• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Έξυπνα αυτόνομα φωτιστικά LED τοποθετήθηκαν στον Κολοβρέχτη και στην επαρχιακή οδό Ψαχνών-Πολιτικών
    • ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας: Δημοπρατήθηκε με 197 εκ. το ΣΔΙΤ Στερεάς
    • 89χρονος πυροβόλησε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ του Κεραμεικού - Μετά άνοιξε πυρ και στο Εφετείο, ακόμη 4 τραυματίες
    • Μνημόσυνο εκταφής Αργύρη Ματράκα (Κυριακή 3/5/26)
    • Ο Θανάσης Ζεμπίλης στο ΕΚΠΑ Ψαχνών: Το "Συγκρότημα Ευρίπου" αποτελεί το εκπαιδευτικό μας καμάρι!
    • Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου
    • «Μαζί για τα παιδιά μας,Kατανοούμε,Προλαμβάνουμε,Παρεμβαίνουμε» (Τετάρτη 29/4/26 18:30 Γυμνάσιο Ψαχνών)
    • «Πες το με μια Ιστορία» (Πέμπτη 30/4/26 18:30 1ο Δημοτικό Ψαχνών)
    • Γέμισε με μέδουσες η θάλασσα σε Δάφνη και Πολιτικά
    • Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη: «Αναγκαία η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης»
April 28, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Εύβοια

ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας: Δημοπρατήθηκε με 197 εκ. το ΣΔΙΤ Στερεάς

Psaxna.gr Posted On 28 Απριλίου 2026
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΜΕ 197 ΕΚ € ΤΟ ΣΔΙΤ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ & ΣΜΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Σε δημοπράτηση, με συνολικό προϋπολογισμό 197 εκ €, βγήκε ο διαγωνισμός του έργου «Μονάδες Ανάκτησης & Ανακύκλωσης (Μ.Α.Α.) Χαλκίδας & Λαμίας», που περιλαμβάνει και το Σταθμό Μεταφόρτωσης της Άμφισσας και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Αναθέτουσα Αρχή είναι ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, που λειτουργώντας με βάση τη συντονισμένη βούληση και τις αποφάσεις των οργάνων Διοίκησης του Φορέα, προχωρά γρήγορα και αποτελεσματικά στις διαδικασίες που φέρνουν τη Στερεά Ελλάδα πιο κοντά «στο αύριο» της ανακύκλωσης και της ανάκτησης και στη διασφάλιση μιας βιώσιμης, ορθολογικής και περιβαλλοντικής πρακτικής με σημαντικά οφέλη για όλους τους Δήμους της Περιφέρειας.

Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου με την εκδήλωση ενδιαφέροντος και αντικείμενο την οριστική μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των εγκαταστάσεων με σκοπό την πλήρωση των περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί από την εθνική νομοθεσία και τις κοινοτικές οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων.

Η διάρκεια του έργου έχει προσδιοριστεί για 28 χρόνια και ειδικότερα: σε τριετή (3 έτη) περίοδο μελετών, αδειοδοτήσεων, κατασκευής και δοκιμαστικής λειτουργίας των εγκαταστάσεων και σε είκοσι πέντε (25) έτη εμπορικής λειτουργίας αυτών. Ακριβέστερα δε, θα καθοριστεί στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και στην πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Η υλοποίηση των υποδομών, σε συμφωνία με τον οικείο, υπό επικαιροποίηση – αναθεώρηση Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), θα εξυπηρετεί την επεξεργασία των διακριτών ρευμάτων (σύμμεικτα, βιοαπόβλητα, ανακυκλώσιμα) όλων των Δήμων και συγκεκριμένα:

Η Μονάδα Ανάκτησης Ανακύκλωσης (Μ.Α.Α.) & Χ.Υ.Τ.Υ. Χαλκίδας (Ο.Ε.Δ.Α. Χαλκίδας) θα εξυπηρετεί τους Δήμους Χαλκιδέων, Διρφύων-Μεσσαπίων, Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου, Καρύστου, Σκύρου, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για σύμμεικτα, προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα και προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα και θα περιλαμβάνει γραμμές επεξεργασίας των ρευμάτων με λειτουργία σε διακριτή βάρδια, καθώς και Χ.Υ.Τ.Υ. υπολειμματικών προϊόντων της Μονάδας.

Η Μονάδα Ανάκτησης Ανακύκλωσης (Μ.Α.Α.) & Χ.Υ.Τ.Υ. Λαμίας (Ο.Ε.Δ.Α. Λαμίας) θα εξυπηρετεί τους Δήμους Λαμιέων, Στυλίδας, Καμένων Βούρλων, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Αγράφων, Καρπενησίου, Μακρακώμης, Δομοκού, Δελφών και Δωρίδας για σύμμεικτα και προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα και των Δήμων Λαμιέων, Στυλίδας, Καμένων Βούρλων, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Αγράφων, Καρπενησίου, Μακρακώμης, Δομοκού για τα προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα. Θα περιλαμβάνει γραμμές επεξεργασίας των ρευμάτων με λειτουργία σε διακριτή βάρδια, καθώς και Χ.Υ.Τ.Υ. υπολειμματικών προϊόντων της Μονάδας.

Ο Σ.Μ.Α. (Σταθμός Μεταφόρτωσης Αποβλήτων) στον Δήμο Δελφών, για τη μεταφόρτωση των υπολειμματικών σύμμεικτων και των προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων αποβλήτων του Δήμου Δελφών.

Σύμφωνα με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, οι υποδομές ΣΔΙΤ ΜΑΑ Χαλκίδας & Λαμίας – ΣΜΑ Άμφισσας, καθώς και οι ήδη υφιστάμενες Μονάδες ΜΑΑ Θήβας (που ήδη εξυπηρετεί τους Δήμους Θηβαίων, Αλιάρτου – Θεσπιέων και Τανάγρας και κατόπιν αναβάθμισής της θα εξυπηρετεί πλήρως και τους Δήμους Λεβαδέων, Λοκρών, Ορχομενού και Διστόμου – Αράχωβας) και ΜΕΒΑ Άμφισσας (για την επεξεργασία των βιοαποβλήτων των Δήμων Δελφών και Δωρίδος) θα αποτελούν ένα πλήρως αποκεντρωμένο και λειτουργικό πλέγμα σύγχρονων υποδομών που εναρμονίζεται με τις επιταγές της ελληνικής και ενωσιακής νομοθεσίας.

Πλέον, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, έχοντας δρομολογήσει το σύνολο των σύγχρονων εγκαταστάσεων διαχείρισης αστικών αποβλήτων, διασφαλίζει μια νέα εποχή και μια αξιόπιστη και μακρόχρονη εφαρμογή του σχεδιασμού του.

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Έξυπνα αυτόνομα φωτιστικά LED τοποθετήθηκαν στον Κολοβρέχτη και στην επαρχιακή οδό Ψαχνών-Πολιτικών
Psaxna.gr 28 Απριλίου 2026
ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας: Δημοπρατήθηκε με 197 εκ. το ΣΔΙΤ Στερεάς
Psaxna.gr 28 Απριλίου 2026
Έξυπνα αυτόνομα φωτιστικά LED τοποθετήθηκαν στον Κολοβρέχτη και στην επαρχιακή οδό Ψαχνών-Πολιτικών
Read Next

Έξυπνα αυτόνομα φωτιστικά LED τοποθετήθηκαν στον Κολοβρέχτη και στην επαρχιακή οδό Ψαχνών-Πολιτικών

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Μπούρας Χρήστος στο Live το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσαπίων
    • Μπούρας Χρήστος στο Χωρίς μεγάλη συμμετοχή η Ημερίδα – Διαβούλευση για την διαχείριση των αδέσποτων στα Ψαχνά
    • Μπούρας Χρήστος στο Live το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσαπίων
    • Μπούρας Χρήστος στο Γιάννης Μπουροδήμος για ΤΠΣ:«Συρρικνώνονται τα όρια και οικόπεδα γίνονται αγροτεμάχια»
    • Δημητρης Χατζηγιαννης στο Νέο απορριμματοφόρο με ενέργειες του Γιώργου Ψαθά απέκτησε ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search