• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Τροχαίο ατύχημα στα Δύο Βουνά
    • Τροχαίο ατύχημα στα Ψαχνά
    • Προς κλείσιμο το υποκατάστημα του ΕΛΤΑ στα Ψαχνά - Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για ταχυδρομικό πρακτορείο
    • Τροχαίο ατύχημα στην Έξω Παναγίτσα
    • Αποτελέσματα Σαββάτου (21/3/26)
    • Τροχαίο στον Κολοβρέχτη
    • Σοβαρή βλάβη σε αγωγό μέσης τάσης στο δρόμο Ψαχνών Μακρυμάλλης - Αποκαθίσταται απο ώρα σε ώρα η ηλεκτροδότηση
    • Ψαχνά:Ηλικιωμένος έπεσε και χτύπησε σε δρόμο
    • Νέα μέτρα προστασίας ανηλίκων: Η Ελλάδα ενισχύει την ασφάλεια κατά της πρόσβασης σε αλκοόλ και τσιγάρα
    • ΗΠΑ:Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν, ενώ οι ανησυχίες κλιμακώνονται
March 22, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Ελλάδα

Τέλος στο υπαίθριο ψήσιμο στα πανηγύρια… μόνο με catering!

Psaxna.gr Posted On 10 Μαΐου 2025
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Σημαντικές αλλαγές φέρνει η νέα νομοθεσία που ρυθμίζει τη διοργάνωση λαϊκών γλεντιών και καλοκαιρινών εκδηλώσεων πολιτιστικών συλλόγων, επηρεάζοντας άμεσα την παραδοσιακή μορφή αυτών των εκδηλώσεων, όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Με βάση τη νέα ρύθμιση, απαγορεύεται η παρασκευή και προσφορά φαγητού από τους ίδιους τους συλλόγους, όπως συνέβαινε παραδοσιακά με τη διάθεση σουβλακιών ή άλλων ψητών. Οι διοργανωτές είναι πλέον υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με όλους τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν για την εστίαση, κάτι που καθιστά την παροχή τροφίμων αποκλειστικά ευθύνη επαγγελματιών του χώρου, όπως επιχειρήσεων catering.

Από τη σχάρα στο catering

Η αλλαγή αυτή είχε ήδη γίνει γνωστή από πέρσι, με αρκετούς συλλόγους να προσαρμόζονται εγκαίρως, αναθέτοντας την εστίαση σε επαγγελματίες. Όμως φέτος, το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί πιο αυστηρά.

Πέρσι οι έλεγχοι αυτοί δεν υλοποιήθηκαν σε πλήρη έκταση, γεγονός που επέτρεψε μεγαλύτερη ευελιξία. Ωστόσο, φέτος η αυστηροποίηση της εποπτείας αλλάζει τα δεδομένα, και φέρνει τους συλλόγους μπροστά σε ένα σημαντικό δίλημμα: είτε θα συμμορφωθούν με τους κανόνες αυξάνοντας το κόστος των εκδηλώσεων, είτε θα αναγκαστούν να περιορίσουν ή ακόμη και να ακυρώσουν τις παραδοσιακές τους διοργανώσεις.

Προβληματισμός στους τοπικούς συλλόγους

Η νέα πραγματικότητα προκαλεί ανησυχία στους διοργανωτές, καθώς το φαγητό αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της γιορτής και βασικό μέσο εσόδων για τα σωματεία. Ο φόβος είναι πως οι αυξημένες δαπάνες για επαγγελματικό catering θα περιορίσουν τη δυνατότητα διεξαγωγής εκδηλώσεων ή θα επηρεάσουν αρνητικά τη συμμετοχή του κόσμου.

Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να είναι δοκιμαστικό για τον νέο τρόπο λειτουργίας, με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς να καλούνται να επανεξετάσουν τον ρόλο, τις δυνατότητες και τις προτεραιότητές τους.

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Τροχαίο ατύχημα στα Δύο Βουνά
Psaxna.gr 22 Μαρτίου 2026
Τροχαίο ατύχημα στα Ψαχνά
Psaxna.gr 22 Μαρτίου 2026
Με επιτυχία ο Δρόμος Θυσίας Αγγελής Γοβιός 2025 (φωτό - video)
Read Next

Με επιτυχία ο Δρόμος Θυσίας Αγγελής Γοβιός 2025 (φωτό - video)

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • - Advertisement -
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search