Βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο: Πρώτος ο ΔΗΣΥ με μικρή διαφορά από το ΑΚΕΛ, δείχνει το exit poll -Πέμπτο το κόμμα του Φειδία
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) έρχεται πρώτος στις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, σύμφωνα με το exit poll.
Σύμφωνα με το exit poll του κυπριακού Alpha, ο ΔΗ.ΣΥ συγκεντρώνει από 26,2% έως 30,2%.
Ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 23,7% έως 27,7%.
Στην τρίτη θέση καταγράφεται το ΕΛΑΜ με ποσοστά 10,8% – 14,8%.
Ακολουθεί το ΔΗΚΟ με 6,5% – 9,5%. Το κόμμα του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου φαίνεται να κατατάσσεται πέμπτο με ποσοστό από 4,4% έως 7,4%.
Σημαντική μεγαλύτερη η συμμετοχή σε σχέση με το 2021
Τα ποσοστά προσέλευσης είναι αυξημένα, συγκριτικά με αυτά του 2021. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Γενικός Έφορος Εκλογών στις 17:00 το ποσοστό προσέλευσης είχε ξεπεράσει το 60% και ήταν στο 61,2%.
Την αντίστοιχη ώρα το 2021 η συμμετοχή είχε μετρηθεί στο 56,7% του εκλογικού σώματος.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γενικός Έφορος, μέχρι τις 21:00 θα γίνουν γνωστά τα κόμματα που θα μπουν στη νέα Βουλή και με πόσους βουλευτές, ενώ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας θα έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των 56 βουλευτών.
Iefimerida.gr

















