• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου
    • Ψαχνά:Ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
    • Ένωση Ευβοίας:Οι πιο έμπειροι στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης!!!
    • Δεύτερη φωτιά στο Σταυρό
    • Φωτιά στο Σταυρό
    • Λούτσα - Δόξα Διρφύων Μεσσαπίων 1-3, στην επόμενη φάση του Κυπέλου ΕΠΣΕ η Δόξα
    • Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Νίκου από τα Ψαχνά
    • Ολυμπιακός – ΟΦΗ 0-1: Οι Κρητικοί σόκαραν τους Πειραιώτες στο ντεμπούτο του Αλγουαθίλ
    • Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη: «Μια ιστορική ημέρα για την Εύβοια – Η Κύμη τιμά τον Γεώργιο Παπανικολάου»
    • Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου και του Ειδικού σχολείου Ψαχνών
September 14, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Εύβοια Ελλάδα

Αυξάνονται στα 24.000.000 € οι χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους για έργα αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας

Psaxna.gr Posted On 31 Αυγούστου 2026
1


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ
Αυξάνονται στα 24.000.000 € οι χρηματοδοτήσεις
προς τους Δήμους για έργα αγροτικής και εσωτερικής οδοποιία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, κατόπιν συνεργασίας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε σε αύξηση κατά 4.000.000 ευρώ των χρηματοδοτήσεων προς Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση έργων εσωτερικής ή αγροτικής οδοποιίας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός υπέγραψε τροποποιήσεις των προσκλήσεων χρηματοδότησης Δήμων, από το «Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2026-2030» και τον Άξονα Προτεραιότητας: «Οδική ασφάλεια». Κατόπιν αυτού ισχύει:

Νέα πρόσκληση ένταξης έργων βελτίωσης και επισκευής αγροτικής οδοποιίας, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να αυξάνεται -κατά 1.000.000 ευρώ- στα 9.000.000 ευρώ. Προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις αποκατάστασης, βελτίωσης και ενίσχυσης υφιστάμενων αγροτικών δρόμων, με στόχο την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε γεωργικές, κτηνοτροφικές και λοιπές παραγωγικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και την καλύτερη αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων και έκτακτων αναγκών.

Νέα πρόσκληση ένταξης έργων βελτίωσης και επισκευής της εσωτερικής οδοποιίας των Δήμων, μέσω του προγράμματος «Γεώργιος Ψαθάς», με τη συνολική δημόσια δαπάνη να αυξάνεται -κατά 3.000.000 ευρώ- στα 15.000.000 ευρώ. Προβλέπεται η χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και αναβάθμισης δημοτικών οδών, πεζοδρομίων, διαβάσεων πεζών, ραμπών ΑμεΑ, οδηγών όδευσης τυφλών, συστημάτων σήμανσης και λοιπών παρεμβάσεων που ενισχύουν την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και τη λειτουργικότητα του δημοτικού οδικού δικτύου.
Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Τανάγρας Βασίλη Περγάλια, για την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης έργων οδοποιίας Δήμων. Η κατανομή θα γίνει σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, όπως είχε ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Μετά την τροποποίηση των προσκλήσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συμπαραστάτες ισχυροί είναι όλοι οι Δήμοι στην καθημερινή μάχη για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και ασμένως ανταποκριθήκαμε στο αίτημα για την πρόσθετη χρηματοδότηση έργων εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας. Αυξάνουμε τη συνολική δημόσια δαπάνη, κατά 4 εκατ. ευρώ, όπως μας ζητήθηκε από τον Προέδρο της ΠΕΔ Βασίλη Περγάλια, προκειμένου να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες του τόπου μας.

»Από κοινού θα προχωρήσουμε και στην κατανομή της χρηματοδότησης έργων οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας ξανά ότι έχουμε κατακτήσει ένα ιδιαίτερα υψηλό και παραγωγικό επίπεδο συνεργασίας με τους Δημάρχους όλης της Στερεάς Ελλάδας. Κοινός μας εντολέας άλλωστε είναι ο πολίτης και όλες μας οι αποφάσεις αυτόν υπηρετούν. Μαζί, υλοποιούμε έργα με ουσιαστικό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα για τις τοπικές κοινωνίες της Στερεάς Ελλάδας».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση των διαθέσιμων πόρων που αφορούν έργα αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους μας να υλοποιήσουν περισσότερες παρεμβάσεις με ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και στην τοπική ανάπτυξη.

»Η βελτίωση του οδικού δικτύου, τόσο εντός των οικισμών όσο και στις αγροτικές περιοχές, αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση, καθώς συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Περιφέρεια, ώστε οι διαθέσιμοι πόροι να αξιοποιηθούν με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο προς όφελος όλων των τοπικών κοινωνιών της Στερεάς Ελλάδας».

 

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου
Psaxna.gr 14 Σεπτεμβρίου 2026
Ψαχνά:Ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Psaxna.gr 14 Σεπτεμβρίου 2026
Τραγωδία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: 3 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – Συγκρούστηκαν δύο μηχανές
Read Next

Τραγωδία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: 3 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – Συγκρούστηκαν δύο μηχανές

1 Comment

noname
1 Σεπτεμβρίου 2026 at 07:18
Reply

Σας δουλεύουνε ψιλό γαζί οι πολιτικαντιδες όλα για όλα για τα ψηφαλακια


Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *






  •  

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Χρήστος Μπούρας στο Συνεδρίασε η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
    • Χρήστος Μπούρας στο Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων στη 12,5 χθ της ε.ο. 77 Χαλκίδος – Αιδηψού από 07:00 της 14-9-2026 μέχρι 07:00 της 16-9-2026 λόγω κατασκευής αγωγού λυμάτων
    • Βαγγέλης Καραμπίνης στο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή για την εξυπηρέτηση των Δημοτών
    • ΓΙΑΝΝΗΣ Κ στο Συνελήφθη άνδρας ως πιθανός υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς στη θέση «Χελώνα» – Συνεχίζεται η επιχείρηση για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς – Η πολύτιμη συνεισφορά του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών για μια ακόμη φορά
    • Χρήστος Μπούρας στο Ομόφωνο ΟΧΙ Δήμου σε πολίτη που τραυματίστηκε σε πεζοδρόμιο και διεκδικεί αποζημίωση
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search