Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας:Να μην χαθεί ούτε μία από τις 20 θέσεις που εγκρίθηκαν για τη Δ.Α. Ευβοίας
Posted On 16 Ιουνίου 2026
0
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Μάλλιο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
Κοιν.:
Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή της ΓΕ.Π.Α.Δ. Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Πελεκάνo
Διευθυντή Δ.Α. Ευβοίας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ιωάννη Κατσακιώρη
Βουλευτές Νομού Ευβοίας
Άπαντα τα Μέλη μας
Μ.Μ.Ε.
Θέμα: «Να μην χαθεί ούτε μία από τις 20 θέσεις που εγκρίθηκαν για τη Δ.Α. Ευβοίας»
Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχθήκαμε τον περασμένο Ιανουάριο την ανακοίνωση της προκήρυξης είκοσι (20) θέσεων για τις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, εκ των οποίων οι δέκα (10) αφορούν Ανθυπαστυνόμους και Αρχιφύλακες, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 82/2021.
Ωστόσο, παρά τη θετική αυτή εξέλιξη, οι συγκεκριμένες θέσεις δεν καλύφθηκαν στο σύνολό τους, εξαιτίας της μη ύπαρξης επιθυμιών καθώς και των περιορισμών που δημιουργεί το ισχύον πλαίσιο μεταθέσεων. Ως αποτέλεσμα, η ενίσχυση που ήταν προγραμματισμένη για την Εύβοια παραμένει μόνο στα χαρτιά, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τις Υπηρεσίες και τους πολίτες του Νομού.
Για τον λόγο αυτό ζητούμε την άμεση προκήρυξη τουλάχιστον οκτώ (8) νέων θέσεων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας για τους νεοεξερχόμενους από τη σχολή Αρχιφυλάκων, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να δηλώσουν την Διεύθυνσή μας κατά τη διαδικασία τοποθέτησής τους και να εξασφαλιστεί η ουσιαστική ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού.
Παράλληλα, για ό,τι αφορά τις οκτώ (8) λοιπές θέσεις Αστυφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων, Αρχιφυλάκων και Ανθυπαστυνόμων, σε περίπτωση που προκύψουν κενά λόγω ακυρώσεων ή μη αποδοχής τους, ζητούμε να προβλεφθεί η άμεση αναπλήρωσή τους από τους συναδέλφους που έπονται στον πίνακα μεταθέσεων, ώστε να μη χαθεί ούτε μία θέση από αυτές που έχουν διατεθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας και μη περιμένοντας τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του Νοεμβρίου.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γεωγραφικά Διευθύνσεις της χώρας, με αυξημένες και διαρκώς μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, η απώλεια οποιασδήποτε θέσης προσωπικού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Η πραγματική ενίσχυση των Υπηρεσιών δεν κρίνεται από τον αριθμό των θέσεων που ανακοινώνονται, αλλά από τον αριθμό των αστυνομικών που τελικά αναλαμβάνουν υπηρεσία.
Αναμένουμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε οι θέσεις που έχουν εγκριθεί για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας να μετατραπούν σε πραγματική ενίσχυση των Υπηρεσιών της και σε ουσιαστικό όφελος για την ασφάλεια των πολιτών του Νομού.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας
Ο Πρόεδρος: Αλέξανδρος Μάρκου
Ο Γενικός Γραμματέας: Αριστείδης Καψιώχας