• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • ΕΟΔΥ: Η ιλαρά συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και θανάτους – Απαραίτητος ο εμβολιασμός
    • Σε εξέλιξη η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής από το Μέγαρο Κότσικα έως το Αλσύλλιο Κανήθου
    • Επικουρικές συντάξεις: Νέα ρύθμιση για ταχύτερη απονομή – Τι ισχύει και τι αλλάζει
    • Πώς να απολαύσετε το απόλυτο spa night στο Σπίτι - Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα
    • Καταστηματάρχες των Πολιτικών επισκέφθηκαν το Δήμαρχο με αφορμή τις μέδουσες και το δίχτυ προστασίας
    • Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η δολοφονία του 20χρονου – Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη
    • Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στην Καλαμαριά
    • Conference League:Τα αποτελέσματα των αγώνων της Πέμπτης για την φάση των 16
    • Europa League: Τα αποτελέσματα των αγώνων της Πέμπτης για την φάση των 16
    • Τσέλιε – ΑΕΚ 0-4: Η ομάδα του Νίκολιτς έκανε κομμάτια τους Σλοβένους και άνοιξε τα φτερά για τους 8
March 13, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Ψαχνά

ΨΑΧΝΑ:ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 32 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΛΟΥΣ

Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος Posted On 31 Ιανουαρίου 2013
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Δημοτική συνεδρίαση διεξήχθη χθες στην αίθουσα Συμβουλίων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στις 7 η ώρα,συνεδρίαση η οποία κράτησε σχεδόν 3 ώρες αφου συζητήθηκε το φλέγον θέμα των 32 δημοτικών υπαλήλλων.Να πούμε αρχικά ότι την διαδικασια παρακολούθησε ο κος Σταμάτης Γκάβαλης περιφεριακός σύμβουλος του οποίου η παρουσία κρίθηκε πολύ σημαντική.Τον λόγο πήρε ο κος Ψαθάς αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την έναρξη της συνεδρίασης ο οποίος και αναφέρθηκε σε 3 πολύ σοβαρά ζητήματα τα οποία είναι:
-Η μεταφορά των μαθητών ύστερα από την αναστολή των δρομολογίων
– Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει άνθρωπος με ειδικές ανάγκες από τις μαρκάτες σχετικά με τον δρόμο που δεν μπορεί να έχει διέλευση
-Κλοπές.
Μάλιστα όσων αφορά τις κλοπές,ένα θέμα το οποίο έχει πάρει μεγάλες διστάσεις,παρέμαβαση έκανε και ο πρόεδρος των Καθενών ο οποίος όπως υποστήριξε το φαινόμενο πλήττει και την περιοχή του ειδικά με κλοπές μετασχηματιστών και ο ίδιος είναι ανήμπορος να αντιδράσει.
Εν συνεχεία ο δήμαρχος κος Μπουροδήμος προς απάντηση τοποθετήθηκε λέγοντας πως για το θεμα των μαθητών υπέυθυνη είναι η περιφέρεια,και υπάρχει υπόσχεση εκταμίευσης χρημάτων.
Για το θέμα των κλοπων εξήγησε πως ύστερα από συνάντηση την οποια είχε με τον Αστυνομικό διευθυντή πήρε τις εξής απαντήσεις:
Ότι η αστυνομία με την έλλειψη προσωπικού κάνει ότι μπορεί
και ότι είμαστε κοντά σε ίδρυση αστνομικού σταθμου.
Επίσης για τον άνθρωπο με τις ειδικές ανάγκες από τις Μαρκάτες και το πρόβλημα που έχει σχετικά με την προσβασή του στο σπίτι του,υποστήριξε πως ο Δήμος είναι κοντά στο πρόβλημα το οποίο είναι και πρώτη προτεραιότητα για αυτόν.
Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών παρέμβαση έκανε και ο αντιδήμαρχος κος Λαφαζάνης ο οποίος όπως μας ενημέρωσε είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κτελ ο οποίος τον διαβεβαιωσε ότι από Δευτέρα το πρόβλημα θα λυθεί και τα δρομολόγια θα ισχύουν κανονικά.
Στην συνέχεια η συνεδρίαση προχώρησε στο φλέγον θέμα των υπαλήλλων και ο Δήμαρχος πήρε τον λόγο κάνοντας μία μικρή αναδρομή(εξήγηση) του τι ακριβώς συμβαίνει με τους 32 υπαλήλλους από πέρυσι εώς και σήμερα.
Όπως είπε και τόνισε το ΑΣΕΠ είναι αυτο το οποίο έκρινε άκυρες τις συμβάσεις και παράνομες τις αποφάσεις και όχι αυτός όπως θέλουν να πιστέυουν.
Μάλιστα όπως εξήγησε πολλοί από τους υπαλήλλους  είχαν άλλες ειδικότητες και σε άλλες θέσεις εργαζόντουσαν,ενώ πολλοί δεν είχαν απολυτήριο τριτάξιου γυμνασιου,απαραίτητη προυπόθεση εργασίας στον Δήμο.
Όπως κατέθεσε,ο ίδιος και το Δ.Σ έβγαλε απόφαση κατάταξης πέρυσι τον Μάρτιο η οποια εστάλη 2 φορές στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έλεγχο,η οποία απόφαση και τις δύο φορές επέστρεψε ανέλεγκτη και εστάλη στον ΑΣΕΠ.
Απόφαση του ΑΣΕΠ ήταν ότι οι συμβάσεις ήταν άκυρες και οι αποφάσεις παράνομες.
Επίσης υποστήριξε ότι έστειλε στον πρωθυπουργό και στο νομικό γραφείο της κυβέρνησης τους φακέλους για την νόμιμη μεταφορά το προσωπικού και την δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης όμως η απάντηση που πήρε είναι ότι αρμόδιος φορέας είναι η αποκεντρωμένη διοίκηση.
Γνωμοδοτήσεις μάλιστα υπήρξαν και από δύο νομικούς τον κο Παπαγεωργίου και τον κο Καράκωστα οι οποίες ήταν διαφορετικές αφού η μία εξετάζει το θέμα και η αλλη υποστηρίζει ότι λόγω πενταετίας δεν μπορεί να κριθεί η νομιμότητα των συβάσεων.
Στην ουσια ο Δήμαρχος υποστήριξε πως ούτε αυτός ούτε το Δ.Σ είναι αρμόδιο να κρίνει νόμιμες τις συμβάσεις αλλά η αποκεντρωμενη διοίκηση και η Γ.Γ κα Γερακούδη η οποία κωλλυσιεργει επί του θέματος.
Τον λόγο πήρε ο κος Γκάβαλης ο οποίος πρόσθεσε πως η κα Γερακούδη “δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα” ενώ φωνές ακούστηκαν για την εν λόγω κυρία ότι είναι φυτεμένη..
Αμηχανία επεκράτησε από τον Δήμαρχο όταν ο περιφεριακός σύμβουλος του παρουσίασε απόφαση η οποία ξεκάθαρα έλεγε πως η αρμοδιότητα είναι του Δήμαρχου και όχι της αποκεντρωμένης διοίκησης οταν ο δήμαρχος κρατούσε στα χέρια του την ίδια ακριβώς απόφαση με άλλα λόγια!
Γεγονός περίεργο το οποίο θα ελεγθεί τις επόμενες ημερες..
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κου Χασάνδρα ο οποιος όπως είπε αντί να παίζουμε πόλεμο αλληλογραφίας ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τους υπαλήλλους,και ότι αντίπαλος είναι το πρόβλημα και όχι οι εργαζόμενοι!
Στην συνέχεια ο κος Κοντάκης ο οποίος πήρε τον λόγο πρότεινε στον δήμαραχο να συστήσει επιτροπή αύριο το πρωί η οποία θα πάει στην αποκεντρωμένη διοίκηση και θα απαιτήσει απόφαση εδώ και τώρα.Πρόταση στην οποια συμφώνησε τόσο η κα Μύταλα όσο και ο κος Πολυζώης.
Κάπως έτσι έκλεισε το δημοτικό συμβούλιο αφού συζητήθηκαν και τα θεματα ημερήσιας διαταξης με το θεμα των 32 να παραμένει ακόμη ανοικτό..

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος

Ο Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος είναι Ιδιοκτήτης, Νόμιμος Εκπρόσωπος και Διαχειριστής της Ιστοσελίδας Psaxna.gr. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού τύπου Μακεδονίας-Θράκης με Αριθμό Μητρώου 0533.

Trending Now
ΕΟΔΥ: Η ιλαρά συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και θανάτους – Απαραίτητος ο εμβολιασμός
Psaxna.gr 13 Μαρτίου 2026
Σε εξέλιξη η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής από το Μέγαρο Κότσικα έως το Αλσύλλιο Κανήθου
Psaxna.gr 13 Μαρτίου 2026
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Η ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ;
Read Next

ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Η ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ;

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • - Advertisement -
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search