Αντιμέτωπη με ποινή ισόβιας κάθειρξης είναι η 19χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ για εμπόριο ναρκωτικών καθώς στην αποσκευή της βρέθηκαν 2,6 κιλά κοκαΐνης.


Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 19χρονης, Σάκη Κεχαχιόγλου, ο πρόξενος της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις αρχές τόσο για τις συνθήκες κράτησης, όσο και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την υπεράσπισή της. Το 19χρονο μοντέλο από τη Μυτιλήνη βρίσκεται ωστόσο σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς οι νόμοι προβλέπουν ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για όσους κάνουν εμπόριο ναρκωτικών.

«Από την Μυτιλήνη έφυγε 31 Αυγούστου για την Καλαμάτα να παρακολουθήσει ΙΕΚ και ξαφνικά την βλέπουν με κουκούλα», είπε ο κύριος Κεχαγιόγλου και εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να συνομιλήσει ούτε ο ίδιος ούτε η οικογένειά της με την 19χρονη, καθώς απαγορεύεται η τηλεφωνική επικοινωνία κρατουμένων στο Χονγκ Κονγκ. «Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας κύριος Μαλούχος την επισκέπτεται αυτή την ώρα για να δούμε τις συνθήκες κράτησής της»

Ο κ. Κεχαγιόγλου είπε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ότι άμεσα θα ζητηθεί η άρση απορρήτου των επικοινωνιών της 19χρονης προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοχοι ενώ υποστήριξε ότι η νεαρή ενεπλάκη στο κύκλωμα από άλλους ανθρώπους που την χρησιμοποίησαν.

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα κορίτσι που δεν είχε ποτέ σχέση με ουσίες, ενώ υπογράμμισε ότι ένα 19χρονο παιδί δεν θα μπορούσε να σκεφτεί και να οργανώσει ένα σχέδιο μεταφοράς των ναρκωτικών μέσω Ελλάδας, Αιθιοπίας και Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, τον τελευταίο καιρό υπήρχαν ενδείξεις για αλλαγή της συμπεριφοράς της 19χρονης. Η νεαρή είχε επικοινωνήσει με τους γονείς της μόλις μία φορά μέσα σε 15 μέρες και εκείνοι προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν είχε κάνει εγγραφή σε ΙΕΚ της Καλαμάτας.

Ο πατέρας της είναι αστυνομικός

Η νεαρή συνελήφθη την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο καθώς βρέθηκαν ναρκωτικά στην αποσκευή της. Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, η 19χρονη είναι κόρη αστυνομικού από την Μυτιλήνη και είχε όνειρο μια καριέρα στο μόντελινγκ.

Η νεαρή οδηγήθηκε την Τετάρτη στο δικαστήριο του Kowloon της αρνήθηκε η καταβολή εγγύησης και κρίθηκε προφυλακιστέο μέχρι τη δίκη η οποία ορίστηκε για τις 14 Φεβρουάριου.

Η είδηση για την σύλληψη της 19χρονης έγινε γνωστή την Τετάρτη. Η νεαρή βρέθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, πετώντας  με πτήση από την Αιθιοπία και κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε πως μετέφερε ποσότητα κοκαΐνης.




 

Πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές αναφέρουν ότι πιθανότατα τα κατασχεθέντα ναρκωτικά είχαν αγοραστεί ή θα διανέμονταν στην πόλη του Χονγκ Κονγκ.