• Εντοπίστηκαν κοσμήματα που είχαν παραποιηθεί ή παρακρατηθεί στην επιχείρησή του




  • Είχε αναλάβει να εκτιμήσει και τα κλοπιμαία της διαβόητης «σπείρας με το σίδερο»

Εκτιμητής κοσμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας προσφερόταν αμισθί να κάνει την εκτίμηση στα κλοπιμαία και στη συνέχεια επέστρεφε “μαϊμού” κοσμήματα στη θέση των αυθεντικών.

Ο 63χρονος εκτιμητής, ο οποίος και συνελήφθη, φέρεται να έκλεβε ακριβά και πολύτιμα κοσμήματα αντικαθιστώντας τα με ψεύτικα ή μικρότερης αξίας, για να παραδοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε αναλάβει να εκτιμήσει και τα κλοπιμαία της διαβόητης «σπείρας με το σίδερο», από όπου κατάφερε να αποκομίσει παράνομα παραπάνω από 30.000 ευρώ.

Στελέχη της Ασφάλειας μετά από έρευνα στην επιχείρησή του, εντόπισαν κοσμήματα που είχαν παραποιηθεί ή παρακρατηθεί με τον ίδιο να επικαλείται λάθος λόγω φόρτου εργασίας. Στο σπίτι του ακόμη βρέθηκαν ψεύτικα κοσμήματα, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε για να αντικαταστήσει τα αληθινά.

Ο 63χρονος άνδρας, διέθετε γραφείο στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι και σύμφωνα με την αστυνομία, είχε κρύψει και αντικαταστήσει τα επονομαζόμενα «Πινάκια Αντικειμένων Παρακατάθεσης» που είχε συντάξει η ΕΛΑΣ με τα κατασχεθέντα κοσμήματα προς εκτίμηση, με άλλα πινάκια αντικειμένων παρακατάθεσης, όπου υπήρχαν χειρόγραφες αναφορές και δικές του τιμές.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση τα στελέχη της αστυνομίας, προχωρούν σε εκτεταμένη έρευνα, εξετάζοντας όλες τις υποθέσεις, τα κλοπιμαία των οποίων είχε εκτιμήσει, ο 63χρονος εκτιμητής για να διαπιστώσουν και άλλες τυχόν έκνομες ενέργειες.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκτιμητές κοσμημάτων δεν ανήκουν στο σώμα της ΕΛΑΣ, αλλά λειτουργούν σαν εξωτερικοί συνεργάτες.