• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Καστέλλα - Πολιτικά 2-3
    • 1ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών -2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών 1-2
    • Κάλυμνος: Νεκρός άνδρας με τραύματα από μαχαίρι - Συνελήφθη ένας άνδρας - Σε εξέλιξη οι έρευνες
    • Εκπαιδευτική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
    • Πολιτικά: Διέρρηξαν το Δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν φθορές
    • 2ο ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run: Επιστρέφει δυναμικά 11 Οκτωβρίου 2026 και με Ημιμαραθώνιο
    • Νέα Αρτάκη:Συνελήφθη άνδρας με πιστόλι και μαχαίρια
    • Ρόδος: Μάνα και κόρη νεκρές σε τροχαίο
    • Έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για μεγάλη φασαρία από μηχανάκια όλη τη νύχτα στην οδό Σταδίου στα Ψαχνά
    • Συνάντηση της Κωνσταντίνας Καραμπατσώλη με τον Αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Νίκο Μπαράκο
May 18, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » slider Ελλάδα

Δύο μελέτες δείχνουν ότι η κάνναβη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Psaxna.gr Posted On 29 Μαρτίου 2025
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Δύο μελέτες έδειξαν ότι η χρήση κάνναβης μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου ακόμη και σε νέους, υγιείς ενήλικες.

Πώς αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα η χρήση κάνναβης
Η πρώτη μελέτη, σύμφωνα με το futura-scince.com είναι μια αναδρομική μελέτη η οποία ανέλυσε τα ιατρικά αρχεία σχεδόν 4,6 εκατομμυρίων ανθρώπων που ήταν υπό παρακολούθηση κατά μέσο όρο για τρία χρόνια. Τα αποτελέσματά της, που θα δημοσιευθούν σύντομα στο περιοδικό JACC Advances, αποκαλύπτουν ότι οι χρήστες κάνναβης είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα του μυοκαρδίου (καρδιακή προσβολή) από ό,τι οι μη χρήστες κάνναβης. Είχαν επίσης τετραπλάσιο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και διπλάσιο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Ωστόσο, όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν ηλικίας κάτω των 50 ετών και είχαν φυσιολογικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης και LDL (“κακής”) χοληστερόλης.

Η δεύτερη είναι μια μετα-ανάλυση η οποία συγκέντρωσε τα αποτελέσματα 12 προηγουμένως δημοσιευμένων μελετών που αφορούσαν συνολικά 75 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 41 ετών κατά μέσο όρο. Τα αποτελέσματά της, τα οποία παρουσιάζονται σήμερ στην ετήσια επιστημονική σύνοδο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, δείχνουν ότι οι χρήστες κάνναβης έχουν 50% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σχέση με τους άλλους χρήστες. Η δεύτερη αυτή μελέτη είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό.

Τι επηρεάζει η κάνναβη
Οι δύο μελέτες επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών που υποδηλώνουν σχέση μεταξύ της ψυχαγωγικής χρήσης κάνναβης και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

Προς το παρόν, οι μηχανισμοί με τους οποίους η κάνναβη επηρεάζει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία δεν είναι γνωστοί. Φαίνεται, ωστόσο, ότι επηρεάζει τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, αυξάνει τη ζήτηση οξυγόνου της καρδιάς και συμβάλλει στη δυσλειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Πηγή: iefimerida.gr

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Καστέλλα - Πολιτικά 2-3
Psaxna.gr 18 Μαΐου 2026
1ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών -2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών 1-2
Psaxna.gr 18 Μαΐου 2026
Αποτελέσματα Σαββάτου (29/3/25)
Read Next

Αποτελέσματα Σαββάτου (29/3/25)

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Μπούρας Χρήστος στο Αποκλεισμένη η παραλία των Πολιτικών εν μέσω καλοκαιριού
    • Μπούρας Χρήστος στο Αποκλεισμένη η παραλία των Πολιτικών εν μέσω καλοκαιριού
    • Μπούρας Χρήστος στο Ομιλία αφιερωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό (Κυριακή 24/5/26 17:00 ΕΚΠΑ Ψαχνών)
    • s. στο Συνάντηση Καραμπατσώλη – Κοντζιά με τον Υπουργό Υγείας
    • Μπούρας Χρήστος στο Αθώοι και οι 17 κατηγορούμενοι για τις πλημμύρες του 2020
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search