• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου
    • Λεμεσός: 44χρονος συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση της 58χρονης πεθεράς του
    • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:20.000.000 € στους Δήμους για έργα αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας
    • Εύβοια:Της απέσπασαν 535 ευρώ προσποιούμενοι τους λογιστές
    • Πολάκης: Θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
    • Ηθικά και νομικά περιττή η προφυλάκιση των αστυνομικών που πυροβόλησαν τον 20χρονο, λέει ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών
    • Πολλαπλά κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία, για νοσηλεία 13 άτομα, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ
    • Σοκ στη Λαμία: Νεαρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
    • Νέα εποχή στην επιχείρηση αλουμινίου «Ματράκας» στα Ψαχνά Ευβοίας
    • Επέστρεψε ο Κώστας Ρουσσόπουλος στο πολιτικό γραφείο του Θανάση Ζεμπίλη
July 13, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Ελλάδα

Ηθικά και νομικά περιττή η προφυλάκιση των αστυνομικών που πυροβόλησαν τον 20χρονο, λέει ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών

Psaxna.gr Posted On 13 Ιουλίου 2026
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Τη θέση του για την υπόθεση της προφυλάκισης των δύο αστυνομικών για τον θάνατο του 20χρονου εξέφρασε ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, δηλώνοντας ότι η απόφαση προκαλεί προβληματισμό και υποστηρίζοντας πως η προφυλάκιση αποτελεί ακραίο περιοριστικό μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται όταν υπάρχει κίνδυνος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο κ. Μαλτέζος, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως δημάρχου, νομικού και πολίτη, ανέφερε ότι πρόκειται για δύο οικογενειάρχες και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με περισσότερα από 20 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς, όπως σημειώνει, να υπάρχει σκιά στο παρελθόν τους. Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν υπήρχε προηγούμενο με το θύμα ούτε πρόθεση, κάνοντας λόγο για «μια στιγμή ακραίας έντασης στο πεδίο». Όπως ανέφερε, η προφυλάκισή τους «ηθικά και νομικά μοιάζει περιττή» και γεννά, κατά την άποψή του, την υποψία ότι η δημοσιότητα της υπόθεσης επηρέασε την κρίση των δικαστών.

Αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό, σημείωσε ότι ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, γεγονός που, όπως είπε, δεν επιδέχεται καμία σχετικοποίηση. Παράλληλα, επικαλέστηκε όσα ανέφερε η μητέρα του θανόντος σχετικά με προβλήματα συμπεριφοράς και ιδιαιτερότητες του παιδιού της, θέτοντας ερωτήματα για την προστασία της κοινωνίας και για το πώς αντιμετωπίζονται περιπτώσεις ανθρώπων που, όπως υποστήριξε, μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο άλλους πολίτες.

Η δήλωση του Γιάννη Μαλτέζου
«Τις τελευταίες ημέρες η πόλη μας βιώνει μια βαθιά κρίση μετά το τραγικό περιστατικό που κατέληξε στην απώλεια ενός 20χρονου συμπολίτη μας.

Ως Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, ως νομικός αλλά και ως πολίτης αυτής της χώρας, οφείλω να μιλήσω έξω από τα δόντια και χωρίς στρογγυλέματα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να κρυβόμαστε πίσω από λέξεις.

Η απόφαση για την προφυλάκιση των δύο αστυνομικών μας γεμίζει προβληματισμό.

Η προφυλάκιση, σύμφωνα με τον νόμο, δεν είναι προκαταβολή ποινής ούτε μέσο ικανοποίησης της κοινής γνώμης. Είναι ένα ακραίο περιοριστικό μέτρο που εφαρμόζεται όταν ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για δύο οικογενειάρχες, δύο στελέχη με πάνω από 20 χρόνια έντιμης υπηρεσίας στην πρώτη γραμμή, χωρίς καμία σκιά στο παρελθόν τους. Δεν υπήρχε βέβαια κανένα προηγούμενο με το θύμα, ούτε καμία πρόθεση. Υπήρξε μια στιγμή ακραίας έντασης στο πεδίο. Ηθικά και νομικά, η προφυλάκισή τους μοιάζει περιττή και γεννά την εύλογη υποψία ότι η μεγάλη δημοσιότητα βάρυνε στην κρίση των δικαστών.

Οι δικαστές, όμως, πρέπει να κρίνουν με το γράμμα του νόμου και όχι υπό το βάρος της τηλεοπτικής δημοσιότητας.

Από την άλλη πλευρά, ακούσαμε τη μητέρα του θανόντος να αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς και την ιδιαιτερότητα του παιδιού της. Εννοείται ότι ένας νέος άνθρωπος χάθηκε και αυτό είναι ένα τραγικό γεγονός που δεν επιδέχεται σχετικοποίησης.

Το ερώτημα όμως είναι αμείλικτο: Όταν γνωρίζεις ότι ένας νέος άνθρωπος αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, πώς τον αφήνεις να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης, οδηγώντας επικίνδυνα και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ζωής αθώους πολίτες; Τι έκανες για να αποτρέψεις ένα τέτοιο συμβάν; Πώς διαφυλάσσεται αντίστοιχα η κοινωνία; Αν εκείνη τη μέρα το όχημα αυτό παρέσυρε και σκότωνε ένα παιδί στους δρόμους του Άργους (μια πιθανότητα απολύτως ορατή με βάση τη συμπεριφορά του) τι θα λέγαμε σήμερα;

Η δουλειά των αστυνομικών του δρόμου είναι καθημερινός πόλεμος. Αντιμετωπίζουν την παραβατικότητα με ελλιπή μέσα, χαμηλούς μισθούς και ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση. Αν ως κοινωνία τούς “σταυρώνουμε” σε κάθε λάθος χειρισμό κάτω από συνθήκες ακραίας πίεσης, το μήνυμα που στέλνουμε είναι καταστροφικό: τους αναγκάζουμε να αδρανήσουν. Αν συνεχίσουμε έτσι, αύριο ο κλέφτης θα είναι μέσα στο σπίτι μας, θα καλούμε την αστυνομία και εκείνοι θα έρχονται μετά από μισή ώρα, απλά για να καταγράψουν το συμβάν, επειδή κανείς δεν θα ρισκάρει πλέον να βάλει το χέρι του στη φωτιά.

Το Άργος χρειάζεται αστυνόμευση. Χρειάζεται μια αστυνομία με κύρος και αυτοπεποίθηση, στην οποία ο πολίτης θα μπορεί να στηριχτεί τη δύσκολη στιγμή.

Εκφράζω την απόλυτη και ειλικρινή μου στήριξη στους δύο αστυνομικούς και στις οικογένειές τους, που δοκιμάζονται σκληρά. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι στην πορεία της υπόθεσης θα επικρατήσει η νομική ορθότητα και η ψυχραιμία, μακριά από κραυγές και σκοπιμότητες.»

 

 

Protothema

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου
Psaxna.gr 13 Ιουλίου 2026
Λεμεσός: 44χρονος συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση της 58χρονης πεθεράς του
Psaxna.gr 13 Ιουλίου 2026
Πολάκης: Θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
Read Next

Πολάκης: Θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



  •  

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • noname στο Εικόνες ντροπής στην παιδική χαρά των Ψαχνών
    • Χρήστος Μπούρας στο Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής την Κατερίνα Καζάνη, στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά
    • s. στο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στην Εύβοια
    • Γιαμπουσελέ στο Γιατί οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Μεσσάπεια» πρέπει ίσως κάποια στιγμή να αλλάξουν φιλοσοφία…
    • s. στο Όταν ο ανάδοχος γίνεται υμνητής….
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search