Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων:Έκτακτη επιδείνωση του καιρού – Ισχυρή σύσταση προς τους δημότες για αυξημένη προσοχή
Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων ενημερώνει τους δημότες ότι, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αναμένεται σημαντική επιδείνωση των καιρικών συνθηκών από το απόγευμα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2026 και για περίπου 24 ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.
Τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και την περιοχή του Δήμου μας, με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, αυξημένη ένταση και διάρκεια, πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 8 έως 9 μποφόρ.
Για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας όλων, καλούνται οι δημότες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων φαινομένων.
Ειδικότερα, συνιστάται:
Να αποφεύγεται η διέλευση από δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, ρέματα, χειμάρρους και σημεία όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες νερού, είτε πεζή είτε με όχημα.
Να μην επιχειρείται η διέλευση από ρέματα και χειμάρρους, ακόμη και αν φαίνεται ότι η στάθμη του νερού είναι χαμηλή.
Να ασφαλιστούν αντικείμενα σε μπαλκόνια, αυλές και εξωτερικούς χώρους, τα οποία ενδέχεται να παρασυρθούν από τους ισχυρούς ανέμους.
Να αποφεύγονται οι υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων.
Να επιδεικνύεται αυξημένη προσοχή σε περιοχές που έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και κοντά σε ποτάμια, ρέματα και παράκτιες ζώνες.
Να αποφεύγεται η στάθμευση οχημάτων κάτω από δέντρα, πινακίδες ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να καταστούν επικίνδυνα λόγω των ισχυρών ανέμων.
Να ενημερώνονται οι πολίτες από τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΜΥ και των αρμόδιων Αρχών και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες τους.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, εφόσον απαιτείται. Παράλληλα για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές (με τον Δήμαρχο, κο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ Αντώνιο – 6986392958 και Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κο ΤΣΩΚΟ Χαράλαμπο 6983461932).
Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων βρίσκεται σε ετοιμότητα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, και παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Η πρόληψη και η υπεύθυνη στάση όλων μας είναι καθοριστικής σημασίας. Παρακαλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των οικογενειών τους και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.
Ψαχνά, 13 Οκτωβρίου 2026
Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ



















