• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Ο Γιάννης Μπουροδήμος ανάβει «πράσινο φως» για τις Δημοτικές εκλογές του 2028
    • Ρόδος: Θανάσιμος τραυματισμός πυροσβέστη - Προσπάθησε να βοηθήσει τουρίστες
    • Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας κατά της στοχοποίησης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης
    • Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη: Έργα άνω των 60 εκατ. ευρώ για την αντιπυρική προστασία και την αποκατάσταση των δασών της Εύβοιας
    • Χωρίς νερό η Χιλιαδού - Σοβαρά προβλήματα λόγω βροχής στο δρόμο προς Μετόχι
    • Πανελλήνιες 2026: Ποιοι δικαιούνται ειδική εισαγωγή στα ΑΕΙ
    • Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου
    • Μητσοτάκης στη Silicon Valley: Συναντήσεις με Tesla, Nvidia και Sequoia για τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη
    • Διακοπή ρεύματος αύριο Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • 77χρονος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του στα Ψαχνά
September 22, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Εύβοια

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Η Στερεά Ελλάδα σας καλεί ξανά να τρέξετε για να τη γνωρίσετε!»

Psaxna.gr Posted On 23 Ιουνίου 2026
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το «Sterea Run», μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση δρομικού χαρακτήρα, που εξελίσσεται σε κορυφαίο θεσμό για την περιοχή και την ελληνική δρομική κοινότητα.

Με την πολύτιμη εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, που συγκέντρωσαν περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες ετησίως, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια για την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και την ανάδειξη της περιοχής ως προορισμού αθλητικού τουρισμού.

Το «Sterea Run» αποτελεί μία πολυδιάστατη δρομική δράση, που περιλαμβάνει συνολικά έξι αγώνες οι οποίοι διεξάγονται στις πόλεις Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα, καλύπτοντας το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Πρόκειται για μια «σκυταλοδρομία» μοναδικών εμπειριών, που ενώνει έξι διαδρομές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα ξεχωριστό ταξίδι στον πολιτισμό, την ιστορία, τη φύση και τη γαστρονομία του τόπου μας.

Πέραν αυτών, όμως, το «Sterea Run» πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται για υψηλού επιπέδου αγώνες, σε ό,τι αφορά προκηρύξεις αγώνων, πιστοποιημένες διαδρομές, επαγγελματικές χρονομετρήσεις, Live Streaming, βαθμολογία των συμμετεχόντων κλπ.

Η διοργάνωση τελεί υπό την τιμητική αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Δήμων Δελφών, Θηβαίων, Καρπενησίου, Λαμιέων, Λεβαδέων και Χαλκιδέων, τοπικών συλλόγων δρομέων (Α.Π.Σ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002, Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΤΡΑΧΙΝΑ Φθιώτιδας, Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς, Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ, Α.Σ. ΗΝΙΟΧΟΣ), καθώς και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Το πρόγραμμα αγώνων του 2026 έχει ως εξής:
11 Ιουλίου “Karpenisi Night Run” – Καρπενήσι
13 Σεπτεμβρίου “Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος” – Χαλκίδα
26 Σεπτεμβρίου “Lamia Night Run” – Λαμία
27 Σεπτεμβρίου “Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος” – Λιβαδειά
4 Οκτωβρίου “Ο δρόμος του Επαμεινώνδα” – Θήβα
10-11 Οκτωβρίου “Amfissa Night Run” – “Ηνίοχος Δρόμος” – Άμφισσα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και να γίνουν μέρος μιας ξεχωριστής εμπειρίας. Πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες και τις εγγραφές: sterea-run.pste.gov.gr/

Παρουσιαστής των αγώνων θα είναι ο δημοφιλής καλλιτέχνης Κώστας Μαρτάκης και πρεσβευτές του «5ου Sterea Run» οι καταξιωμένοι αθλητές στίβου:
Ματίνα Νούλα, νικήτρια του Μαραθωνίου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από το Καρπενήσι.
Δήμητρα Φραντζή, πρώην Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 100 και 400 μέτρα με εμπόδια, με καταγωγή από τη Χαλκίδα.
Θέτιδα – Φιλίππα Γαραντζόγιαννη, Χρυσή Πανελληνιονίκης ανοικτού στίβου  στο Έπταθλο Γυναικών Κ20 , Χρυσή πανελληνιονίκης στου ‘Επταθλο γυναικών κλειστού στίβου , μέλος της Εθνικής ομάδας και Χρυσή Βαλκανιονίκης στους Βαλκανικούς αγώνες του 2025.
Γεωργία Κανούτα, νικήτρια του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2026 και του ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων «Ευχίδειος Άθλος». Παράλληλα Κατέλαβε την 14η θέση στη γενική κατάταξη γυναικών του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας 2025.
Παναγιώτης – Παρασκευάς Οδατζίδης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, ασχολείται κυρίως με μεγάλες αποστάσεις (5χλμ. έως Μαραθώνιο), έχοντας στο ενεργητικό του καλές επιδόσεις και διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.

«Η Στερεά Ελλάδα σας καλεί ξανά να τρέξετε για να τη γνωρίσετε!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Το μεγάλο αθλητικό δρώμενο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθιερώθηκε χάρη στη στήριξη των Πρωταθλητών μας και όλων όσοι το αγκαλιάζουν τόσα χρόνια ως δρομείς ή θεατές. Επιστρέφει ακόμη πιο δυνατό και οργανωμένο και σας καλεί να δοκιμάσετε τις αντοχές σας, να μοιραστείτε την εμπειρία!»

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς τόνισε: «Ανακοινώνουμε με χαρά τη φετινή διοργάνωση και σας περιμένουμε όλους να πάρετε μέρος! Ευχαριστούμε το Υπουργείο, τους Δήμους, τους αθλητικούς συλλόγους και όλους τους υποστηρικτές της διοργάνωσης. Κοινός μας στόχος μας είναι ανάδειξη ενός αθλητικού γεγονότος που ενώνει  έξι σπάνιας ομορφιάς διαδρομές, μέσα από έξι αγώνες – ταξίδια, στην ιστορία, τον πολιτισμό, τη φύση και τη γαστρονομία της Στερεάς Ελλάδας».

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Ο Γιάννης Μπουροδήμος ανάβει «πράσινο φως» για τις Δημοτικές εκλογές του 2028
Psaxna.gr 22 Σεπτεμβρίου 2026
Ρόδος: Θανάσιμος τραυματισμός πυροσβέστη - Προσπάθησε να βοηθήσει τουρίστες
Psaxna.gr 22 Σεπτεμβρίου 2026
Βόρεια Εύβοια: Άνδρας έβαλε φωτιά στο σπίτι του και κλείστηκε μέσα
Read Next

Βόρεια Εύβοια: Άνδρας έβαλε φωτιά στο σπίτι του και κλείστηκε μέσα

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *






  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Χρήστος Μπούρας στο Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαρκής προσπάθεια του Δήμου με το θέμα των αδέσποτων;
    • Vag στο Δεύτερη φωτιά στο Σταυρό
    • Χρήστος Μπούρας στο Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαρκής προσπάθεια του Δήμου με το θέμα των αδέσποτων;
    • Μεγάλη προσοχή:Απατεώνες κυκλοφορούν στα Ψαχνά και προσποιούνται Υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ - Psaxna.gr στο Απατεώνας εξαπάτησε 35χρονη στα Ψαχνά με τη μέθοδο του Υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ και της άρπαξε χρήματα και χρυσαφικά
    • Νικολας στο Δεύτερη φωτιά στο Σταυρό
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search