• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Ψαχνά:Αδέσποτα δάγκωσαν γυναίκα - Υποβάλλει μήνυση στο Αστυνομικό τμήμα
    • Εικόνες από το σοβαρό τροχαίο στο Πανόραμα - ΙΧ έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων - «Άγιο» είχε ο οδηγός
    • Με επιτυχία ο 24oς Δρόμος Θυσίας «Αγγελής Γοβιός» στα Ψαχνά
    • Στο Προκόπι η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη για τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
    • Χαλκίδα: Αυτοκίνητο τούμπαρε στο Βούρκο
    • Φωτιά στη Δροσιά του Δήμου Χαλκιδέων
    • Ανακαινίζω 2026: Επιδότηση έως 95% για ανακαινίσεις κατοικιών - Τι αλλάζει στο νέο πρόγραμμα
    • Απόψε οι Iron Maiden στην Αθήνα με αυστηρά μέτρα στο ΟΑΚΑ
    • Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Καταθέτει προσφυγή στον ΟΠΣΚΑΠ για την απόρριψη της αίτησης του από την χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
    • Ρωσία: Τρόμος σε ασανσέρ πολυκατοικίας όταν power bank πήρε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας (video)
May 24, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Ελλάδα

«Παραλύει» η χώρα στις 28 Φεβρουαρίου

Psaxna.gr Posted On 24 Φεβρουαρίου 2025
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη “μαύρη” ημέρα, που σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

 

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα, που σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

 

Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και αναμένεται μαζική συμμετοχή.

Τα σωματεία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ προκήρυξαν πανελλαδική απεργία.

 

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απεργία

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την Παρασκευή, 28/2, δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, ώστε:

 

  • Να λειτουργήσει, επιτέλους, το κράτος δικαίου
  • Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη ή συμψηφισμός
  • Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται
  • Να θωρακιστούν οι μεταφορές, χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες, ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συνδράμουμε στις προσπάθειές τους. Για απονομή δικαιοσύνης. Για να μπορεί κάθε πολίτης να φθάνει με ασφάλεια στον προορισμό του. Για να λειτουργούν οι θεσμοί, για να είναι οχυρωμένα τα δημόσια αγαθά. Η ΓΣΕΕ και οι οργανώσεις της θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που ο Σύλλογος θα ανακοινώσει εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα, καλώντας κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να διαδηλώσουν για την επίτευξη των κοινών αυτών στόχων.

Τέλος, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, καλούνται οι συνάδελφοί μας των μέσων μαζικής μεταφοράς να εργασθούν (ακόμα και ως απεργοί), προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση των πολιτών στους χώρους των κινητοποιήσεων.

Με απόφαση που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ύστερα από το αίτημα εκπροσώπων της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των «Ειδικών Προγραμμάτων 4.000 & 1.135 εργαζομένων στον τομέα της Υγείας» της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ανακοίνωσε την κήρυξη Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «για την αναγκαιότητα στήριξης των δίκαιων αιτημάτων τους, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2025, για τους εργαζόμενους σε φορείς Υγείας που δεν είναι μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, όπως ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ κλπ προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στην Πανυγειονομική Πανελλαδική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2025, διεκδικώντας την ισονομία και την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που υφίστανται εδώ και 8 έτη σε σχέση με όλους τους άλλους συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας κλπ. Ταυτόχρονα διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση όλων των φορέων της δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό και τη μετατροπή των συμβάσεων των διαφόρων προγραμμάτων σε αορίστου χρόνου.

 

 

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σημειώνεται πως, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών στις 28 Φεβρουαρίου.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε και αυτή απεργία για την ίδια ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Η κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 28 Φεβρουαρίου, Παρασκευή από 00.01 ώρα έως 24.00.
  • Η αποστολή εξωδίκων και αναλυτικό δελτίο Τύπου εντός των επόμενων ημερών, που θα τοποθετείται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Αλλά και για τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά για την ασφάλεια των θαλάσσιων ενδομεταφορών.

 

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός) ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με το πιο πιθανό σενάριο να περιλαμβάνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει ειδική πρόνοια για τους πολίτες που θα θέλουν να μετακινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας.

Στάση εργασίας για τα ταξί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 το πρωί έως και τη 13:00 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 π.μ. έως και 1:00 μ.μ., για την ημέρα μνήμης για τα θύματα των Τεμπών.

Ζητάμε άμεσα απονομή δικαιοσύνης για τα παιδιά που χάθηκαν άδικα σε αυτό το δυστύχημα.

Παρακαλούμε τα σωματεία μέλη μας, όπως συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν κατά τόπου».

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Ψαχνά:Αδέσποτα δάγκωσαν γυναίκα - Υποβάλλει μήνυση στο Αστυνομικό τμήμα
Psaxna.gr 23 Μαΐου 2026
Εικόνες από το σοβαρό τροχαίο στο Πανόραμα - ΙΧ έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων - «Άγιο» είχε ο οδηγός
Psaxna.gr 23 Μαΐου 2026
Χαλκίδα:Έφυγε ξαφνικά  από τη ζωή ο αθλητικογράφος και Υπάλληλος της ΔΕΗ  Γιάννης Νερούτσος
Read Next

Χαλκίδα:Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο αθλητικογράφος και Υπάλληλος της ΔΕΗ Γιάννης Νερούτσος

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • noname στο 26ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας:Σε τελική ευθεία ολοκλήρωσης το έργο από τον Δήμο Χαλκιδέων
    • noname στο Δήμος Ξηρομέρου: Ένας μικρός Δήμος με μεγάλες χρηματοδοτήσεις
    • Μπούρας Χρήστος στο «Άγνωστοι» ξεφορτώνουν αδέσποτα στον Παγώντα – Σε απόγνωση οι κάτοικοι
    • Μπούρας Χρήστος στο Αποφυλακίστηκε ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος μετά από 24 χρόνια
    • Μπούρας Χρήστος στο Εκτός χρηματοδότησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search