• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Φωτιά στη Λαμπούσα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου - Συνελήφθη 62χρονος
    • Τζοβάνα Γκόγκου για τοπικό πολεοδομικό σχέδιο:«Σημαντικές οι επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες» (video)
    • Έπεσε το Facebook στην Ελλάδα
    • Σε δημόσια διαβούλευση το αναπτυξιακό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Ορεινής Περιοχής Δίρφης
    • Όταν ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη στη συνεδρίαση της ΠΕΔ στα Ψαχνά
    • Νέο ασθενοφόρο έρχεται στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών
    • Φωτιά στον Κολοβρέχτη
    • Αλλαγή σκυτάλης στη Διοίκηση του Α.Τ. Διρφύων Μεσαπίων - Νέος Διοικητής έρχεται στα Ψαχνά
    • Ομάδα πολιτών για τη διάσωση του Κολοβρέχτη:Η μελέτη του ΕΚΒΥ έμεινε στα χαρτιά
    • Με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Καστέλλας
June 13, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Ψαχνά

Με μεγάλη επιτυχία η αναπαράσταση της μάχης των Βρυσακίων στο «Ουρδί» – Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των ηρώων (φωτό – video)

Psaxna.gr Posted On 22 Ιουλίου 2024
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία  εχθές το βράδυ στα Βρυσάκια στην θέση «Ουρδί» το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γοβγίνεια 2024»  το οποίο διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η επιτροπή πολιτισμού του Δήμου Διρφύων Μεσαπίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 

Η φετινή αναπαράσταση ήταν  εντυπωσιακή και κατά κοινή ομολογία ακόμη καλύτερη από τις δύο προηγούμενες χρονιές, ενώ πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα τα αποκαλυπτήρια και τα εγκαίνια του μνημείου των ηρώων της ιστορικής μάχης των Βρυσακίων.

Για την άψογη διοργάνωση και την εντυπωσιακή και πολύ όμορφη εκδήλωση που εκτός όλων των υπολοίπων αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και μεταλαμπαδεύει τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία στις επόμενες και νεότερες γενιές, αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια στην επιτροπή πολιτισμού, στην επικεφαλή Αντιδήμαρχο Ευαγγελία Μύταλα, στους εθελοντές ηθοποιούς, στον Δήμο τον Δήμαρχο και την Περιφέρεια που είναι αρωγοί αυτής της ωραίας προσπάθειας, στον Ιστορικό και Αρχαιολόγο Νίκο Καρατζά για την πολύ μεγάλη συνεισφορά του, στην Φιλαρμονική του Δήμου Διρφύων Μεσαπίων, στους χορευτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους,στους Ιερείς Στυλιανό Σωτηρόπουλο και Μάριο Κιαπέκο, αλλά και σε όλους όσους συμμετείχαν ενεργά πίσω από τα φώτα ώστε να βγει αυτό το όμορφο επιτυχημένο αποτέλεσμα για μια ακόμη χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και την δεύτερη ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης ο οποίος πάντοτε βρίσκεται δίπλα στις εκδηλώσεις και τις προσπάθειες του Δήμου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών και συγγραφέας βιβλίων για την ιστορία της Μεσσαπίας Ψαχνιώτης Γιώργος  Γεωργίου, ο επικεφαλής του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών  πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου,  ιστορικός ερευνητής και αφηγητής  του ιστορικού ντοκιμαντέρ Σπύρος Ραπτάκης, Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και Αντιδήμαρχοι, πλήθος κόσμου από τα Ψαχνά και άλλες περιοχές, καθώς επίσης και οι πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι “Αγγελής Γοβιός”, πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας Καρπενησίου, “Έκφραση”, Πολιτιστικό κέντρο Φωκίδας, Χαλκίδος “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, εκπολιτιστικός Ανθηδών 1979, “Ρίζες”, Ένωση Κρητών Ευβοίας ο “Ψηλορείτης” , εκπολιτιστικός κ εξωραϊστικός Πολιτικών, και Πολιτιστικός σύλλογος  Νέας Αρτάκης “Παντάνασσα”.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Δημοτική σύμβουλος Κωνσταντίνα Γεροδήμου, ενώ η αφήγηση της μάχης πραγματοποιήθηκε από την Δημοτική σύμβουλο Ιωάννα Μαντζώρου.

Τα εγκαίνια και ο αγιασμός του μνημείου πραγματοποιήθηκαν από τον πατέρα Εμμανουήλ Νταλαρή.

Χαιρετισμό πριν από την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν ο Ιστορικός και Αρχαιολόγος Νίκος Καρατζάς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ευαγγελία Μύταλα, ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και ιστορικός αναλυτής Σπύρος Ραπτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Διευθυντής του υπουργείου οικονομικών Γιώργος Γεωργίου, η Χαρούλα Μπελάρα – Βλαχάκη από την ένωση Ελυμνίων,καθώς επίσης και ο γλύπτης Γιώργος Ραχούτης, δημιουργός του μνημείου των ηρώων.

 

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από την αναπαράσταση της μάχης, τα αποκαλυπτήρια και τα εγκαίνια του μνημείου, τις τοποθετήσεις των ομιλητών, καθώς και την παρέλαση των συλλόγων.

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών χωρίς σχετική άδεια

 

Πατήστε εδώ και  και συνδεθείτε στην ομάδα του Psaxna.gr στο Viber για  να ενημερώνεστε άμεσα με ειδοποίηση στο κινητό σας τηλέφωνο για   τις σημαντικότερες ειδήσεις από τα Ψαχνά

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Φωτιά στη Λαμπούσα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου - Συνελήφθη 62χρονος
Psaxna.gr 12 Ιουνίου 2026
Τζοβάνα Γκόγκου για τοπικό πολεοδομικό σχέδιο:«Σημαντικές οι επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες» (video)
Psaxna.gr 12 Ιουνίου 2026
Ψαχνά: Αρχίζουν  ξανά οι εργασίες για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου
Read Next

Ψαχνά: Αρχίζουν ξανά οι εργασίες για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Νόμος 4830/2021 στο Οι φιλόζωοι εθελοντές του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ευχαριστούν τον Αντώνη Γεωργίου και τον Κώστα Τσοκάνη από τα Ψαχνά για την οικονομική τους προσφορά
    • noname στο Κοτζιάς:«Οι πέντε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού είναι οι μόνες, σε ολόκληρη την Εύβοια, που δεν περιλαμβάνονται στις περιοχές Αιολικής Καταλληλότητας»
    • υπολειμματα καθαρισμου στο Ανακοίνωση Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων και Δήλωση Καθαρισμού έως την 15 Ιουνίου 2026
    • Μπούρας Χρήστος στο Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στην Ερέτρια
    • noname στο Φάνης Σπανός:Εξοπλίζουμε τη νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καρύστου με 609.817 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search