• Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Popular Posts

    • Για διακοπές στην Κύπρο τα αδελφάκια - Έλειπαν στη δουλειά πατέρας και μητριά
    • Τραγωδία στην Κύπρο, δυο παιδιά εντοπιστήκαν νεκρά στο ΙΧ
    • Πυρκαγιές από μπάρμπεκιου και ηλεκτροκόλληση: Πέντε συλλήψεις για φωτιές και παραβάσεις πυροπροστασίας
    • Φωτιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα – Τέσσερις τραυματίες, οι δύο πυροσβέστες
    • Αποχώρησε από τους Δημοκράτες η Θεοδώρα Τζάκρη - Αιχμές κατά Κασσελάκη για «αρχηγισμό»
    • Ξέμειναν από νοσηλευτές τα Κέντρα Υγείας - Νέα μείωση καταγράφει έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ
    • Νέα Δημοκρατία: «Κλείδωσαν» 11 νέα πρόσωπα για τα γαλάζια ψηφοδέλτια, ανάμεσά τους Βισκαδουράκης και Σκουλός
    • Τραγωδία στη Γαλλία: 11 νεκροί μετά τη συντριβή αεροσκάφους – Μετέφερε νοσηλευτές που θα έκαναν άλμα με αλεξίπτωτο
    • Παναθηναϊκός: Συλλυπητήρια σε Ολυμπιακό για την Κανέλλα Χρυσονίδου
    • Τα ζευγάρια των «32» του Μουντιάλ και οι ημερομηνίες των αγώνων
June 28, 2026
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
- Advertisement -
  • Κεντρική
  • Ψαχνά
  • Εύβοια
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Άρθρογραφία
  • Υγεία
  • Οικονομία
  • Αγγελίες
  • Ζώδια
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Home » Εύβοια

Στο Αφράτι ο Κικίλιας:«Είναι μία νύχτα μάχης για εμάς»

Psaxna.gr Posted On 1 Αυγούστου 2024
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

 

Κανείς δεν θα φύγει από εδώ, μέχρι να κάνουμε την δουλειά μας, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Πάνω από 20 εναέρια μέσα θα επιχειρούν με το πρώτο φως της μέρας

facebook sharing button
«Για μία νύχτα μάχης» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, που έχει μεταβεί στην πυρκαγιά στην Εύβοια. «Eίναι μια νύχτα μάχης για μας. Η κατάσταση δεν είναι αυτή που αντιμετωπίσαμε το μεσημέρι, δεν είναι ούτε τα μποφόρ τέτοια, ούτε τα μελτέμια. Όμως, δυστυχώς, η Εύβοια είναι η φυσική άμυνα, αν θέλετε, μπροστά από την Αττική και δίνει πάντα καιρό τέτοιο που μας δημιουργεί προβλήματα. Μια τέτοια κατάσταση αντιμετωπίσαμε το μεσημέρι στα Ψαχνά Εύβοιας. Είναι όλοι εδώ, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο υπαρχηγός, όλη η ηγεσία, όλες οι επίγειες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε ότι όλες οι δυνάμεις που επιχειρούν θα δουλέψουν για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών μέσα στη νύχτα.

Όπως είπε, «η πυρκαγιά και η ζώνη που έχει ήδη κάψει ή περάσει, θα δώσει και αναζωπυρώσεις και θα έχει και προκλήσεις και την αυριανή ημέρα» ενώ κάλεσε τους πολίτες «να πειθαρχούν και να ακούν τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας που κάνει τις εκκενώσεις αλλά και τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Αναφορικά με την αυριανή ημέρα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πάνω από 20 εναέρια μέσα θα επιχειρούν με το πρώτο φως της μέρας. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι θα πετάξουν σε δύο κύκλους. «Μόνιμα να υπάρχουν εναέρια από πάνω. Να μην μένει η πυρκαγιά χωρίς εναέριο», τόνισε.

«Η δουλειά που κάνουμε μαζί με όλους τους φορείς είναι οι ζώνες. Η δουλειά που μπορεί να γίνει μέσα στη νύχτα. Πρώτα απ’ όλα με ασφάλεια, έτσι ώστε να βρούμε μια καλύτερη κατάσταση με το πρώτο φως που θα επιχειρήσουν τα εναέρια. Κανείς δεν θα φύγει από εδώ πέρα όλο το βράδυ, μέχρι να κάνουμε την δουλειά μας», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

«Δουλειά όλο το βράδυ και μάχη, και δουλειά το πρωί», υπογράμμισε.

«Βλέπετε ότι φέτος είμαστε όλοι μαζί εδώ. Περιφέρεια, δήμοι, πυροσβεστική, εθελοντές, αστυνομία, δασαρχεία και ένοπλες δυνάμεις. Θα ήθελα να υπάρχει πρώτα απ’ όλα ασφάλεια. Μετά βεβαίως μας ενδιαφέρουν οι περιουσίες των ανθρώπων, τα σπίτια και τα έχουμε προστατεύσει όπως βλέπετε σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά έχουμε και ένα στόχο, μια δουλειά, να μαζέψουμε αυτή την κατάσταση και να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε, φέρνοντας αυτή την πυρκαγιά σε ύφεση», σημείωσε και προσέθεσε ότι μέσα σε διάστημα λίγων ωρών σήμερα εκδηλώθηκαν πάνω από 40 πυρκαγιές.

 

«Από την Ηλεία, στην κεντρική Μακεδονία, το Κιλκίς ξανά, το Ωραιόκαστρο, την Κεντρική Εύβοια. Καταλαβαίνετε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν συγχωρείται κανένα λάθος. Δεν έχει βρέξει, το είδατε. Δεν έχει χιονίσει, δεν υπάρχει υγρασία. Αντιμετωπίζουμε την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων 20 χρόνων και όμως βλέπετε είναι κάθε μέρα εδώ και παλεύουν όλοι και υπάρχει και τίμημα. Βλέπετε πυροσβέστες τραυματίες, πυροσβέστες με εγκαύματα, άνθρωποι του καθήκοντος οι οποίοι δίνουν όλους το είναι. Αυτούς, τους εθελοντές μας και όλους τους συνεργάτες εδώ πέρα, τους ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Share

Share
Post
Email
Print
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Author

Psaxna.gr


Trending Now
Για διακοπές στην Κύπρο τα αδελφάκια - Έλειπαν στη δουλειά πατέρας και μητριά
Psaxna.gr 28 Ιουνίου 2026
Τραγωδία στην Κύπρο, δυο παιδιά εντοπιστήκαν νεκρά στο ΙΧ
Psaxna.gr 28 Ιουνίου 2026
Ολονύχτια μάχη στην Εύβοια - Συνεχίζει να καίει η φωτιά
Read Next

Ολονύχτια μάχη στην Εύβοια - Συνεχίζει να καίει η φωτιά

Leave A Reply

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  •  

     

     

     


- Advertisement -
  • Like Us On Facebook

    Loading...
  • Πρόσφατα σχόλια

    • Μπούρας Χρήστος στο Ζεμπίλης: Μπήκαν οι μπουλντόζες και στα Ψαχνά για το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας Ψαχνών!
    • s. στο Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Καλοκαιρινή Γιορτή του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Διρφύων – Μεσσαπίων με θέμα «Μικρές Θεές και Μικροί Θεοί της Αρχαίας Ελλάδας»
    • Μπούρας Χρήστος στο Υγροβιότοπος Κολοβρεχτη:Τρία χρόνια αδιαφορίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Η μελέτη του ΕΚΒΥ έμεινε στα χαρτιά
    • Μπούρας Χρήστος στο Live το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
    • Μπούρας Χρήστος στο Live το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
  • - Advertisement -

Press enter/return to begin your search