Κομμένα στα δύο τα Πολιτικά από τον περασμένο Νοέμβρη – Η γέφυρα αναμενόταν να παραδοθεί τον Απρίλιο
Κομμένη στα δύο είναι η κοινότητα των Πολιτικών από τον περασμένο Νοέμβρη όπου είχαν οι προγραμματιστεί οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γέφυρας (δείτε video εδώ)
Συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου του 2025 και όπως είχε ανακοινώσει τότε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, τον Νοέμβριο θα ξεκινούσαν οι εργασίες και τον Απρίλιο η γέφυρα θα είχε παραδοθεί.
Δείτε εδώ ⬇️
Πολιτικά:Αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γέφυρας
Διαβάστε την ανάρτηση μιας κατοίκου της τοπικής κοινότητας των Πολιτικών
Σχεδόν 2 χρόνια χωρίς κανονική γέφυρα. Πόση ακόμα υπομονή ζητάτε από τους κατοίκους;
Τον Δεκέμβριο του 2024 κατεδαφίστηκε η παλιά γέφυρα και τοποθετήθηκε η γέφυρα Belley ως προσωρινή λύση. Παρέμεινε εκεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου του 2025, χωρίς ούτε μία φορά να γίνει συντήρηση. Όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν σπασμένα ξύλα και σοβαρές φθορές, με αποτέλεσμα ζημιές σε αυτοκίνητα και μεγάλο κίνδυνο για τους οδηγούς δικύκλων, που πολλές φορές έσκιζαν τα λάστιχά τους αν δεν γνώριζαν πού ακριβώς υπήρχαν τα κενά.
Στις αρχές Νοεμβρίου του 2025 η γέφυρα Balley αφαιρέθηκε, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη νέα γέφυρα. Σήμερα, 24 Ιουλίου 2026, σχεδόν έναν χρόνο μετά, η κατάσταση παραμένει απογοητευτική. Η τελευταία ενημέρωση που υπήρξε ήταν τον Μάιο, ότι είχαν πέσει τα πρώτα μπετά. Από τότε… σιωπή.
Οι κάτοικοι έχουμε κουραστεί. Καθημερινά αναγκαζόμαστε να κάνουμε ολόκληρο τον γύρο του χωριού για τις μετακινήσεις μας, ενώ, σαν να μην έφτανε αυτό, πολλές από τις εναλλακτικές διαδρομές είναι κλειστές λόγω άλλων έργων που εκτελούνται ταυτόχρονα. Έργα που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς να έχει δοθεί ουσιαστική λύση. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και, ακόμη και σήμερα, σε αρκετά σημεία του χωριού οι δρόμοι βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να προκαλούνται φθορές στα οχήματα και καθημερινή ταλαιπωρία για όλους όσοι αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν.
Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Ζητάμε ενημέρωση, διαφάνεια και να ολοκληρωθεί επιτέλους η γέφυρα. Το χωριό μας δεν μπορεί να παραμένει άλλο σε αυτή την κατάσταση. Αρκετά….

















