• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Κυπαρίσσι:Έκλεψαν ρολόγια από σπίτι και προκάλεσαν φθορές σε οικία και ταβέρνα
    • Κλοπή τα ξημερώματα στα Ψαχνά:Έκλεψαν τρία γυναικεία ρολόγια μέσα από σπίτι
    • Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων Οινόη – Χαλκίδα λόγω φωτιάς
    • 55χρονος έκρυβε το νεκρό πατέρα του σε καταψύκτη για τη σύνταξη
    • Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους της Δυτικής Αττικής: Αποζημιώσεις εξπρές και ειδικά μέτρα για τις επιχειρήσεις
    • Ζεμπίλης: Ενισχύεται με 2 ακόμη μόνιμους διασώστες το ΕΚΑΒ Μαντουδίου -Σήμερα παραλαμβάνεται το νέο ασθενοφόρο
    • Συκοφαντική δυσφήμιση στο διαδίκτυο: Οι ποινές που προβλέπει ο νόμος – Τι ισχύει για αναρτήσεις και σχόλια στα social media
    • Άνοιξε η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ποιοι κάνουν σήμερα αίτηση
    • Σπυρόπουλος:«Τα έξοδα της φετινής χρονιάς για τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι κάτι χιλιάδες ευρώ λιγότερα από πέρυσι» (video)
    • Παραλαβή δεξαμενών δασοπυρόσβεσης για τις ανάγκες πολιτικής προστασίας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
August 5, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Άρθρογραφία Ψαχνά

«Η στροφή του θανάτου και η εγκληματική ασχετοσύνη»

Psaxna.gr Posted On 6 Νοεμβρίου 2017
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It





Ο τίτλος του σημερινού άρθρου είναι απόλυτα ρεαλιστικός. Το σημείο που βλέπετε στη φωτογραφία , φίλοι αναγνώστες, είναι στην είσοδο της πόλης όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα και εκεί έχουν γίνει θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

 

Όχι μόνο μια φορά. Και, φυσικά, αργά ή γρήγορα θα ξαναγίνουν. Ό,τι συμβαίνει δυο φορές σε οποιοδήποτε μέρος, είτε λέγεται πλημύρα, είτε πυρκαγιά, είτε σεισμός , είτε ατύχημα, είναι σίγουρο ότι θα ξανασυμβεί. Είναι νόμος της φύσης και της λογικής. Και θα ξαναγίνει γιατί υπάρχουν οι γενεσιουργές αιτίες και προϋποθέσεις γι αυτό.
Θα μιλήσω με λόγια όσο γίνεται πιο απλά με την ευχή και την ελπίδα ότι κάποιος ίσως από τους αρμόδιους πάρει χαμπάρι.
Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε καθημερινά από αυτό το σημείο. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το ύψος του πρώην πρατηρίου ΑΒΙΝ από Χαλκίδα προς Ψαχνά. Μετρήστε, παρακαλώ, τις σφαιρικές λάμπες φωτισμού του δρόμου στα αριστερά. Μία, δύο, τρείς, τέσσερις. Η πέμπτη λάμπα φαίνεται να έχει μεγαλύτερη απόσταση από τις προηγούμενες και αν κάποιος δεν έχει καλή ορατότητα θεωρεί ότι αυτή η πέμπτη λάμπα είναι συνέχεια της δεξιάς σειράς και όχι της αριστερής. Αυτό είναι ακόμα πιο πιθανό να συμβεί τη νύχτα που η ορατότητα είναι ακόμα πιο περιορισμένη. Αν κάποιος για πολλούς λόγους (αφηρημάδα, κακή όραση, μέθη κλπ) δεν προσέξει, τότε νομίζει ότι το άνοιγμα ανάμεσα στην τέταρτη και πέμπτη λάμπα είναι ΕΥΘΕΙΑ ενώ θα έπρεπε ήδη από την τέταρτη λάμπα να αρχίσει να στρίβει προς τα δεξιά. Το τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι πέφτει επάνω στον μαντρότοιχο της παρακείμενης κατοικίας ή ,ακόμα χειρότερα, σε ένα αυτοκίνητο ή μηχανάκι που πορεύεται από Ψαχνά προς Χαλκίδα που επίσης δεν έχει ορατότητα λόγω της στροφής.
Δεν είναι τυχαίο ότι στα ατυχήματα που έχουν συμβεί εμπλέκονται και φοιτητές ή ξένοι που δεν γνωρίζουν τη διαδρομή τόσο καλά όσο οι ντόπιοι και όπως προανέφερα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δυσμενή και επικίνδυνα τη νύχτα.
ΕΡΩΤΩ: Όλοι οι «αρμόδιοι» περνούν εδώ και δεκαετίες από αυτό το σημείο. Κανένας δεν έχει αναρωτηθεί γιατί συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα εκεί; ΟΧΙ! ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΥΦΛΑ!
Φίλοι αναγνώστες, το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Το επόμενο θύμα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από μας. Ένας φίλος , ένας συγγενής, ένας φοιτητής, ένα ξένος που δεν θα φταίει σε τίποτα, ένας νεαρό παιδί που δεν έχει συναίσθηση του κινδύνου.
Με αυτό το άρθρο θέτω τις δημοτικές αρχές προ των ευθυνών τους. Πρέπει να αναφέρω ότι, νομικά, μια παράληψη οφειλομένης ενέργειας ή αμέλεια ή ολιγωρία συνεπάγεται ποινικές ευθύνες. Όταν πάμε σε βαριά αμέλεια ή εγκληματική αδιαφορία οι ποινικές ευθύνες ανεβαίνουν αντίστοιχα. Η περίπτωση της πολύ βαριάς και ασύγγνωστης αμέλειας ισοδυναμεί με δόλο. Η διαβάθμιση των ποινικών ευθυνών και η απόδοσή τους είναι θέμα κρίσης της εκάστοτε περίπτωσης. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός αλλά σαν απλός πολίτης θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να τους ταρακουνήσει πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Από τις δημοτικές αρχές δεν προσδοκώ τίποτα. «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Έχουν άλλες σοβαρότερες ασχολίες: πανηγύρια, συζητήσεις στα καφενεία κλπ. Γι αυτό το λόγο θα ήθελα να απευθυνθώ στις Αστυνομικές Αρχές με την παράκληση να εισηγηθούν την τοποθέτηση ενός προειδοποιητικού σήματος στο εν λόγω σημείο ότι υπάρχει επικίνδυνη στροφή προς τα δεξιά. Κάτι σαν ένα μεγάλο φωσφορίζον βέλος πάνω στο μαντρότοιχο. Το αντίστοιχο πρέπει να γίνει και στη κατεύθυνση από Ψαχνά προς Χαλκίδα. Δεν μπορώ να κάνω κάποια πιο συγκεκριμένη υπόδειξη γιατί δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις αλλά είμαι σίγουρος ότι το Τμήμα Τροχαίας θα επιληφθεί του θέματος και θα προτείνει την κατάλληλη λύση.
Β. Παπαμιχαήλ




 

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Κυπαρίσσι:Έκλεψαν ρολόγια από σπίτι και προκάλεσαν φθορές σε οικία και ταβέρνα
Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος 5 Αυγούστου 2026
Κλοπή τα ξημερώματα στα Ψαχνά:Έκλεψαν τρία γυναικεία ρολόγια μέσα από σπίτι
Σταμάτης Κ. Ρουσόδημος 5 Αυγούστου 2026
«Συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ψαχνών για τον ενιαίο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας»
Read Next

«Συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ψαχνών για τον ενιαίο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας»

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *







  •  

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Χρήστος Μπούρας στο Εκτός χρηματοδότησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για έργα αγροτικής οδοποιίας ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων
    • Δημητρης Χατζηγιαννης στο Σπυρόπουλος:«Τα έξοδα της φετινής χρονιάς για τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι κάτι χιλιάδες ευρώ λιγότερα από πέρυσι» (video)
    • noname στο Θετικό βήμα από τη Δημοτική αρχή οι πολιτιστικές εκδηλώσεις εκτός κεντρικής πλατείας
    • Axel στο Tsayius Pub: Μια ξεχωριστή βραδιά για τα δέκα χρόνια λειτουργίας στη Στενή Ευβοίας
    • Βαγγέλης Καραμπίνης στο Επιστολή κατοίκου Ψαχνών:«Ένα χρόνιο πρόβλημα που χρειάζεται λύση – Ο δρόμος στην οδό Αντώνη Σακκή 6 στα Ψαχνά»
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search