Πλάκα: Αυτοί είναι οι 6 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους
Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος στην οδό Λυσικράτους στην Πλάκα, όπου κατέρρευσε κτήριο το πρωί της Παρασκευής (25/9), καθώς εντοπίστηκαν και οι δύο τελευταίες σοροί που αγνοούνταν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους έξι.
Μεταξύ των νεκρών από την έκρηξη στην Πλάκα είναι και τέσσερις Αμερικανοί που είχαν νοικιάσει το Airbnb που υπήρχε στον πρώτο όροφο του κτιρίου.
Συγκεκριμένα, από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το νοικιασμένο μέσω Airbnb, ανασύρθηκαν νεκροί η Φλορίντα Χότζα (Florida Ηoxha) και ο σύζυγός της Ίαν Αλεξάντερ Κίρκπατρικ (Ian Alexander Kirpatrick), οι οποίοι είχαν παντρευτεί πρόσφατα, όπως επίσης και οι συγκάτοικοί τους, η Έρις Τσάνι (Eris Cani) και ο σύζυγός της Φλορίν Χότζα (Florin Ηoxha).
Από τη δεξιά πλευρά (σ.σ. το άτομο που βρίσκεται στην μέση δεν σχετίζεται με την υπόθεση) είναι η Ερίσα Τσάνι (Erisa Cani) και ο Φλορίν Χότζα (Florin Hoxha).
Οι τρεις ήταν αλβανικής καταγωγής με αμερικανική υπηκοότητα, ενώ ο Κίρκπατρικ, Αμερικανός. Μάλιστα ο Φλορίν και η Φλορίντα Χότζα είναι αδέλφια και έκαναν το ταξίδι στη χώρα μας από κοινού μαζί με τους συζύγους τους, ωστόσο οι διακοπές τους μετατράπηκαν σε τραγωδία.
Τα άλλα δύο θύματα ήταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Πρόκειται για την Αθηνά Παπαπρέσκου (Athina Papapresku) 78 ετών και τον Έντμοντ Χινγκς (Edmond Hings), 77 ετών, βρετανικής καταγωγής. Το συγκεκριμένο ζευγάρι, ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε, με τη σορό της γυναίκας να ανασύρεται πρώτη χρονολογικά και αυτή του συζύγου της λίγες ώρες αργότερα.
Aftodioikisi



















