Ε.Σ.Δ.Δ.Ε:Μαθαίνουμε παίζοντας – Δημιουργούμε τους αυριανούς εθελοντές!
📌ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Δ.Δ.Ε📌
Τετάρτη 03/06/2026
🚒⛑️ Μαθαίνουμε παίζοντας – Δημιουργούμε τους αυριανούς εθελοντές! ⛑️🚒
Εχθές Τετάρτη 03/06/2026 περί ώρας 8:30 έως 12:30 π.μ
📌Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, το Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Εύβοιας (Ε.Σ.Δ.Δ.Ε.) με 5 εθελοντές πραγματοποίησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι – στίβο δεξιοτήτων με θέμα την πυρόσβεση και τις πρώτες βοήθειες σε 175 παιδάκια τής 1ης 2ης 3ης 4ης 5ης & 6ης τάξης.
📌Μέσα από βιωματικές δράσεις, παιχνίδια και εκπαιδευτικούς σταθμούς, οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές αρχές πυροπροστασίας, να μάθουν πώς να αντιδρούν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να εξοικειωθούν με τις πρώτες βοήθειες και να κατανοήσουν τη σημασία της συνεργασίας, της πρόληψης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
📌Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και απέδειξαν ότι η γνώση μπορεί να αποκτηθεί με τον πιο όμορφο τρόπο: μέσα από το παιχνίδι και την εμπειρία.
📌Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας για τη φιλοξενία και τη συνεργασία τους, καθώς και όλους τους μαθητές που αγκάλιασαν τη δράση μας με χαμόγελο και θετική διάθεση.
📌Η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα πρόληψης, ασφάλειας και εθελοντισμού αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Συνεχίζουμε με αφοσίωση να μεταδίδουμε γνώσεις και αξίες που μπορούν να σώσουν ζωές.
📌Γιατί ο εθελοντισμός ξεκινά από την ενημέρωση και η πρόληψη από την παιδική ηλικία.
Δείτε video από τη δράση εδώ.


































