλληλα συνεργαζόταν και συνεργάζεται με ΚΔΙΒΙΜ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στους τομείς των οικονομικών και του management. Από τα φοιτητικά της χρόνια έως και σήμερα παραδίδει μαθήματα αγγλικών έχοντας την επάρκεια TEFL.

Trending Now
Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Νίκου (Κυριακή 18/10/26)
Psaxna.gr 6 Οκτωβρίου 2026
Ανακοίνωση για θεατρικά μαθήματα ΔΗΠΕΘΕ στα Ψαχνά
Psaxna.gr 6 Οκτωβρίου 2026
Προετοιμασίες για την αναπαράσταση της μάχης των Βρυσακίων
Read Next

Προετοιμασίες για την αναπαράσταση της μάχης των Βρυσακίων

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *






  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Βασίλης στο Προσωρινά εκτός λειτουργίας η διαδικασία Panic Button στο Α.Τ. Διρφύων Μεσσαπίων λόγω αναβάθμισης
    • Χρήστος Μπούρας στο Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Πολιτικών με το θέμα του νερού – Ζητούν άμεση λύση
    • Χρήστος Μπούρας στο Αίτημα ενημέρωσης για την ποιότητα του νερού στα Πολιτικά κατέθεσε στο Δήμο ο Γιάννης Μπουροδήμος
    • noname στο Πολιτικά:Πνίγονται στα χώματα και στις λάσπες οι κάτοικοι της οδού Έλλης
    • ΠΣ στο Η στιγμή που οι εθελοντές του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών και του ΣΕΑΚ Πολιτικών Νεροτριβιάς εντοπίζουν το ζευγάρι των Ισραηλινών που είχε χάσει τον προορισμό του στα Πολιτικά
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search