• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Απετράπη η εισαγωγή περισσότερων από 207 κιλών ακατέργαστης κάνναβης – Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο Τελωνείο του Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος»
    • Κινδυνεύει με φυλάκιση ο τερματοφύλακας που προκάλεσε τον θάνατο του παίκτη της Τενερίφης – Τι λέει ο νόμος
    • Τραγωδία στην Τενερίφη: Πέθανε ο Χεσούς Ντε Μιγκέλ μετά την κατάρρευσή του στο γήπεδο
    • Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή στα Ψαχνά
    • Εύβοια:Ανήλικος έστειλε μήνυμα ότι κακοποιήθηκε από τους γονείς του και ότι θα αυτοκτονήσει
    • Συνάντηση Καραμπατσώλη – Τσαπουρνιώτη με Κοντογεώργη
    • Νέα Λάμψακος:Συνελήφθη 46χρονος που είχε διαπράξει 15 κλοπές στην περιοχή της Χαλκίδας
    • Συνελήφθη 15χρονος με κοκαΐνη στη Χαλκίδα
    • Εύβοια:Συνελήφθη Δημοτική Υπάλληλος μετά από μήνυση πολίτη για τη διαχείριση των αδέσποτων
    • Εικόνες ντροπής στο Κλειστό Καθενών:Η εγκατάλειψη αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα στα χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
November 5, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Ελλάδα

Τέμπη: Στη δημοσιότητα στις 10 το πρωί το πόρισμα για την τραγωδία – «Τα έλαια σιλικόνης δεν ευθύνονται για την έκρηξη»

Psaxna.gr Posted On 27 Φεβρουαρίου 2025
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Αναμένεται ακόμα ένα πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τα έλαια σιλικόνης και ένα πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τα τρία βίντεο

 

Στις 10 το πρωί της Πέμπτης (27.2.2025) θα δημοσιευτεί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πόρισμα στη συνέχεια θα σταλεί στον εφέτη ανακριτή για να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τα Τέμπη. Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ έχει ανακοινώσει ότι θα γνωστοποιήσει τα πορίσματά του για τις αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα, την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου, την μη αξιοποίηση των κονδυλίων για τη βελτίωσή του, αλλά και τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη που ακολούθησε της σύγκρουσης των τρένων.

 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο πόρισμα δεν θα υπάρχει η βεβαιότητα για το τι είναι αυτό που προκάλεσε την έκρηξη και το μανιτάρι της φωτιάς, φαίνεται όμως πως οι ειδικοί να καταλήγουν ότι δεν ήταν από τα έλαια σιλικόνης, που ήταν μέχρι σήμερα η επίσημη άποψη των πραγματογνωμόνων αλλά και της Hellenic Train.

Το πόρισμα δίνεται μόλις μια μέρα πριν από τα μεγάλα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, ενώ κατά το ίδιο ρεπορτάζ γραφόταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εργάστηκαν ειδικοί για ένα χρόνο πάνω σε αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνει την πιθανότερη επιστημονικά εκδοχή για την έκρηξη και για το τι μπορεί να συνέβη εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, πριν από δύο χρόνια.

Συνήγορος συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών ζήτησε την Τετάρτη να μετατεθεί η ανακοίνωση του πορίσματος για τα Τέμπη από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ, με αιτιολογικό τις επικείμενες συγκεντρώσεις της ερχόμενης Παρασκευής, 28 Φεβρουαρίου 2025.

 

Συγκεκριμένα, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, Λουκά Αποστολίδη, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, λόγω της συγκυρίας, του πάνδημου πένθους και της συμμετοχής χιλιάδων πολιτών σε διαδηλώσεις συμπαράστασης των συγγενών και με αίτημα την αποκάλυψη της αλήθειας, η γνωστοποίηση των πορισμάτων του Εθνικού Οργανισμού να μη γίνει σήμερα, αλλά να μετατεθεί η ημέρα γνωστοποίησης των πορισμάτων. Ωστόσο, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Αναμένονται ακόμη δύο πορίσματα: Ένα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σχετικά με τα έλαια σιλικόνης και άλλο ένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τα τρία βίντεο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα ανακοινωθούν.

 

newsit.gr

 

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Απετράπη η εισαγωγή περισσότερων από 207 κιλών ακατέργαστης κάνναβης – Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο Τελωνείο του Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Psaxna.gr 4 Νοεμβρίου 2026
Κινδυνεύει με φυλάκιση ο τερματοφύλακας που προκάλεσε τον θάνατο του παίκτη της Τενερίφης – Τι λέει ο νόμος
Psaxna.gr 4 Νοεμβρίου 2026
Μήνυμα Καρυστιανού στη νεολαία: «Μαζί θα βρούμε το χαμένο οξυγόνο»
Read Next

Μήνυμα Καρυστιανού στη νεολαία: «Μαζί θα βρούμε το χαμένο οξυγόνο»

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *






  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Τα γίδια στο Εικόνες ντροπής στο Κλειστό Καθενών:Η εγκατάλειψη αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα στα χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • Όπου γάμος στο Συνάντηση Καραμπατσώλη με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας
    • Όπου γάμος στο Θανάσης Ζεμπίλης: Ο αείμνηστος Γιώργος Ψαθάς εξύψωσε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης!
    • Χρήστος Μπούρας στο Ο 78χρονος ρεπόρτερ Χρήστος Μπούρας
    • Χρήστος Μπούρας στο Ο 78χρονος ρεπόρτερ Χρήστος Μπούρας
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search