• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Φωτιά στη Λούτσα
    • Εξαρθρώθηκε σπείρα που ξήλωνε εξαρτήματα από κεραίες κινητής τηλεφωνίας
    • Ολλανδία – Μαρόκο 2-3 στα πέναλτι και πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2026
    • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος για το Νοσοκομείο Λαμίας
    • Λέσβος: Νεκρός στη θάλασσα βρέθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, Ευστράτιος Δήσσος
    • Γερμανία-Παραγουάη 1-1: Πρώτη έκπληξη στο Μουντιάλ, η Παραγουάη πέταξε έξω την Γερμανία 4-3 στα πέναλτι
    • Βραζιλία – Ιαπωνία 2-1: Πρόκριση-θρίλερ για τη «Σελεσάο» στο 90΄+ 5
    • Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου
    • Μίνι «καύσωνας» έρχεται στην Ελλάδα – Τρόμος με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη
    • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «γλιστρίδα» στα Ψαχνά! Κάτι όμορφο άνθισε στα Ψαχνά Ευβοίας..
June 30, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Εύβοια

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ξήλωνε εξαρτήματα από κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Psaxna.gr Posted On 30 Ιουνίου 2026
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την Τρίτη 23 Ιουνίου  μια ευρεία και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ).

Στόχος είναι η πλήρης αποδόμηση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας είχαν ρημάξει κεντρικούς υποσταθμούς και κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Οι ταυτόχρονες έρευνες και έφοδοι των διωκτικών Αρχών επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Θήβας. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν περάσει χειροπέδες σε τέσσερα άτομα, όλοι τους ελληνικής καταγωγής, που φέρονται να αποτελούν τον «πυρήνα» της σπείρας.

Μπαταρίες λιθίου και πανάκριβος εξοπλισμός
Η μεθοδολογία της οργάνωσης ήταν απόλυτα στοχευμένη. Τα μέλη της διέπρατταν τις κλοπές αποκλειστικά από κεντρικούς υποσταθμούς εταιρειών τηλεπικοινωνιών, αφαιρώντας ειδικές μπαταρίες λιθίου, καθώς και άλλα εξειδικευμένα, πανάκριβα τεχνικά εξαρτήματα. Τα κομμάτια αυτά έχουν εξαιρετικά υψηλό κόστος αγοράς και αντικατάστασης, ενώ διοχετεύονταν άμεσα στη μαύρη αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως ο βασικός κλεπταποδόχος του κυκλώματος έχει ταυτοποιηθεί ένας άνδρας με καταγωγή από το Καζακστάν, ο οποίος παραλάμβανε και μεταποιούσε ή μεταπουλούσε τα κλοπιμαία.

Το εύρος της δράσης του κυκλώματος κρίνεται μεγάλο, καθώς οι Αρχές έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εξιχνιάσουν συνολικά 105 διαπιστωμένες εγκληματικές πράξεις. Η ακτίνα των χτυπημάτων τους εκτεινόταν από την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα, μέχρι την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία.

Η επίσημη κατανομή των κλοπών ανά περιοχή, διαμορφώνεται ως εξής: 48 στην Εύβοια, 24 στην Αττική, 11 στη Φθιώτιδα, 7 στη Βοιωτία, 4 στη Μαγνησία, 4 στη Λάρισα, 4 στην Κορινθία, 1 στην Φωκίδα, 1 στην Ηλεία και 1 στην Αργολίδα.

Οι έρευνες της ΔΑΟΕ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για την ταυτοποίηση τυχόν άλλων συνεργών, ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται νεότερη, αναλυτική ενημέρωση εντός των επόμενων ωρών με τον τελικό απολογισμό των κατασχεθέντων και των ζημιών.

 

 

Zougla

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Φωτιά στη Λούτσα
Psaxna.gr 30 Ιουνίου 2026
Εξαρθρώθηκε σπείρα που ξήλωνε εξαρτήματα από κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Psaxna.gr 30 Ιουνίου 2026
Φωτιά στη Λούτσα
Read Next

Φωτιά στη Λούτσα

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • noname στο 14.400,00 € θα κοστίσει η συναυλία της Ανδρομάχης στην κεντρική πλατεία Ψαχνών
    • Μπούρας Χρήστος στο Ζεμπίλης: Μπήκαν οι μπουλντόζες και στα Ψαχνά για το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας Ψαχνών!
    • Μπούρας Χρήστος στο Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Δ.Κ. Πολιτικών
    • noname στο PosoKanei: Πάνω από 175.000 πολίτες χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα σύγκρισης τιμών
    • teknologi informasi στο PosoKanei: Πάνω από 175.000 πολίτες χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα σύγκρισης τιμών
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search