• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Αργεντινή – Αίγυπτος 3-2: Η ανατροπή του αιώνα με εξωπραγματικό Μέσι
    • Εύβοια: Συνελήφθη γυναίκα που έψηνε σουβλάκια έξω από εκκλησία - Την κατήγγειλε Δημοτικός σύμβουλος
    • Στον «αέρα» οι Άμισθοι Αντιδήμαρχοι του Δημοσίου - Εξετάζονται αλλαγές στις νέες ρυθμίσεις
    • Ζεμπίλης από Γούβες: Σε εξέλιξη τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Βόρειας Εύβοιας
    • Εορτάζει την Παρασκευή 17 Ιουλίου το παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στη Μακρυμάλλη
    • 37 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν ανατολικά του Φαρμακονησίου – Μεταφορά στη Λέρο
    • Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου
    • ΗΠΑ - Βέλγιο 1-4: Ο Ντε Κετελάρε έκανε σμπαράλια το American Dream
    • Χρυσός Μερίνο, έστειλε την Ισπανία στους «8» και έγραψε τον επίλογο για Πορτογαλία και Ρονάλντο!
    • Ο Θανάσης Φώτος νέος Media Officer στη Δόξα Διρφύων Μεσσαπίων
July 7, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Ελλάδα

13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής-To Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταμορφώνεται και ζητάει τη γνώμη των παιδιών και των εφήβων!

Χριστίνα Στυλιανού Posted On 11 Φεβρουαρίου 2026
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Με τίτλο «Το Μουσείο Θέλω να Είναι…», ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής προσκαλεί φέτος παιδιά και εφήβους ηλικίας 4 έως 18 ετών να φανταστούν το μουσείο του αύριο. Ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, μια «Μεταμόρφωση» που θα ανανεώσει τη φυσική του παρουσία αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του, το μουσείο ανοίγει διάλογο με παιδιά και εφήβους, δίνοντας χώρο στη φαντασία, στη δημιουργικότητα και για πρώτη φορά, στη φωνή τους!

Κάθε παιδί έχει μια πολύτιμη ιδέα για το τι μπορεί να είναι ένα μουσείο!

Είσαι 4 έως 18 ετών; Θέλουμε τη γνώμη σου!

Τι θα ήθελες να είναι ένα μουσείο;

Πώς το οραματίζεσαι;

Σε ποιους θα ήθελες να απευθύνεται;

Πώς θα ήθελες να νιώθεις όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτό;

Είναι χώρος Συμμετοχής; Έμπνευσης; Ψυχαγωγίας; Iστοριών; Eμπειριών;

Σκέψου και στείλε μας τη ζωγραφιά σου μέχρι τις 20 Μαΐου! Για πρώτη φορά επίσης, μπορείς προαιρετικά να μας στείλεις και σύντομο ηχητικό μήνυμα απαντώντας στην ερώτηση: «Τί θέλεις να είναι το Μουσείο;». Με τη φωνή σου αλλά και τις φωνές των άλλων παιδιών, δημιουργούμε φέτος τη μεγαλύτερη ηχητική βιβλιοθήκη παιδικών και εφηβικών ιδεών για ένα μουσείο!

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ξεκίνησε το 2013, με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με το μουσείο και να ενισχύσει τη φαντασία και τη δημιουργική τους έκφραση. Έχει διεθνή χαρακτήρα, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και υποστηρίζεται από ελληνικές πρεσβείες, προξενεία και σχολεία του εξωτερικού. Απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 15 ετών και σε μαθητές Ειδικών Σχολείων ενώ φέτος διευρύνεται για πρώτη φορά και σε μαθητές Λυκείου έως 18 ετών, ενισχύοντας τη συμμετοχή των εφήβων.

Τα παιδιά και οι έφηβοι συμμετέχουν ατομικά ή μέσω σχολείων, ενώ τα έργα αξιολογούνται από Κριτική Επιτροπή καταξιωμένων εκπροσώπων της τέχνης και του πολιτισμού. Φέτος, η Κριτική Επιτροπή θα είναι οι:

  • Δημήτρης Δασκαλόπουλος – Συλλέκτης Σύγχρονης Τέχνης & Ιδρυτής Πολιτιστικού Οργανισμού ΝΕΟΝ

  • Μαρία Καβογιάννη – Ηθοποιός

  • Στέλιος Κόης – Αρχιτέκτονας

  • Σάντρα Μαρινοπούλου – Πρόεδρος & Δ. Σύμβουλος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

  • Γεωργία Σαγρή – Καλλιτέχνης & Καθηγήτρια ΑΣΚΤ

Για πρώτη φορά επίσης, δημιουργείται η Youth Committee, τετραμελής επιτροπή εφήβων από παλαιότερους νικητές που θα συμμετέχουν ενεργά στο τελικό στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης των έργων.

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε μια ψηφιακή έκθεση στο πλαίσιο του 4ου Cycladic Kids Festival τον Σεπτέμβριο, ενώ οι θεματικές των βραβευμένων έργων θα αποτελέσουν τον πυρήνα των θεματικών δράσεων του Φεστιβάλ που θα επιλεχθούν! Με αυτό τον τρόπο, οι ιδέες και η φαντασία των παιδιών θα μετασχηματιστούν σε εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα!

Δες τους όρους συμμετοχής στον Διαγωνισμό για σένα ή για την τάξη σου εδώ: kidscontest.cycladic.gr

Φέτος, οι σχολικές ή ατομικές συμμετοχές μπορούν να σταλούν είτε ταχυδρομικά είτε ψηφιακά. Για τις ταχυδρομικές συμμετοχές, η διεύθυνση του Μουσείου είναι:
Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1, 10674 Αθήνα.

Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι 20 Μαΐου 2026, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 12 Ιουνίου 2026.

Στείλε τώρα τη ζωγραφιά σου και προαιρετικά ένα σύντομο ηχητικό μήνυμα! Φτιάξε μαζί μας το μουσείο του αύριο!

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Χριστίνα Στυλιανού

Η Χριστίνα Στυλιανού είναι απόφοιτος του Ενιαίου Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού (πρώην κλασσικό), με σπουδές στα Οικονομικά, τα Παιδαγωγικά, και την Συμβουλευτική. Έχει παρακολουθήσει προγράμματα συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων και life coaching πιστοποιημένα από τον IAOTH. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Έχει εργαστεί ως ιδιωτική υπάλληλος σε εταιρίες, παράλληλα συνεργαζόταν και συνεργάζεται με ΚΔΙΒΙΜ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στους τομείς των οικονομικών και του management. Από τα φοιτητικά της χρόνια έως και σήμερα παραδίδει μαθήματα αγγλικών έχοντας την επάρκεια TEFL.

Trending Now
Αργεντινή – Αίγυπτος 3-2: Η ανατροπή του αιώνα με εξωπραγματικό Μέσι
Psaxna.gr 7 Ιουλίου 2026
Εύβοια: Συνελήφθη γυναίκα που έψηνε σουβλάκια έξω από εκκλησία - Την κατήγγειλε Δημοτικός σύμβουλος
Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος 7 Ιουλίου 2026
Μήνυμα Ερντογάν εν όψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: «Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς και για τους γείτονές μας»
Read Next

Μήνυμα Ερντογάν εν όψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: «Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς και για τους γείτονές μας»

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



  •  

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Χρήστος Μπούρας στο Χαλκίδα:Βλάβη σε κεντρικό αγωγό στην Ελευθερίου Βενιζέλου – Έντονες οσμές στην περιοχή
    • Κοψε κατι.... στο Αφένδρα Σοφία:«Οι αποφάσεις που ακολούθησαν είναι σεβαστές»
    • Χρήστος Μπούρας στο Εγκρίθηκε η πρόταση του Θ. Ζεμπίλη για ειδικότητα τεχνιτών δομής αεροσκαφών στις σχολές ΔΥΠΑ Χαλκίδας. Επίσκεψη στα ΕΠΑΣ ΣΑΕΚ Βασιλικού
    • Κοψε κατι.... στο Αφένδρα Σοφία:«Οι αποφάσεις που ακολούθησαν είναι σεβαστές»
    • noname στο Κάτοικοι Πολιτικών:«Πέντε εβδομάδες αμάζευτα τα σκουπίδια, μονόδρομος η Εισαγγελία»
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search