Τζοβάννα Γκόγκου:Μια σταθερή και σοβαρή παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σε μια περίοδο κατά την οποία η Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων καλείται να διαχειριστεί μια νέα και ιδιαίτερα απαιτητική πραγματικότητα, η εμπειρία, η γνώση και η σοβαρότητα των ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει τον θεσμό για αρκετά χρόνια αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία
Μία από τις παρουσίες που ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια είναι αναμφίβολα αυτή της Τζοβάννας Γκόγκου, Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης και πρώην επικεφαλής, η οποία υπηρετεί το Δήμο από το 2019.
Όλα αυτά τα χρόνια έχει επιλέξει να βρίσκεται ενεργά μέσα στα δημοτικά πράγματα. Όχι απλώς με την παρουσία της στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και στη Δημοτική επιτροπή, αλλά με ουσιαστικές τοποθετήσεις, παρεμβάσεις και ενεργό συμμετοχή στα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Δήμο και τους πολίτες.
Η Τζοβάννα Γκόγκου έχει αποδείξει στην πράξη ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο της αντιπολίτευσης ως έναν θεσμικό ρόλο με ευθύνη. Οι παρεμβάσεις της βασίζονται σε στοιχεία και επιχειρήματα, ενώ ακόμη και όταν ασκεί κριτική, επιλέγει να το κάνει με σοβαρότητα, ψυχραιμία, επιχειρήματα και θεσμικότητα.
Είναι μια παρουσία που βρίσκεται διαρκώς κοντά στα ζητήματα της καθημερινότητας και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Παρούσα όταν υπάρχει ανάγκη, παρούσα στις συζητήσεις, παρούσα στις συνεδριάσεις και παρούσα όπου απαιτείται παρέμβαση και διεκδίκηση.
Παράλληλα, η πολυετής συμμετοχή της στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι της αυτοδιοικητικής της δραστηριότητας, δίνοντάς της τη δυνατότητα να συμμετέχει σε ένα ευρύτερο επίπεδο στη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία: Η εμπειρία.
Σε μια εποχή όπου υπάρχουν πρόσωπα με φιλοδοξίες και διάθεση να ασχοληθούν με την Αυτοδιοίκηση, υπάρχει μια διαφορά που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η εμπειρία και η γνώση δεν αποκτώνται από τη μία ημέρα στην άλλη.
Η Τζοβάννα Γκόγκου υπηρετεί τον Δήμο από το 2019. Έχει ζήσει από κοντά τις εξελίξεις, έχει συμμετάσχει στις διαδικασίες, έχει τοποθετηθεί, έχει παρέμβει και έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια πραγματική εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου.
Δεν είναι, επομένως, ένα πρόσωπο που τώρα καλείται να γνωρίσει την Αυτοδιοίκηση. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει ήδη τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις διαδικασίες αλλά και τις δυσκολίες που συνοδεύουν την προσπάθεια διοίκησης ενός Δήμου.
Και αυτή η διαφορά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά την απώλεια του Γιώργου Ψαθά.
Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Σε αυτή τη συγκυρία δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις, οι φιλοδοξίες ή η διάθεση για συμμετοχή. Χρειάζονται άνθρωποι που έχουν ήδη διανύσει αυτοδιοικητική διαδρομή, γνωρίζουν τον θεσμό και μπορούν να αντιληφθούν όχι μόνο τι πρέπει να γίνει, αλλά και πώς μπορεί να γίνει.
Η Τζοβάννα Γκόγκου είναι ένα από αυτά τα πρόσωπα.
Και ίσως αυτό να είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της.
Γιατί η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ασφαλώς νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, χρειάζεται όμως ταυτόχρονα και ανθρώπους με εμπειρία,σοβαρότητα, γνώση και αποδεδειγμένη παρουσία. Ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί στην πράξη και γνωρίζουν τις πραγματικές απαιτήσεις του θεσμού.


















